Broodje shoarma

Broodje shoarma

Broodje shoarma, op z’n tijd kun je mij hier ontzettend blij mee maken. Comfort food ten top, lekker kruidig en super malse kip, een goede salade en natuurlijk zelfgemaakte knoflooksaus: genieten.

Guilty pleasure maaltijd

Ik ben gek op guilty pleasure maaltijden en dan zeker met een knipoog naar fastfood! Veel dingen zijn namelijk veel lekkerder als je ze zelf maakt, zoals het klassieke broodje shoarma. Het hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk of ongezond te zijn. Zeker niet als je het helemaal zelf maakt, van het vlees tot de saus en zelfs de pitabroodjes.. ik heb alle basisrecepten voor je!

Kipshoarma op een broodje

Zelf een broodje shoarma maken

Zelf shoarma maken is bijvoorbeeld best wel makkelijk, zeker als je mijn tips volgt. Ik gebruik eigenlijk altijd kipdijfilet, dat blijft heerlijk mals en is heel goed op smaak te brengen. Maak je broodje af met wat rauwe groenten, knapperige sla en een lekker sausje, zoals deze zelfgemaakte knoflooksaus.

Je kan je broodje shoarma dus vullen met alles wat je lekker vindt. Het is ook ideaal om van te genieten met kleine eters, kunnen ze lekker zelf hun eigen broodje bouwen!

Broodje met shoarma maken

Broodje shoarma recept

Dit is zo’n smaakvol én simpel recept. Je mengt eerst alle ingrediënten voor de marinade en laat de gesneden kip vervolgens lekker lang marineren. Het liefst minimaal 1 uur, maar je kan het ook zeker een hele nacht in de koelkast goed op smaak laten komen. Hoe langer, hoe lekkerder én malser het vlees!

Zelfgemaakte broodjes shoarma

Vervolgens bak je het vlees voor je broodje shoarma en zorg je voor de rest van je vulling. Ik hou van een rijk gevuld broodje met veel verse groenten. Als je zelf ook de saus en broodjes maakt, raad ik aan dit alvast van tevoren te doen, zo heb je ook op de drukste doordeweekse avonden snel een smaakvolle maaltijd op tafel staan.

Je kunt natuurlijk ook voor zelf gekocht kiezen, laat ik het je niet moeilijker maken dan het is 😉 Deze leuke broodjes zijn mini Turkse broodjes van de Albert Heijn trouwens, erg lekker!

Broodje shoarma recept
Broodje shoarma

Broodje shoarma

Broodje shoarma, lekker kruidig en super malse kip, een goede salade en natuurlijk zelfgemaakte knoflooksaus. Echt op en top comfortfood!
4.50 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 4 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de shoarma
  • 500 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel koriander (gemalen – gedroogd)
  • 1 theelepel kurkuma (gemalen – gedroogd)
  • 1 theelepel komijn (gemalen – gedroogd)
  • ½ theelepel kardemom (gemalen – gedroogd)
  • ¼ theelepel kruidnagel (gemalen – gedroogd)
  • ¼ theelepel cayennepeper (gemalen – gedroogd)
  • peper en zout
Voor erbij
  • 4 stuks Turkse broodjes of pitabroodjes
  • sla (naar keuze)
  • groenten (naar keuze, tomaat, komkommer en/of rauwkost)
  • knoflooksaus (naar smaak)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • ‌Meng alle specerijen, de olie, knoflook en citroensap voor de shoarma.
  • Snij de kip in reepjes.
  • Meng de kip er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat de kip marineren in de kruiden, het liefste minimaal 1 uur of langer.
  • Bak de shoarma gaar in een koekenpan.
  • Verdeel de shoarma over de broodjes samen met de sla naar keuze. Persoonlijk vind ik het lekker om ook tomaat, komkommer en andere rauwkost toe te voegen.
  • Voeg naar smaak nog een lekkere dot (zelfgemaakte) knoflooksaus toe en genieten maar!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 463kcal | Koolhydraten: 102g | Eiwitten: 41g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Broodje shoarma

2 thoughts on “Broodje shoarma

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept