Ijstaart

Ijstaart

Een makkelijke ijstaart met cake, vanille ijs, chocolade en frambozen. Dit is er echt een in de categorie: weinig werk, groots resultaat. Een feestelijk dessert dat je perfect kunt voorbereiden en zo uitgebreid kunt maken als je zelf wilt.

De perfecte, simpele ijstaart

Dit is echt een top receptje voor een gigantisch makkelijk dessert waarmee je gegarandeerd indruk maakt! En ook heel handig: de ijstaart kun je ver van tevoren maken. Ideaal dus voor drukke feestdagen.

Heb je veel tijd? Dan kun je natuurlijk zelf de cake bakken en zelf vanille ijs maken – je kunt het net zo uitgebreid doen als je zelf wilt. Of je gaat voor zelfgekochte cake en zelfgekocht ijs – niets mis mee en je zet in een handomdraai dit prachtige nagerecht op tafel.

Makkelijke ijstaart met cake

Ijstaart voorbereiden

Je kunt deze ijstaart ontzettend goed voorbereiden. Zodra de ijstaart klaar is, moet deze namelijk nog even in de vriezer om op stijven, minimaal een uur maar langer is zeker aan te raden. Een nachtje is top, maar het mag ook langer zijn.

Daarna versier je hem en is het tijd om te genieten. Geloof mij, alle ogen zullen op je gericht zijn als je met dit spektakelstuk het kerstdiner afsluit.

Frambozen

Makkelijk ijstaart recept

Het maken van deze ijstaart begint met het vanille ijs en de cake. Deze wissel je laagje voor laagje met elkaar af in een cakevorm. Ik heb verse frambozen en stukjes chocolade toegevoegd, dat is echt ontzettend lekker. De fijne frisse ondertoon met romig ijs, chocolade en de smeuïge cake, heerlijk!

Ik heb de ijstaart versierd met stukjes chocolade, macarons, schuimpjes en vers fruit. Je kunt zeker creatief zijn met deze ijstaart, voeg bijvoorbeeld ander fruit of ander soort ijs toe naar keuze en ga lekker los met de versiering.

Tip; wil je zelf de cake bakken? Laat je dan eens inspireren door mijn cake recepten!

Simpele Ijstaart maken

Het perfecte nagerecht

Als je het mij vraagt, dan is dit het perfecte nagerecht. Super feestelijk rond de kerstdagen, voor een verjaardag of als afsluiter van een uitgebreid diner. Ik ben er gek op! Nog zo’n heerlijk feestelijk nagerecht is deze ijsbombe met Maltesers, een echte aanrader. Of bekijk een van mijn andere kerst nagerechten.

Het grootste voordeel aan dit recept is dat je er weinig tijd aan kwijt bent, laat hem goed opstijven in de vriezer en je pakt hem er pas weer uit voor je hem serveert! Zo heb je meer tijd met je tafelgasten, ideaal toch?

Ijstaart met cake
Ijstaart

Ijstaart

Makkelijke ijstaart met cake, vanille ijs, chocolade en frambozen. Dit is er echt een in de categorie: weinig werk, groots resultaat!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 10 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 cake (ca. 800 gram)
  • 500 gram vanille roomijs (een beetje ontdooid)
  • 150 gram verse frambozen
  • 100 gram Ritter Sport Melk Hele Hazelnoot (in kleine stukjes gesneden)
  • poedersuiker
  • schuimpjes, macarons, extra frambozen, extra Ritter Sport chocolade en verse rode bessen

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij een cake horizontaal in 3 plakken.
  • Bedek een cakevorm met huishoudfolie en leg hierin 1 plak cake.
  • Verdeel hierover de helft van het roomijs gevolgd door wat verse frambozen en wat Ritter Sport Melk Hele Hazelnoot in stukjes.
  • Leg daarop de tweede plak cake en herhaal stap 3.
  • Eindig met de laatste plak cake en zet het geheel nu minimaal een uur in de vriezer om op stijven (langer mag ook, je kunt hem dus prima een dag van tevoren maken).
  • Stort vlak voor serveren op een mooie schaal, garneer met poedersuiker, schuimpjes, macarons, extra frambozen, chocolade en rode bessen. Geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 354kcal | Koolhydraten: 62g | Eiwitten: 4g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Ijstaart

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Ritter Sport. We bepalen zelf met welke merken/bedrijven wij samenwerken. Hierdoor kiezen we er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar wij volledig achter staan. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

6 thoughts on “Ijstaart

  • Marij Thomassen says:

    Hij was héééérlijk! Ik heb hem wel een beetje anders gemaakt. Ik heb i.p.v. de frambozen vers fruit genomen. Ik kocht het vacuum verpakte gesneden fruit in de supermarkt en dat zag er ook heel feestelijk uit.

  • Als je deze taart terug de vriezer in doet dan wordt de laag cake toch helemaal hard omdat deze bevriest. Is dat dan nog wel lekker om te eten?

    • Hij bevriest en daarom haal je hem voor het serveren weer uit de vriezer zodat het ijs iets zachter wordt en de cake dus ook 🙂 Als je er bang voor bent kun je hem ook maximaal 1 uur in de vriezer zetten. Dan is hij ook weer mooi opgestijfd en is je cake zeker niet bevroren nog.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept