Leuk Schagen

Hotspot: Leuk! – Schagen

Afgelopen weekend had ik met een vriendin afgesproken om aan de high tea te gaan. Lekker even uitgebreid bijkletsen op de zondagmiddag. Ze wist wel een leuk restaurantje in Schagen. Leuk, dacht ik en dat werd het ook; restaurant Leuk! in Schagen. Schagen is een gezellige, historische stad in de kop van Noord-Holland. De moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen en stap dan ook zeker even binnen bij Leuk!

Leuk! is lekker brocante ingericht. Het geeft meteen een gezellig en welkom gevoel. Aangekomen bij ons houten tafeltje staat een deel van de high tea al klaar. Een ijzeren mandje met allerlei verschillende losse theetjes. Bananenthee, Oud-Hollandse Appeltaart… te veel om op te noemen en in het midden 2 schattige ijzeren schepjes om de thee mee in het theezakje te doen. In een kanten bakje ernaast vind je de suiker, honing en jawel, de theezakjes. Alles ziet er huiselijk en goed verzorgd uit.

Leuk Schagen

Bij Leuk! heb je keuze uit verschillende soorten high tea zoals een High Tea (standaard), Higher Tea (met een soepje) en een Highest Tea met een soepje en een glaasje bubbels. Wij kozen voor de Higher Tea welke afgetrapt werd met een goulash soepje. Een soepje met een wat minder uitgesproken smaak was fijner geweest omdat je de soep nog lang na proefde. Desalniettemin een prima soepje hoor daar niet van.

Leuk Schagen

De high tea zelf bestond uit een lading aan verschillende hapjes zoals sandwiches, cheescake, scones met verschillende soorten beleg, een trifle van vers fruit, cake & room, boterkoek, caramel lollies… o en vergeet ook niet de prachtige zwaan soesjes. Naast de losse thee werd er ook jus d’orange en verse muntthee geserveerd. Een paar uurtjes later gingen we vol maar voldaan naar huis. Wat een leuk tentje is Leuk! Hier gaan we zeker nog eens naar toe. Naast high teaën kun je er ook prima lunchen, brunchen en ook dineren.


LeukSchagenLeuk!
Nieuwe laagzijde 11
1741 GE Schagen
0224-760007
Meer info vind je via WWW

5 reacties op “Hotspot: Leuk! – Schagen

  • Klinkt uhmmm… Tja, leuk! Grappige naam en de high tea klinkt goed! Heerlijk zo’n brocante zaakje, zeker bij een high geldt toch wel: hoe truttige hoe beter 🙂

  • Chicas cooking zegt:

    De High Tea is inderdaad top daar, het zit er echt elk weekend vol! En wat je zegt, ze hebben ook echt een goeie lunch- en dinerkaart. Wij komen hier altijd graag!

    • Ja echt he, ik moest ook ruim van te voren reserveren maar goed dat zegt ook wel wat, toch 🙂 Het staat op mijn lijstje op er nog eens te gaan lunchen, dat zag er ook heerlijk uit! Echt leuk om te lezen dat jullie het ook kennen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *