Havermout uit de oven

Havermout uit de oven

Havermout uit de oven. Een ontzettend lekker, makkelijk en voedzaam ontbijt met vers fruit. Om warm te eten, maar ook koud is hij heerlijk. Snij in repen en neem hem mee voor een on-the-go ontbijtje!

Havermout ontbijt uit de oven

De smaak van deze havermout uit de oven is zacht, mild zoet door de rijpe banaan en lekker fris door het verse fruit. Je kunt trouwens vrijwel elk fruit gebruiken wat je lekker vindt en zelfs diepvriesfruit kan prima. Ik ging voor aardbeien, frambozen en bosbessen, maar je kunt ook kiezen voor stukjes appel, banaan of aalbessen bijvoorbeeld – net wat jij lekker vindt.

Het is een perfect ontbijtje, licht op de maag en voldoende vullend om de ochtend mee door te komen. Ik ben gek op havermout bij het ontbijt, je kunt ook zo veel verschillende dingen doen met havermout! Bekijk maar eens deze heerlijke havermout recepten.

Havermout uit de oven met fruit

Havermout uit de oven met fruit

Havermoutpap ken je vast al, of havermoutpannenkoekjes. Maar kende je havermout uit de oven al? Warm en voedzaam… voeg wat vers fruit toe en het wordt echt een hemelse lekkernij.

Maar je kunt havermout ook op andere manieren in de oven bereiden met fruit. Zoals in een bananenbrood of in deze overheerlijke havermout crumble met appeltjes, zo lekker!

Ingredienten havermout uit de oven

Thuis of to-go

Je mixt de ingrediënten eerst tot een gladde massa voor je hem bakt, zo krijg je een heerlijke, romige en hartverwarmende havermout uit de oven. Het is warm echt goddelijk, maar hij is ook heel handig om to-go mee te nemen. Snij de havermout in repen als hij afgekoeld is en je hebt altijd een voedzaam ontbijtje of tussendoortje bij de hand!

Havermout ontbijt uit de oven

Makkelijk havermout recept

Als deze havermout uit de oven één ding is, dan is het wel een makkelijk recept! Het moeilijkste is denk ik het wachten voor je hem kan opeten, maar dat wachten is het dubbel en dwars waard.

In dit recept gebruik ik de haverdrink, dat voegt een boel extra smaak toe én maakt hem ook nog eens helemaal plantaardig. Ook mix ik er nog wat vanille en kaneel doorheen, verrukkelijk!

Qua toppings kun je trouwens echt van alles toevoegen, ik vind de lekkerste combi (vers) fruit en nootjes. Doe vooral lekker je eigen ding, ga voor seizoensfruit, chocolade of nootjes en maak er jouw droom-ontbijtje van!

Havermout uit de oven recept
Havermout uit de oven

Havermout uit de oven

Havermout uit de oven. Een ontzettend lekker, makkelijk en voedzaam ontbijt met vers fruit. Heerlijk om warm te eten, maar ook heel handig to-go!
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 bananen (rijp)
  • 350 ml Campina haverdrink (*partner)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • fruit en/of noten zoals amandelschaafsel naar smaak voor de topping

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng alle ingrediënten voor de havermout in een blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer tot je een gladde puree hebt.
  • Verdeel dit over een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel hierover fruit naar smaak (zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen etc.)
  • Bak de havermout nu voor ongeveer 30-40 minuten in de oven tot licht goudbruin. Serveer warm of laat helemaal afkoelen en snij in repen. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 137kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 3g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 0.2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Havermout uit de oven

17 thoughts on “Havermout uit de oven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept