Babykamer

Kijkje achter de schermen: baby-update, meest gestelde vragen en hoe gaat dat straks?

Februari alweer?! Absurd hoe snel de afgelopen maanden voorbij zijn gegaan. De hoogste tijd om even terug te blikken op een gezellig einde van december (want dat hadden we nog niet gedaan) en een heerlijk, rustige maand januari. Natuurlijk met baby-update en ik probeer de meest gestelde vragen van de afgelopen tijd direct te beantwoorden.

Een zwangerschapsupdate? Ik vertelde je al eerder dat we onze kleine dame eind januari hadden verwacht maar zoals je waarschijnlijk al een beetje uit te tekst kunt halen… ze laat nog even op zich wachten. Nu zou het kunnen dat ze net als haar moeder een beetje eigenwijs is en lekker blijft zitten. Zo’n 30 jaar geleden kwam ik namelijk met 43 weken ter wereld dus ja, ze heeft het niet van een vreemde zullen we maar zeggen 😉 . We moeten nog even geduld hebben en daar is natuurlijk niets mis mee zeker gezien alles gewoon nog goed gaat. Gevoelsmatig hadden we liever dat ze er gister al was natuurlijk. Ze is zo ontzettend welkom en we kunnen niet wachten om haar te zien en te knuffelen.

BabyshowerBabyshower

Vlak voor de feestdagen werd ik door mijn lieve vriendinnen en familie verrast met een babyshower! Dat had ik even niet verwacht, zo tof! Een waanzinnig lekkere High Tea bij Leuk! in Schagen (= is ook heel leuk), leuke spelletjes en super lieve, mooie en schattige cadeaus. Nog steeds krijg ik een brede glimlach als ik eraan terugdenk. Zo fijn dat ik zulke lieve mensen om me heen heb die dat voor mij organiseren. Nogmaals, dank je wel lieve dames ♥

Kads jan

Zwangerschapsverlof

Ook ging ik eind december met zwangerschapsverlof en dat lieten mijn collega’s niet stilletjes voorbijgaan. Ik werd op mijn laatste werkdag verrast met een gigantische mand met allemaal schattige, lieve, mooie én handige cadeautjes en kaartjes(het paste niet eens allemaal op de foto). Vrijwel iedere collega had er een leuk cadeautje in gedaan. Wederom was ik ontzettend verrast, zo lief, zo leuk en ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel dankbaar ben voor alle lieve vrienden, familie en collega’s om me heen die mij tijdens de zwangerschap zo hebben verrast ♥

oudennieuw

Feestdagen

De feestdagen waren dit jaar dubbel maar evengoed fijn. Zowel Kerst als oud & nieuw vierden we dit jaar met familie. Geen moeilijk gedoe, 6-gangen diner maar gewoon gezellig samen zijn, lekker eten, kletsen en borrelen. Nou ja, dat laatste daar deed ik dan dit jaar niet aan mee maar dat terzijde 😉 . Ook met een glaasje Jip & Janneke champagne van de HEMA kun je prima proosten en het is stiekem nog best lekker ook haha.

Tijdens de feestdagen en de eerste week van januari had vriendlief ook vakantie dus hebben we lekker veel niets gedaan. Juist, ik, die niet stil kan zitten heeft ook lekker weinig gedaan die weken en ik vond het héééérlijk 😉 . Goed, behalve dan wat kleine klusjes in huis, voorbereidingen voor de komst van de baby en het bijhouden van mijn blog natuurlijk. Echt helemaal stil zitten kan ik gewoon simpelweg niet. Maar hierdoor komen er straks gewoon nog steeds allerlei lekkere recepten online terwijl ik offline hoop te gaan genieten van de bekende roze wolk.

Babykamer

Babykamer

De babykamer is natuurlijk inmiddels helemaal af. We hebben voor nu de kinderwagen er ook maar even neergezet maar die staat er straks natuurlijk niet. Bij deze een kleine sneak peek van de kamer. Je ziet het op de foto helaas niet zo goed maar de wanden achter mij zijn heel licht groen, een lekker fris kleurtje. Op de grond hebben we een groot, hoogpolig kleed over het laminaat. De meubeltjes zijn verder wit en zitten vol gewassen én gestreken kleertjes. Ik strijk vrijwel NOOIT, heel misschien een enkele keer omdat ik dan net dat ene blousje aan wil wat je eigenlijk moet strijken maar daar houdt het verder ook wel een beetje mee op. Nu is alles gewassen, gestreken en ligt het zo mooi in de kast. Vraag me af of het zo blijft maar denk dat ik mijn handen vol heb met belangrijkere dingen straks 😉 .

Kijkje in mijn keuken 2

Hoe doe je dat met koken en je blog?

Een van de meest gestelde vragen naast wat ik qua eten heel erg mis of waar ik juist heel erg trek in heb (kom ik zo even op terug) is hoe ik het allemaal ga doen straks. De combinatie met de baby, mijn blog (wat tevens mijn eigen bedrijf is) en mijn baan in de online marketing (en natuurlijk een social leven maar dat even terzijde 😉 ).

Plannen is natuurlijk lastig als je niet weet hoe alles straks precies gaat. Misschien hebben we straks een heel makkelijk klein dametje in huis of een nachtbrakertje, wie zal het zeggen? Wat dat betreft laten we het echt op ons afkomen. Ik ga, zoals de planning nu is, na mijn verlof parttime aan de slag voor mijn werkgever, in plaats van fulltime. Gewoon weer in mijn oude/ huidige functie. Hierdoor heb ik straks meer tijd voor onze kleine dame maar ook voor mijn blog.

Eef Kookt Zo trekt elke maand meer en meer bezoekers en na ruim 3 jaar sta ik nog steeds met een brede glimlach achter het fornuis te koken, achter de camera om te fotograferen of achter mijn computer om alles uit te werken. Inmiddels haal ik nog steeds heel veel plezier uit mijn blog (als niet nog meer plezier) maar ook een deel van mijn inkomsten en dat gaan we dit jaar verder uitbouwen. Dus parttime aan het werk voor de “baas” en parttime aan de slag voor mezelf. Zo fijn!

Zoals ik al eerder schreef, qua planning, is het allemaal even afwachten hoe alles loopt. Welke dagen kan ik wat doen en wat is handig. In ieder geval heb ik voor de komende tijd lekker vooruit gewerkt waardoor er meer dan genoeg lekkere, nieuwe recepten, weekmenu’s en andere artikelen voor je klaar staan dus daarover geen zorgen. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat ik iets later reageer op mailtjes of reacties dan dat je van me gewend bent maar dat zal ik t.z.t. uiteraard allemaal inhalen.

Filet A - Vega

Wat mis je echt qua eten?

Zodra je weet dat je zwanger bent komt er heel veel op je af waaronder een lijst met dingen die je beter even kan laten staan of waarvan je niet zo heel veel meer mag. Roken en drinken mogen uiteraard niet maar ook geen rood vlees, rauwe vis en meer van dat soort dingen zijn voorlopig even van de menukaart. Overigens kreeg ik hier en daar soms een leuke tips waardoor je sommige dingen toch zou kunnen eten. Zo zou je rauwe zalm wel mogen wanneer het van de visboer komt en wanneer je biefstuk eerst hebt ingevroren dan kun je het daarna rood gebakken eten.

Nu ben ik een redelijk nuchtere West-Friese dame en besluit dan gewoon het zeker voor het onzekere te nemen. Geen fratsen en dan maar even geen biefstukje want van een doorbakken schoenzool wordt niemand blij. Filet American probeerde ik trouwens wel van de Vegetarische Slagen (erg lekker, aanrader!) en natuurlijk wil ik in de kraamweek zeker een broodje Filet American van de niet-zo-vegetarische slager want dat vind ik nou eenmaal ook erg lekker. Ook ga ik zeker weten genieten van sushi of een lekkere poké bowl met rauwe vis, yum! Maar het valt (of kan ik al bijna zeggen, viel 😉 ) me echt alles mee. Er zijn genoeg alternatieven en andere lekkere dingen die je wel mag. Het was meer de kwestie van even omschakelen en niet als nieuwsgierige foodie alles tijdens een event in je mond stoppen zonder dat je precies wist wat erin zit. Want ja, je bent niet voor niets foodblogger 😉 .

Ijsjes

Gekke cravings

Naast de vraag wat mis je het meeste kwam, eigenlijk nog vaker, de vraag, heb je gekke cravings? Dingen waar je normaliter niet zo’n zin in hebt en nu wel. Daar heb ik eigenlijk maar een antwoord op: JA, waterijs! Ijs, ijs, ijs en natuurlijk maak je me ook blij met Ben & Jerry’s (wie niet 😉 ) maar gewoon typische waterijsjes zoals Raketjes, Perenijsjes en Calippo’s. Heerlijk! Nu heb ik dat waarschijnlijk van mijn moeder maar die was tijdens de hete zomer van ’86 zwanger (ik ben van begin september). Aangezien ik tijdens de koudste maanden van het jaar zwanger ben kunnen we rustig zeggen dat het een ietwat vreemde tik is maar hé, dat hoort erbij toch?! Wie had er nog meer een vreemde tik tijdens zijn of haar zwangerschap?

Dat was ‘m weer voor deze maand. Ik ga lekker verder met rommelen in huis, aan het blog, rustig aan doen, koffie drinken met vrienden en familie (want daar heb ik nu doordeweeks tijd voor) en steeds iets ongeduldiger wachten op de komst van onze lieve kleine dame… wanneer zal het zover zijn?

14 reacties op “Kijkje achter de schermen: baby-update, meest gestelde vragen en hoe gaat dat straks?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *