Kersenlimonade, when live gives you a kersenboom met een flinke oogst… Dan maak je er natuurlijk heel veel lekkers van (naast een groot deel van de kersen gewoon ‘zo’ op te peuzelen natuurlijk). Om extra lang van de kersen te kunnen genieten maakte ik kersen siroop.
Limonade van kersen
Ik ben dol op zelfgemaakte limonade dus deze mocht niet ontbreken op de blog. Deze kersenlimonade is zalig, zacht zoet, met een mooie natuurlijke kersensmaak – niets in vergelijking met de chemische kersensiroop die je weleens in de super vindt. Ik maak ook ieder jaar zelf vlierbloesemsiroop, ook zo ontzettend lekker om limonade mee te maken!
Verse kersen siroop
Alleen van deze foto’s word ik al helemaal blij, zo zomers! Ik heb dan ook echt geluk met een kersenboom in de achtertuin waar ik samen met de kids mandjes vol kan oogsten. Gelukkig is het ook echt hét kersenseizoen dus vind je ze in geruime mate op de markt en in de winkel.
Heb je net zo’n giga-lading kersen als ik? Speur dan eens door mijn kersen recepten. Van taarten tot smoothies en zelfs ijs, er is voor iedere gelegenheid wel een lekker recept met kersen te vinden! En nu kan ik deze siroop voor kersenlimonade ook toevoegen aan mijn repertoire 😀 .
Kersenlimonade maken
Limonade van kersen maken is gelukkig zeer eenvoudig, anders zou het geen echt Eef-recept zijn hè! Je kookt de ontpitte kersen met wat water, suiker en citroensap. Even goed laten intrekken en dan kun je de siroop in flessen doen. In de koelkast kun je deze kersensiroop best een poosje bewaren, als ‘ie dan al niet op is..
Ik gebruik voor deze kersen siroop zoete kersen, je kan ook zeker zure kersen gebruiken maar dan zou ik wel wat extra suiker toevoegen.
Deze siroop is natuurlijk ontzettend lekker om limonade van te maken maar je kan hem ook voor baksels gebruiken of lekker door de yoghurt doen. Wil je helemaal voor zelfgemaakt gaan? Dan kan je met mijn tips ook zelf yoghurt maken!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 kg zoete kersen
- 400 gram suiker
- sap van 2 citroenen
- 600 ml water
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Was en ontpit de kersen en doe ze in een steelpannetje.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe, zet het pannetje op het vuur en breng aan de kook.
- Als het kookt zet je het vuur zacht en laat je het nog 20-30 minuten rustig inkoken met de deksel op de pan.
- Laat afkoelen en bewaar 1 nacht in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Giet de siroop in een mooie fles. Leng de siroop aan met water (hoeveelheid naar smaak).
Video
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Nicky says:
Ruim 2100 calorien is denk ik voor de hele fles en niet p. portie?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Klopt!
Ruben says:
Misschien een gekke vraag.
Kan ik een gedeelte water vervangen door vodka om het alcoholisch te maken? Of hoe zou jij hier zelfgemaakte kersenlikeur van maken?
Groeten
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Daar hebben wij zelf niet veel ervaring mee, maar kun je natuurlijk proberen! Laat ons vooral weten of het gelukt is 🙂