Bolle buiken update

Kijkje achter de schermen: kerst, baby-update en nog veel meer

Een weekje later dan in de planning stond: een kijkje achter de schermen. Met een baby update, wat je kunt verwachten deze kerst, een nieuwe liefde in de keuken en nog meer… Ik vertel het je in een persoonlijk kijkje achter de schermen.

Sowieso wil ik de planning van een “kijkje achter de schermen” volgend jaar iets aanpassen. Simpelweg omdat ik  soms na 2 weken al zoveel tegen je te vertellen heb en soms pas na 2 maanden. That’s life 😉 . Mocht de planning veranderen dan laat ik het je uiteraard weten.

Iets rustiger aan

Het kijkje achter de schermen van deze maand is een paar dagen later online gekomen dan de bedoeling was. Ik moet het namelijk ietsje rustiger aan doen. Op advies van de verloskundige en dat betekent voor nu halve dagen werken op kantoor voor de “baas” tot ik met verlof ga, thuis iets rustiger aan en simpelweg iets vaker mijn rust pakken. Nu ben ik het liefst lekker bezig met van alles en nog wat dus ik heb de afgelopen week echt even moeten omschakelen.

Helaas moest ik hierdoor wel een paar hele leuke events afzeggen zoals het Allerhande Kerstfestival en het HEMA persevent, maar de gezondheid van ons kindje gaat natuurlijk voor. Overigens zul je er waarschijnlijk op het blog niet zo heel veel van merken… Ik heb namelijk lekker vooruit gewerkt en er staan zoveel lekkere recepten en leuke artikelen voor je in de planning dat ik niet kan wachten om ze allemaal met je te delen!

Chocoladetaart met ganache en aardbeien erop

Wat kun je verwachten deze kerst?

Alvast even een kleine sneak peek van een recept voor een heerlijk zoet baksel waarvan je het recept nog voor de kerstdagen van mij krijgt. Denk pure chocolade en romige ganache… Hij is lekker, dat kan ik je alvast verklappen maar meer ga ik er (nog) niet over zeggen. Deze week heb je trouwens al twee heerlijke kerstrecepten online kunnen vinden waaronder de garnalen cocktail met een lekkere twist en kip uit de oven. Beide makkelijk om te maken, ontzettend lekker en ook nog eens prima voor te bereiden. Verder komen er nog andere zoete baksels online, een heerlijk hoofdgerecht, een groots toetje toe en nog veel meer…

Bolle buiken update

Bolle buik update

Voor mijn gevoel is het alweer een hele tijd geleden dat ik je vertelde dat wij (vriendlief en ik) begin volgend jaar een kindje verwachten. Inmiddels ben ik alweer 33 weken in verwachting en groeit mijn buik lekker naar voren. Met de kleine dame gaat alles gelukkig heel goed. Ze groeit goed, ligt al goed en ook bewegen doet ze erg goed. Zo goed zelfs dat ze haar moeder ’s nachts al een beetje wakker houdt 😉 . Zelf moet ik het iets rustiger aan doen zoals ik al zei maar dat geeft mij tegelijkertijd ook meer tijd om te genieten van de zwangerschap en de dingen op een iets rustiger tempo te doen. De babykamer is overigens zo goed als helemaal klaar. Alle kleertjes, kleedjes en spulletjes zijn gewassen en de belangrijkste spulletjes zijn verder in huis, zo fijn! Mochten jullie het leuk vinden om foto’s te zien van de babykamer, laat het gerust weten.

BoschOptimumJusdorange

Nieuwe liefde in de keuken

In het recept voor de heerlijke brioche welke eind november week online kwam vertelde ik jullie al over mijn nieuwe keukenmachine: de Bosch Optimum. Hij is zo handig! Inmiddels heb ik hem al flink aan het werk gezet en heb ik er niet alleen deeg in gemaakt maar ook kaas geraspt (met de multimixer die bovenop kan), beslag gemaakt voor een heerlijk zoet, kerst baksel (komt nog online) en vanmorgen heb ik er nog verse sinaasappelsap meegemaakt. Je kunt er écht alle kanten mee op! Hij is stil, makkelijk te gebruiken en, laten we heel eerlijk zijn, zo mooi.

Voor de volledigheid, dit zeg ik niet omdat ik deze machine mag reviewen in samenwerking met Bosch maar zoals altijd is dit mijn eigen, persoonlijke mening. Het fijne is namelijk dat ik zelf kies met wie ik samenwerk en daardoor kies ik ervoor alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik zelf ook volledig achter sta.

ArizonaFoodpost!

Ook deze maand stond de postbode weer met enige regelmaat aan mijn deur. Mijn favorieten voor de kerstdagen ga ik nog met je doornemen binnenkort maar hoe vind je dit toffe pakketje van Arizona ijsthee dat ik onlangs opgestuurd kreeg? Hiermee kun je, je inner-crea-bea helemaal loslaten? Sowieso vind ik de verpakkingen van Arizona altijd erg mooi en vrolijk maar ook hun ijsthee drink ik graag. Persoonlijke favoriet is de groene thee met honing en die is er nu dus ook met minder calorieën, fijn!

Fijne feestdagen alvast en heel veel kookplezier. Maak je een van mijn recepten? Tag me dan op Instagram en Facebook of gebruik je hashtag #EEFKOOKTZO. Ik vind het super leuk om te zien wat jullie allemaal maken.

8 thoughts on “Kijkje achter de schermen: kerst, baby-update en nog veel meer

  • Heel goed van je Eef, dat je het wat rustiger aan doet, al lijkt mij dat enorm lastig. Vooral als je zoveel leuks hebt om te doen, maar zoals je zelf ook zegt, de gezondheid van jou en van het kindje gaan voor. Veel succes met de laatste loodjes!
    Die taart ziet heerlijk uit, ik vind je foto’s altijd prachtig, maar een taart met chocolade doet mijn chocoladehart snel kloppen, haha. 🙂

  • Heel goed van je Eef, dat je het wat rustiger aan doet, al lijkt mij dat enorm lastig. Vooral als je zoveel leuks hebt om te doen, maar zoals je zelf ook zegt, de gezondheid van jou en van het kindje gaan voor. Veel succes met de laatste loodjes!
    Die taart ziet heerlijk uit, ik vind je foto’s altijd prachtig, maar een taart met chocolade doet mijn chocoladehart snel kloppen, haha. 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *