het Grote Barbecueboek

Eef leest: het Grote Barbecueboek

Deze zomer, hoewel het weer er zeker niet altijd perfect voor was, ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de BBQ. Met een fijne Weber BBQ in huis kan dit natuurlijk niet anders. Voor de beginnende BBQ-er , zoals ik, is het fijn om een goed basis kookboek over barbecueën in huis te hebben. Overigens ook voor de gevorderde want inspiratie is immers altijd welkom, toch? Vandaag vertel ik jullie alles over het Grote Barbecueboek van Weber.

het Grote Barbecueboek

Deze zomer ben ik echt lekker aan het experimenteren geslagen met de BBQ. Zo maakte ik al waanzinnig lekkere hamburgers van de grill, saté babi met kokosmelk of wat dacht je van deze heerlijke Griekse kipburgers? Stuk voor stuk echt aanraders om eens te maken!

Tijdens het BBQ-event van fonQ en Weber leerde ik al veel meer over barbecueën. Aangezien er nog véél meer te leren valt was het erg fijn dat we het grote barbecueboek van Weber mee naar huis kregen. Dit mega dikke kookboek staat namelijk bomvol met allerlei tips en heerlijke recepten voor op de BBQ. Vandaag vertel ik je er alles over.

Het grote barbecueboek is een hardcover boek met meer dan 300 bladzijden over (hoe kan het ook anders?) barbecueën. Het boek is geschreven door Jamie Purviance en de foto’s zijn gemaakt door Tim Turner. Het boek begint met de basis over barbecueën en vervolgt zich daarna langs vlees, vis, fruit, groenten en tot slot de grillvaardigheden.

het Grote Barbecueboek

Wat vind je in het boek?

Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken. Zoals gezegd begin je met een hoofdstuk over de basisregels voor het barbecueën. Hierin word je alles verteld over hoe je een BBQ moet aansteken, hoe je een gloedbed maakt en welk gloedbed voor welke bereiding geschikt is. Handige accessoires, tips en nog veel meer komen in dit hoofdstuk aan bod.

Daarna vind je het hoofdstuk “Rund en Lam” en het hoofdstuk “Varken” welke opgevolgd wordt door “Gevogelte”. Bij elk soort vlees wordt uitgelegd waar je op moet letten en hoe je deze het beste kunt bereiden. Heerlijke recepten en lekker veel inspiratie vind je hier voor vleesgerechten van de BBQ.

Ook vis en zeevruchten kun je prima bereiden op de BBQ. In het hoofdstuk “Vis en Zeevruchten” leer je hier alles over. Natuurlijk worden de vitamientjes niet overgeslagen en komen deze uitgebreid aan bod in de hoofdstukken “Groenten” en “Fruit”. Hier vind je ook inspiratie voor lekkere toetjes!

Wat vind ik ervan?

Ik vind het een fijn kookboek, echt een goed basis kookboek dat iedereen die van barbecueën houdt in huis zou moeten hebben. Naast basiskennis en je vaardigheden verbeteren kun je er veel inspiratie vinden voor lekkere gerechten van de BBQ. Van klassiekers tot verrassende combinaties en alles wat er tussen zit.  Wat mij betreft een aanrader maar ook echt geen boek dat je alleen in de zomer zou moeten lezen. Pak ‘m in de herfst, winter of in het voorjaar er zeker ook eens bij. Wie weet eet jij deze kerst wel een heerlijke lamscarré van de BBQ!

Het grote barbecue kookboek is verkrijgbaar bij fonQ voor 24,95 euro.

Dit artikel bevat een product welke ik heb gekregen. Desalniettemin is mijn mening -zoals altijd- volledig mijn persoonlijke & eerlijke mening. Voor meer informatie zie ook mijn disclaimer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *