Eenkijkjeinmijnnieuwekeukenheader

Een kijkje… in mijn nieuwe keuken!

Een nieuwe keuken…Vanaf de zomer van 2016 zijn we aan het verbouwen in huis. Eerst de bovenverdieping en daarna de benedenverdieping waar we een stukje aan het huis bijgebouwd hebben. De hal is verplaatst en de oude hal hebben we opengebroken. Hierdoor kregen we een ruime, grote, open woonkamer en toen werd het wel heel goed duidelijk dat de keuken eigenlijk aan vervanging toe was…

Ik zal je de foto’s besparen maar denk beige-geel, ietwat scheve kastjes, geen vaste oven, witte tegels tegen de wand en een knoepert van een afzuigkap. Op een herfstige vrijdag eind september stapten we binnen bij de Keuken Kampioen. In het reclamefoldertje hadden we een erg leuke keuken gezien en het plan was deze even in het echt te bekijken. Oriënteren en kijken of die keuken in het echt ook zo mooi was als in het foldertje. Althans dat was het plan.

Tekeningen van de nieuwe keuken

Alle mogelijkheden op een rij

Wendy, een vrolijke, volgens mij Westfriese dame nam ons mee door de showroom en we bespraken de mogelijkheden. Apparatuur, het soort blad, de greepjes, de kastjes, de spoelbak… dingen waarover je normaliter helemaal niet nadenkt als je het over een keuken hebt. Ze tekende de droomkeuken voor ons uit en maakte een prijsberekening. Met deze informatie wilden we weer huiswaarts keren om er eens een nachtje over te slapen. Wendy was niet voor een gat te vangen en een goede verkoopster. Ze deed ons een heel scherp aanbod en nadat mijn vriend, Roon en ik even kort alles hadden besproken zijn we akkoord gegaan. We hadden een nieuwe keuken gekocht! Dolblij kwamen we de showroom uit.

Een foto van toen we even geen keuken hadden en alleen een gasfornuisje en de vaatwasser

Wat een luxe!

We hadden de wens dat de keuken voor de kerst geleverd zou worden en dat lukte. Een kleine 2 weken hebben we uiteindelijk zonder keuken gezeten om alles in orde te maken en te laten stucen. Begin december werd de keuken geplaatst en konden we ‘m gaan gebruiken. Wat een luxe! Een fijne oven, een ruim gasfornuis, een stille vaatwasser en een ruime koelkast en vriezer. De tegels voor de keuken hebben we later besteld bij een tegelhandelaar en helaas duurde de levertijd daarvan ietwat lang. Vandaar het even heeft geduurd voor ik je een kijkje kon geven in onze keuken 😉 .

Een foto van het vooraanzicht van de nieuwe keuken

De nieuwe keuken

Dit is ‘m dan! De nieuwe keuken! Dit is gezien vanaf de bar. We hebben een bar aan de keuken en deze staat tussen de keuken en de woonkamer, links van de keuken hebben we een ruime eettafel staan en parallel aan de bar zit de trapopgang. De rechterzijde van de keuken is het langst en hier zitten 2 grote kasten, het fornuis met eronder 3 lades en een hoekkastje met daarin een draaibaar stuk (halve maan). In de twee grote kasten vind je de oven met boven en onder ruime kasten en daarnaast de koelkast en vriezer.

In de bar zelf zitten ook twee ruime kasten met legplanken en aan de andere kant van de bar kun je zitten. Rechts van de bar zit een koof waarin we een vaste kast hebben gemaakt (die paste net niet op de foto) waarin onder andere (kook)boeken, weckpotjes met bloem, pasta en rijst, notitieblokken en andere “rommeltjes” staan.

De zijkant van de nieuwe keuken

De oven

De oven is lekker ruim en van het merk Whirlpool. Hij heeft veel verschillende functies zoals een soort stoomfunctie, hete lucht, een grill-functie, een perfecte pizza functie, ontdooistand, een warmhoudstand en natuurlijk ook gewoon een “normale” ovenstand die ik het meest gebruik. De oven is lekker makkelijk te gebruiken en de plaatsing is echt ideaal. Terwijl ik in de pannen sta te roeren kan ik een oogje in het zeil houden en zien wat er in de oven gebeurd. Hiervoor hebben we echt naar het advies van de verkoopster geluisterd. Boven het gasfornuis zie je ook de afzuigkap. Deze is van dezelfde lijn van Whirlpool en doordat hij hetzelfde frontje heeft past het allemaal goed bij elkaar. Hij doet prima zijn werk en dat is fijn, we hebben een open keuken en je wilt natuurlijk niet dat het hele huis naar allemaal kookluchtjes blijft ruiken.

Het gasfornuis van de nieuwe keuken

Gasfornuis

We hebben heel bewust voor een gasfornuis gekozen. In de oude keuken hadden we ook een gasfornuis en hoewel het “fornuis” bij inductie of keramisch makkelijker schoon te houden is vind ik koken op gas simpelweg heel erg fijn. Natuurlijk is er genoeg te zeggen voor inductie of keramisch maar onze voorkeur ging toch uit naar gas. Het is een 5-pits fornuis van Bosch met aan de linkerzijde een wokbrander. De pitten (groot, middel en klein) zijn verder prima en logisch verdeelt. En ja, dat groene steelpannetje heb ik eigenlijk altijd op het fornuis staan, vind ik leuk 😉 .

Het koffie en thee hoekje in de nieuwe keuken

Gezellig hoekje

En tot slot het “koffie en thee hoekje” om het maar even zo te noemen. Als echte koffieleut kan dat natuurlijk ook niet anders 😉 . Hiervoor vind je de spoelbak welke vierkant is en onder het koffiezetapparaat vind je weer de vaatwasser. De vaatwasser is ook van Whirlpool en hij is lekker stil. Dat was een van onze eisen samen met een snel programma en aan beide eisen voldoet hij meer dan prima.

Dit was ‘m dan! Een kijkje in mijn keuken. Ik heb de keuken gekocht bij Keuken Kampioen en kan niet anders zeggen dan dat ik erg blij ben met hoe we geholpen zijn, de adviezen maar ook het plaatsen van de keuken en natuurlijk de keuken zelf. Na jarenlang in een ietwat (understatement of the year) oude keuken te hebben gestaan is dat echt zo fijn!

Als je heel goed kijkt op de laatste foto zie je dat we nog een paar kleine dingetjes moeten doen (zoals een vensterbank) en we willen nog graag een mooie robuuste houten plank voor naast de afzuigkap. Voor kruiden, weckpotjes en dat soort dingetjes. Maar verder is de keuken helemaal af en weet je waar je me kunt vinden 😉 .

18 reacties op “Een kijkje… in mijn nieuwe keuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *