Was en ontpit de kersen en doe ze in een steelpannetje.
Voeg de rest van de ingrediënten toe, zet het pannetje op het vuur en breng aan de kook.
Als het kookt zet je het vuur zacht en laat je het nog 20-30 minuten rustig inkoken met de deksel op de pan.
Laat afkoelen en bewaar 1 nacht in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Giet de siroop in een mooie fles. Leng de siroop aan met water (hoeveelheid naar smaak).
Video
handig om te weten:
* met 1 liter maak je ca. 30 glazen limonade. Tip: de ingekookte kersen gebruik je natuurlijk niet meer voor de siroop. Je hoeft ze niet weg te gooien, ze zijn heerlijk zoet en een lekkere toevoeging in de yoghurt of bij een bolletje ijs.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.