Kerstbrood ster met pesto

Kerstbrood ster met pesto

Kerstbrood ster. Zin in een lekker borrelbrood voor de kerstdagen? Deze broodster met pesto is makkelijk om te maken, heel erg lekker en ziet er natuurlijk echt uit als een plaatje. Laat je daardoor trouwens niet afschrikken, want het is echt een makkelijk én lekker recept! Ik neem je stap voor stap mee.

Ik ben gek op brood bakken en zeker met de feestdagen bak ik graag een ‘speciaal’ brood. Haal dat trouwens niet door elkaar met een ‘ingewikkeld’ brood, want het hoeft echt niet altijd iets heel uitgebreids te zijn. Daar is dit kerstster brood wel het bewijs van, ook met een makkelijk brood recept kun je zelf zeker iets indrukwekkends op tafel zetten!

Makkelijk kerstbrood ster

Dit kerstbrood ster is een van de kerst recepten die ik dit jaar met je deel. Ik keek er echt enorm naar uit om deze broodster met pesto te maken. Het idee zat al helemaal in mijn hoofd, een kerstbrood in de vorm van een ster met hartige smaken. Nu ben ik gek op pesto en Parmezaanse kaas, dus 1 en 1 was al snel 2. Ik wilde het vooral een behapbaar recept houden, en ik geloof dat dit absoluut gelukt is.

Kerstbrood ster vullen

Heerlijke broodster met pesto

Voor dit recept kun je zelfgemaakte pesto gebruiken, maar een goede lekkere pesto uit de supermarkt is natuurlijk ook een optie. Zorg wel echt voor een lekkere pesto, want die geeft uiteraard wel de smaak aan deze broodster met pesto. Verder is Parmezaanse kaas een smaakmaker van dit brood én de gedroogde Italiaanse kruiden die door het deeg gaan. Dit is toch zo ontzettend lekker!

Kerstster brood

Zo maak je een kerstbrood ster

Ik kan me helemaal voorstellen dat je denkt, dit is veel te ingewikkeld om te maken. Maar in het recept heb ik wat foto’s gezet zodat je precies de stappen kunt volgen. Zo moeilijk is het namelijk zeker niet! Je hoeft niet te vlechten of ingewikkelde technieken te gebruiken, je draait de stukjes deeg simpelweg in tegengestelde richting naar elkaar toe.

Broodster met pesto

Kerstster brood voorbereiden en bewaren

Dit kerstster brood kun je op verschillende momenten tijdens kerst serveren. Lekker bij de kerstbrunch, lunch, als hapje bij de borrel of als bijgerecht van het kerstdiner. Heel veelzijdig dus! Zelfgemaakt brood is altijd het lekkerst om dezelfde dag op te eten, maar je kunt het deeg wel de de avond van tevoren bereiden en de eerste rijs in de koelkast doen. Dus in plaats van ongeveer een uur op een warme plek, een nacht in de koelkast. Als het kerstbrood uit de oven komt, pak het dan gelijk in met een theedoek. Dan wordt het lekker zacht en blijft het langer warm.

Kerstbrood ster

Kerstbrood ster met pesto

Kerstbrood ster met pesto

Kerstbrood ster. Een heerlijk borrelbrood voor de kerstdagen. Deze broodster met pesto is makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rijzen: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen - 1 kerstbrood

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 175 ml volle melk (lauwwarm)
  • 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
  • 2 eetlepels suiker
  • 400 gram bloem
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren (middel - kamertemperatuur)
  • 75 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
Voor de vulling:
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
Extra: olijfolie, 1 eigeel, scheutje melk

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Doe de melk, suiker en gist in de kom van de keukenmachine met deeghaak, meng even door elkaar en laat een paar minuten staan tot het gaat schuimen.
    • Doe de rest van de ingrediënten voor het deeg erbij (behalve het zout), meng het 1 minuut door elkaar, voeg dan het zout toe en kneed er nu in 10-15 minuten een soepel deeg van.
    • Haal de deeg uit de kom, vet de kom in met (olijf)olie en leg hierin de bol deeg (draai de bol 1 keer zodat hij rondom voorzien is van een beetje olie zodat het deeg niet aan de kom blijft plakken). Dek af en laat het deeg 1 uur rijzen of tot in hoeveelheid verdubbeld.
    • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
    • Verdeel na het rijzen het deeg in 4 gelijke delen en maak er bolletjes van.
      Kerstbrood ster deeg maken
    • Rol een bolletje uit tot een ronde lap met een diameter van 25 cm. Het is handig om een bord of springvorm met die diameter te gebruiken en daaromheen te snijden met een pizzasnijder. Herhaal met de andere deegbollen.
      Kerstbrood ster deeg rollen
    • Verdeel ca. 1 eetlepel pesto en 1 eetlepel Parmezaanse kaas over een lap deeg. Leg een nieuwe ronde lap deeg erop, beleg en herhaal tot de laatste lap.
      Kerstbrood ster vullen
    • Maak een rondje in het midden met een glas en maak 16 inkepingen in het deeg.
      Kerstbrood ster snijden
    • Draai de stukjes deeg tegen elkaar zoals op de foto en smeer het geheel in met een geklust eigeel met een scheutje melk.
      Kerstbrood ster vouwen
    • Bak de kerstster in ca. 25-30 minuten goudbruin.

    handig om te weten:

    Deeg over? Maak er losse broodjes van en bak die extra af.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 641kcal | Koolhydraten: 80g | Eiwitten: 19g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 14g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    Kerstbrood ster met pesto

    Kerstster brood Pinterest Collage

    9 thoughts on “Kerstbrood ster met pesto

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept