IJsbombe met cake en maltesers

IJsbombe met cake en Maltesers

IJsbombe met cake en Maltesers. Klinken termen als makkelijk, goed voor te bereiden, groots effect, weinig werk en waanzinnig lekker, je goed in de oren? Lees dan snel verder want dan ga ik je meer vertellen over dit feestelijke toetje.

Wanneer je voor kerst een diner organiseert dan weet je het wel: voorbereiding is alles. In sommige gevallen maak je alles zelf en in sommige gevallen doe je het iets makkelijker. Dit toetje, deze ijsbombe zoals dat heet, is echt een feestje om te eten maar ook zeker om te maken.

Kerst toetje voorbereiden

Je kunt dit toetje of zeg maar liever deze toet πŸ˜‰ heel goed voorbereiden. Je bent er namelijk maar 2 keer eventjes mee bezig (tussendoor moet de ijsbombe namelijk minimaal een paar uurtjes verblijven in de vriezer). Deze stappen kun je prima voorbereiden. De eerste keer maak je de binnenkant en de tweede keer de buitenkant. In theorie zou je de binnenkant zelfs een week van te voren al kunnen maken en de buitenkant een of twee dagen van tevoren. Ideaal toch?!

IJsbombe

Makkelijk toetje voor kerst

Hij ziet er misschien moeilijk of lastig uit, maar dat is deze ijsbombe zeker niet. Ik heb het recept lekker makkelijk gehouden waardoor je niet zelf het ijs of de cake hoeft te maken. Let wel, hoeft te maken, je kunt het natuurlijk altijd wel zelf maken mocht je dit willen. Die keuze is aan jou maar hou het voor jezelf ook een beetje leuk tijdens kerst als je een (of misschien wel meerdere) kerstdiners gaat organiseren. Fijne feestdagen en ik hoop dat dit toetje je mag smaken!

IJsbombe met cake en maltesers
IJsbombe met cake en maltesers

IJsbombe met cake en Maltesers

IJsbombe met cake en Maltesers. Makkelijk, groots effect, weinig werk en waanzinnig lekker. Klinkt dat goed in de oren? Lees dan verder…
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Invriezen: 1 dag 5 uur
Totale tijd: 1 dag 5 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 12 personen

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 2 liter ijs (vanille, chocolade of bijvoorbeeld stracciatella zoals ik heb gebruikt)
  • 600 gram roomboter cake
  • 600 gram Maltesers (houd je er een paar over om van te snoepen ; ))
  • 200 gram pure chocolade
  • 150 ml slagroom

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Neem een ruime (beslag)kom met een inhoud van ca. 2 liter.
  • Bedek de binnenkant met huishoudfolie en snijd de cake in plakken.
  • Verdeel de plakken over de binnenkant van de kom zodat de hele kom bedekt is met cake.
  • Vul de binnenkant dan met ijs tot je bijna bij de bovenkant bent en dek dit af met de rest van de cake zodat je een rechte, gladde bovenkant hebt.
    IJsbombe bereiding deel 1
  • Zet het geheel vervolgens minimaal 1 nacht in de vriezer.
  • Maak de chocolade ganache door de room goed te verhitten maar zorg ervoor dat het net niet kookt. Breek de chocolade en doe deze in een kom.
  • Giet de hete room vervolgens over de chocolade en laat dit een paar minuten staan. Meng dit dan tot je een gladde ganache hebt en laat even iets afkoelen tot je een mooi dikke, smeerbare ganache hebt.
  • Haal de ijsbombe uit de vriezer, neem een plat bord en zet hier de ijsbombe op (met de rechte, gladde kant nu naar onder). Verwijder de huishoudfolie.
    IJsbombe bereiding 2
  • Verdeel beetje bij beetje de ganache over de ijsbombe waarbij je onderop begint. Druk direct de malteser in de ganache en doe dit rij voor rij en smeer dan weer een beetje nieuwe ganache op de ijsbombe.*
  • Zet de ijsbombe daarna weer voor minimaal 5 uur in de vriezer.
  • Haal de ijsbombe ongeveer een half uur voor je hem gaat serveren uit de vriezer en eet smakelijk!

handig om te weten:

*Omdat de ijsbome koud is, wordt de ganache snel hard dus je moet een beetje rap werken en er niet teveel ganache er in een keer op doen. Doe dit beetje bij beetje om het voor jezelf makkelijk te houden.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 882kcal | Koolhydraten: 109g | Eiwitten: 14g | Vetten: 43g | Verzadigd vet: 26g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
IJsbombe met cake en maltesers

14 thoughts on “IJsbombe met cake en Maltesers

    • Op de bereidingsfoto’s zie je een tipje van de sluier maar ik zou zeggen, maak ‘m zelf, er is maar een manier om daarachter te komen πŸ˜‰

  • Op de bereidingsfoto’s zie je een tipje van de sluier maar ik zou zeggen, maak ‘m zelf, er is maar een manier om daarachter te komen πŸ˜‰

  • Bedankt voor dit leuke recept! Het staat nu in de vriezer voor Dankdag vanavond.
    Nu krijgaat ik de kriebels van ‘snel werken’ als ik iets voor het eerst doe. Ik heb de taart dus eerst helemaal in de ganache gezet en toen elke Maltezer apart erin gedoopt en vastgeplakt. Ging prima en op mijn eigen tempo… Pfff!
    Nu benieuwd naar de reacties vanavond…!

  • Bedankt voor dit leuke recept! Het staat nu in de vriezer voor Dankdag vanavond.
    Nu krijgaat ik de kriebels van ‘snel werken’ als ik iets voor het eerst doe. Ik heb de taart dus eerst helemaal in de ganache gezet en toen elke Maltezer apart erin gedoopt en vastgeplakt. Ging prima en op mijn eigen tempo… Pfff!
    Nu benieuwd naar de reacties vanavond…!

  • Ziet er spectaculair uit!! Vraagje: moet de met cake bedekte bovenkant ook afgedekt worden met huishoudfolie voordat hij een nacht de vriezer in gaat?? Hoor graag, alvast bedankt!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Carolien, ik denk niet dat je iets verkeerd hebt gedaan. Het is een ijsbomb, hij hoort dus bevroren te zijn. Mocht dit toch niet naar jouw smaak zijn, kun je hem de volgende keer eventjes in de koelkast zetten (vanuit de vriezer) voor je hem serveert. Dan wordt de cake misschien iets zachter, let wel op dat de chocolade niet te veel ontdooit. πŸ˜‰

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept