Jambalaya

Jambalaya met kip

Jambalaya met kip. Een lekkere kruidige rijstschotel met kip en chorizo. Dit is een ideaal eenpansgerecht om lekker samen van te genieten! Kip Jambalaya is afgeleid van de Spaanse paella en minstens net zo smakelijk. Lees snel verder!

Amerikaanse jambalaya

Jambalaya is een rijstschotel uit de Creoolse en Cajun keuken in Louisiana en een afgeleide van de Spaanse paella. Dit is onstaan doordaat Louisiana deel uitmaakte van het voormalig Nieuw-Spanje. Een kort geschiedenislesje over de herkomst van dit fantastische gerecht, wat het zo bijzonder maakt 😉 .

Het grootste verschil is dat er in paella saffraan wordt gebruikt. Dit was zeer schaars in Amerika en dus werd er tomaat aan toegevoegd. Verder kunnen beide gerechten verschillende vlees- en vissoorten bevatten en wordt er in jambalaya natuurlijk cajun kruiden gebruikt. Het is een heerlijk kruidig en makkelijk gerecht om te maken. Probeer ook eens mijn paella recept!

Kip jambalaya

Kip jambalaya recept

Dit recept voor jambalaya met kip is zó ontzettend makkelijk te maken! Een perfect eenpansgerecht dat binnen een half uurtje op tafel staat, wie wil dat nu niet? Je begint met het fruiten van de knoflook en ui, dan bak je de chorizo en kip mee en voeg je de rijst en smaakmakers toe.

Deksel op de pan en 15 minuten later is ‘ie klaar! Heerlijk voedzaam, smaakvol en perfect voor een drukke doordeweekse avond of wanneer je snel je gasten wil trakteren op een uniek gerecht. Je kunt natuurlijk altijd extra groenten toevoegen als je dat wilt.

Heb je de smaak te pakken en ben je benieuwd naar meer heerlijke rijstgerechten? Bekijk dan eens dit lijstje met rijstgerechten voor iedere gelegenheid!

Jambalaya met kip
Jambalaya

Jambalaya met kip

Jambalaya met kip. Een heerlijke kruidige rijstschotel met kip en chorizo. Comfort food ten top deze Amerikaanse jambalaya.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 2 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 125 gram chorizo (in stukjes gesneden)
  • 300 gram kip(dij)filet (in blokjes)
  • 2 theelepels cajun kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 500 ml bouillon (kip of rund)
  • 250 gram rijst
  • olie, peper en zout
Optioneel: verse peterselie ter garnering

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.
    • Voeg dan de paprika en tomaat toe en bak dit even mee tot de groenten zacht beginnen te worden.
    • Dan doe je de chorizo worst en kip erbij. Kruid met de cajun kruiden, peper en zout en bak gaar op middelhoog vuur.
    • Voeg dan de tomatenblokjes toe en de bouillon.
    • Schep om, breng aan de kook en voeg de rijst toe. Laat het geheel nu met de deksel erop gaar koken en roer het af en toe even om. Hou hierbij in de gaten of de rijst mooi gaar wordt. Je kunt (indien nodig) wat extra water toevoegen of juist de deksel wat langer van de pan laten zodat het vocht kan verdampen.
    • Proef of de rijst gaar is. Breng verder op smaak met peper en zout. Garneer met peterselie en eet smakelijk!

    Video

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 463kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwitten: 27g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 4g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
    Jambalaya

    2 reacties op “Jambalaya met kip

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept