Kijkje achter de schermen

Kijkje achter de schermen

Het is alweer even geleden dat ik een ‘kijkje achter de schermen’ schreef. Hoogste tijd om jullie te vertellen waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest en natuurlijk wat je kunt verwachten de komende tijd!

De eerste drie maanden van het nieuwe jaar zijn voorbijgevlogen! De eerste stappen met de nieuwe website zijn gezet, Lotte werd alweer 1, ik volgde een wijncursus en nog veel meer.

Wijncursus

Wijncursus – SDEN 3

Begin januari ben ik begonnen met een wijncursus. SDEN 3 is de officiële term en het is de vooropleiding tot vinoloog. Een behoorlijk pittige cursus zeker als je niet eerder een wijncursus hebt gedaan, zoals ik. Daarentegen ben ik er open ingegaan en heb ik zo ontzettend veel geleerd. Over de verschillende soorten druiven, smaak, herkomst, wijnbouw en het productieproces. Ik dacht dat ik wel een beetje wist wat ik lekker vond, maar er is letterlijk een hele wereld voor me open gegaan. Zo vond ik zoete witte wijn totaal niet lekker tot ik tijdens de cursus een prachtige Duitse Riesling mocht proeven. Ik heb geleerd smaken beter te herkennen zoals welke fruitsoorten je kunt proeven, houtrijping, het alcohol percentage. De komende tijd moet ik gaan blokken want medio dit jaar staat er een examen op me te wachten en die wil ik natuurlijk halen! Binnenkort vertel ik je nog meer over de cursus zelf.

Verjaardag Lotte

Lotte – 1 jaar!

In februari werd Lotte alweer 1 jaar, bizar hoe snel de tijd gaat en hoe snel ze steeds groter wordt. Ik vond het wel een dingetje hoor, dat ze 1 jaar werd. Ik was heel trots, maar tegelijkertijd is dan toch echt de ‘baby’ periode voorbij en nu is ze een dreumes met een eigen willetje. Altijd vrolijk, blij, slim, ondernemend en soms een beetje stout. Ze kan dan ook zo’n heerlijk boeven kopje trekken als ze iets in haar hoofd heeft waarvan ze eigenlijk wel weet dat het niet mag haha. Voor de uitnodiging voor haar eerste verjaardag hebben we een cake smash gedaan. Dat was echt ontzettend leuk om te doen en de foto’s zijn ook fantastisch leuk geworden. Uiteraard ben ik ook flink aan de ‘bak’ geslagen voor haar verjaardag. Maar goed ook want we hadden een huis vol en daarmee was onze eerste echte kinderverjaardag ook een feit. Deze heerlijke taarten zie je binnenkort terug op mijn blog.

Balans

Begin dit jaar wilde ik iets meer balans. Een baan, een blog en eigen bedrijf, ons gezinnetje en ook nog een social leven, het is best druk. Daardoor werkte ik vaak ’s avonds en in het weekend nog even door. Inmiddels heb ik één en soms twee vaste dagen in de week waarop ik aan mijn blog en eigen bedrijf werk. Het weekend hou ik zoveel mogelijk vrij om lekker met z’n drietjes op pad te gaan of gewoon lekker een relaxte zondag thuis te hebben. Zonder te werken. Dat bevalt goed en ik merk dat ik steeds meer inspiratie krijg voor nieuwe recepten. Iets meer rust, iets meer balans en daardoor ook een stuk lekkerder aan het werk.

Havermoutcrumble met appel uit de oven

Nieuwe recepten

Er staan dan ook behoorlijk wat nieuwe recepten op jullie te wachten! Normaliter staat er elke maandag en woensdag een nieuwe recept online en op vrijdag een nieuwe weekmenu. Misschien heb je het wel gemerkt dat er af en toe tussendoor een extra recept of artikel online komt en dat houden we er lekker in dus hou de website goed in de gaten. Sowieso deel ik al mijn nieuwe recepten via Instagram, Facebook en natuurlijk ook in mijn nieuwsbrief. Dus volg mij via social en abonneer je op mijn nieuwsbrief als je niets wilt missen. Voor Pasen komt er bijvoorbeeld een heerlijke, ietwat ‘luxere’ versie van mijn bekende eiersalade online, maar ook een heerlijk recept voor een appel kruimel welke je als ontbijt kunt eten, ziet bovenstaande foto er niet heerlijk uit?! Nog even geduld 😉

Nieuwe website

Verder ben ik achter de schermen druk bezig met de nieuwe website! Yes, hij komt eraan dit jaar 🙂 . Zoveel zin in, maar er moet nog heel veel gebeuren. Wel neem ik al jullie wensen hierin mee samen met het bureau wat mij hierbij helpt. Denk hierbij aan de mogelijkheid om recepten makkelijk bewaren, een goede zoekfunctie en meer. Het is nog even flink wat werk voor we online kunnen maar zodra hij online staat, zijn jullie de eerste die het weten 😉

Kijkje achter de schermen

Foto’s en meer

Naast dat ik heel veel kiekjes maakte van lekkere gerechten voor mijn blog mocht ik ook aan de slag met mijn allereerste fotografie opdracht voor een prachtig zuivelmerk. Apetrots en fan-tas-tisch leuk om te doen. Dat smaakt naar meer! Sinds dit jaar werk ik ook samen met Santa Maria, een prachtig merk wat goed aansluit en waarvan jullie het eerste recept, de vegetarische wraps, al hebben gezien. Er is zoveel gebeurd de laatste maanden en ik ga jullie vanaf nu weer iets frequenter op de hoogte houden want ik vergeet nu natuurlijk de helft 😉 . Voor deze maand staat er sowieso een bezoek naar de leukste culi-lunch van het jaar op de planning en de maand erna ga ik voor de tweede keer op persreis. Zin in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *