Blondies, wie kent ze niet? Het blonde zusje van de welbekende brownie, zonder cacaopoeder waardoor deze heerlijke lekkernij een lichtere kleur krijgt. Je kunt alle kanten op qua smaakmakers en vandaag heb ik toch een fan-tas-tisch lekkere combinatie voor je!
Blondies met Ritter Sport
Ik mocht namelijk aan de slag met de chocolade van Ritter Sport, en mocht ik daar nou net erg dol op zijn! Een van mijn absolute lievelings van alle smaken is de smaak ‘Honing Zout Amandel’. Grove stukken amandel, honing en een vleugje zeezout in een heerlijke reep chocolade.
Een goddelijke combinatie die ik terug liet komen in dit recept voor blondies met chocolade en amandel, en geloof mij, dit wil je proeven.
Lekker bakken
Ik ben gek op zoete baksels, zeker in het weekend! Lekker in de keuken, met de kinderen of alleen om mezelf vervolgens te trakteren op een zoete lekkernij. Ik ben gek op brownies maar deze blondies met chocolade en amandel zijn echt een heerlijke afwisseling!
Hij is natuurlijk zo lekker mede dankzij de chocolade van Ritter. Hun smaakvolle chocolade is in heel veel variaties verkrijgbaar, dus je kunt deze blondies helemaal eigen maken! Ritter Sport is trouwens ook fan-tas-tisch in deze chocolate chip cookies 😉 .
Blondies met chocolade en amandel maken
Het allerfijnste aan deze blondies met chocolade en amandel is dat ze heel erg makkelijk te maken zijn. Eerst klop je de suiker en boter en vervolgens voeg je één voor één de rest van de ingrediënten toe. Even bakken in de oven en tot slot druk je nog wat stukken chocolade in de warme blondies voor je hem laat afkoelen om aan te snijden.
Dat afkoelen is trouwens wel essentieel om mooie stukken te kunnen snijden. Dit vraagt wel om wat wilskracht want het is best moeilijk om de blondies niet direct uit te oven op te eten 😀 !
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
- 125 gram suiker
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eieren (middelgroot)
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 200 gram Ritter Sport honing zout amandel (in stukjes)
- 75 gram blanke amandelen (eventueel grof gehakt)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Doe de roomboter samen met de suikers in een standmixer en klop dit in ca. 5 minuten licht en luchtig.
- Doe het vanille extract en de eieren er 1 voor 1 bij en mix dit nog een paar minuten door.
- Meng het zelfrijzend bakmeel en het zout er kort doorheen.
- Tot slot schep je de stukjes Ritter chocolade en amandelen erbij en meng je dit door het deeg.
- Verdeel dit over een ingevette bakvorm (of bekleed de bakvorm met bakpapier).
- Zet het in de oven voor ongeveer 25-30 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Haal het uit de oven en druk er nog wat stukjes Ritter Sport en amandelen in zodat de blondies er extra leuk uitzien.
- Laat volledig afkoelen en dan kun je het aansnijden. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Ritter Sport. We bepalen zelf met welke merken/bedrijven wij samenwerken. Hierdoor kiezen we er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar wij volledig achter staan. Lees voor meer informatie onze disclaimer.
Carlien says:
Dit ziet er heerlijk uit! Ik ga ze vanavond maken. Hoe lang kun je deze bewaren? En kan je ze ook invriezen?
Eef says:
Wat leuk! Ze blijven zeker een paar dagen goed in een koektrommel, invriezen heb ik zelf nog niet geprobeerd dus dat durf ik je met zekerheid niet te zeggen. Maar ik denk wel dat het zou moeten kunnen 🙂
Carlien says:
De blondies waren lekker! Ze zakten bij mij wel in, in het midden. Weet je waar dat aan kan liggen?
Eef says:
Hi Carlien, wat jammer om te horen! Het zou kunnen liggen aan de stand van je oven, heb je boven en onderwarmte gebruikt? Anders de volgende keer ietsje langer laten bakken 🙂
Willie Van Keeken says:
Om op te vreten…..zo lekker!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Haha, kijk daar doen we het voor!