yesido

Dag 2017 – Hallo 2018

Dag 2017, een jaar met diepe dalen maar ook echte hoogtepunten. Met name op persoonlijk vlak maar ook zeker op het professionele vlak. Zo aan het begin van het nieuwe jaar is het tijd om terug te blikken op een ietwat onstuimig 2017 en vooruit te kijken naar 2018.

Dit keer alleen iets persoonlijker…

Dag 2017!

2017, het was een jaar met echte hoogtepunten maar helaas ook, diepe dalen. Begin van dit jaar heb ik namelijk mijn vader verloren aan kanker. Iets waar ik eigenlijk niet eerder over heb geschreven. Destijds koos ik daar bewust voor omdat ik het te moeilijk, te pijnlijk en te persoonlijk vond. Nog steeds is het pijnlijk en het verwerken van zo’n verlies gaat niet over één nacht ijs. Mijn vader was mijn held, mijn mentor, mijn coach en mijn beste vader van de hele wereld. Slik… ik mis hem en weet nog goed dat hij tijdens oud en nieuw vorig jaar zei dat er een moment zou komen in 2o17 waarop ik weer zou kunnen lachen, blij zou zijn en ook daarin heeft hij gelijk gehad…

Want hoe zwaar klote 2017 ook begon, dit jaar sluit ik af met de wetenschap dat vriendlief en ik in 2018 voor het eerst ouders worden. Naar verwachting komt onze lieve, kleine dame (met volgens de echo behoorlijk grote voeten 😉 ) eind januari ter wereld. Het duurt nog even en stiekem kunnen we helemaal niet wachten tot het zover is. Ze is zo welkom!

Bolle buiken update

Vriendlief mag ik trouwens, zoals je misschien wel weet, sinds dit jaar mijn verloofde noemen. Hij vroeg mij namelijk ten huwelijk! Ik moet je zeggen, ik heb het totaal niet zien aankomen maar het was zo’n mooie, lieve en fantastische verrassing. Hij is echt de liefde van mijn leven en hoe leuk is het dat we de trouwerij straks met z’n drietjes kunnen vieren.

yesido

Dat was even een wel heel persoonlijke toevoeging aan deze terugblik maar ook eentje die ik wel graag met je wilde delen. Soms is het ook goed om persoonlijke dingen te delen. Zowel de pijnlijke dingen als de mooie dingen.

Natuurlijk sluit ik deze terugblik niet af zonder een rondje hoogtepunten, leuke feitjes en andere dingen waarop ik trots ben wat betreft Eef Kookt Zo.

Highlights 2017

 • Weekmenu, sinds april 2017 kun je elke week op vrijdag terecht op mijn blog voor het weekmenu. Ik heb best getwijfeld of ik een weekmenu wilde plaatsen op mijn blog en daarom plaatste ik het weekmenu de eerste tijd in mijn nieuwsbrief. Dat bleek een groot succes en al snel plaatste ik het weekmenu ook op het blog. Inmiddels worden alle weekmenu’s meer dan goed gelezen, zo leuk om te zien!
 • Dit jaar stond ik in het Boodschappen magazine met een heerlijk recept voor zachte, zoete broodjes met krentjebrij, hier heb ik echt zoveel leuke reacties op gehad.
 • Samen met vriendlief werd ik voor mijn blog uitgenodigd voor een weekend Texel Culinair. Wat een geweldig leuk weekend was dat!
 • Ik bepaal altijd zelf met wie ik samenwerk en daardoor kies ik ervoor alleen met merken en bedrijven samen te werken waar ik zelf volledig achter sta. Zo werk ik de komende twee jaar (!) samen met het prachtige merk Vecozuivel. Daarnaast heb ik dit jaar ook mooie en fijne samenwerkingen mogen opzetten met onder andere BK, Dindesse, Hero, Verse Oogst & Bosch. Trots!

Vecozuivel

 • Uiteindelijk stond de teller op meer dan 175.000 unieke bezoekers afgelopen maand. Echt een record! Waar ik eerder dit jaar al een gat in de lucht sprong toen ik de mijlpaal van 100.000 unieke bezoekers bereikte kon ik mijn ogen niet geloven toen ik deze aantallen zag. Wauw, echt super, super tof!
 • Op dit moment vind je maar liefst 363 recepten om precies te zijn op Eef Kookt Zo (naast de weekmenu’s, andere food gerelateerde en persoonlijke artikelen) en daarvan zijn er dit jaar alleen al 105 nieuwe bij gekomen. Op naar de 500 recepten in 2018…? Wie weet!
 • Tot slot alle leuke mede (food)bloggers die ik dit jaar (en de afgelopen jaren) heb mogen leren kennen! Het blijft ontzettend leuk om mensen te leren kennen met dezelfde passie, je raakt in ieder geval niet snel uitgepraat 😉 Soms bouw je zelfs een persoonlijk(ere) band op en kun je elkaar steunen en in de leuke maar ook de minder leuke tijden.

Doelen 2017

Voor 2017 had ik een aantal doelen gesteld zoals een snellere website en… dat is gelukt! Inmiddels ben ik over naar een nieuwe hosting zoals dat zo mooi heet en ook is blog over op HTTPS wat betekent dat Eefkooktzo.nl helemaal veilig is voor jou om te gebruiken. Daarnaast waren filmpjes ook een doel voor 2017 maar… door tijdgebrek is dat er helaas (nog) niet van gekomen. Dit doel neem ik lekker mee naar 2018. Tot slot was het doel, “iets gezonder“, lekker concreet ook, haha 😉 . Maar er zijn meer dan genoeg gezonde recepten online gekomen als ook genoeg heerlijke zoete baksels. Een goede mix volgens mij.


Hallo 2018!

Tijd om vooruit te kijken. Wat wil ik in 2018 bereiken, wat wil ik zeker nog doen en welke doelen heb ik?

 • Doorgaan. Eigenlijk wil ik vooral doorgaan met zoals het nu gaat. Elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw artikel en soms op zaterdag een extra artikel. Vrijdag het weekmenu en elke week een handige nieuwsbrief op je digitale deurmat.
 • Daarnaast wil ik je vaker een kijkje achter de schermen geven op Instagram en daar ook (korte) kookvideo’s met je delen. Lekker laagdrempelig, leuk om te doen en gezien de reacties ook iets wat graag gezien wordt.
 • Cursus food fotografie. Ik wil dolgraag meer leren over fotografie. Hoe je met daglichtlampen een mooie foto kunt maken (want in de winterperiode moet je je best doen om een reepje zon mee te pakken voor een beetje een knappe foto) en iets meer over styling, de verschillende mogelijkheden van de camera en nog zoveel meer. Ja, deze zet ik echt op mijn lijstje voor 2018. Nu al zin in!

Kijkje in mijn keuken 2

 • Meer mooie samenwerkingen. Door (betaalde) samenwerkingen kan ik meer tijd en dus ook aandacht besteden aan mijn blog maar er ook voor zorgen dat Eef Kookt Zo sneller wordt, gebruiksvriendelijker en nog meer fijne verbeteringen doorvoeren. Uiteraard moet er een mooie balans blijven bestaan tussen betaalde content en eigen content als ook, zoals eerder gezegd, met merken waar ik volledig achter sta.
 • Tot slot, filmpjes! Het doel van 2017 wat we meenemen voor 2018 😉

Verder staat begin dit jaar natuurlijk ook in het teken van de komst van onze kleine dame. Ik kan niet wachten! Zo benieuwd hoe ze eruit ziet, hoe haar stemmetje klinkt en hoe alles straks gaat. Met deze reden houd ik ook het ritme (maandag, woensdag & vrijdag een nieuwe artikel) aan voor komend jaar. Lukt het vaker dan zie je op zaterdag een extra artikel en wie weet zelfs nog vaker net als afgelopen maand.

Ik wens je het beste toe voor komend jaar en hoop je ook dit jaar weer terug te mogen zien 🙂 . Liefs Eef

32 thoughts on “Dag 2017 – Hallo 2018

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *