Blondie met chocolade en amandel

Blondies chocolade en amandel

Blondies, wie kent ze niet? Het blonde zusje van de welbekende brownie, zonder cacaopoeder waardoor deze heerlijke lekkernij een lichtere kleur krijgt. Je kunt alle kanten op qua smaakmakers en vandaag heb ik toch een fan-tas-tisch lekkere combinatie voor je!

Blondies met Ritter Sport

Ik mocht namelijk aan de slag met de chocolade van Ritter Sport, en mocht ik daar nou net erg dol op zijn! Een van mijn absolute lievelings van alle smaken is de smaak ‘Honing Zout Amandel’. Grove stukken amandel, honing en een vleugje zeezout in een heerlijke reep chocolade.

Een goddelijke combinatie die ik terug liet komen in dit recept voor blondies met chocolade en amandel, en geloof mij, dit wil je proeven.

Blondies met chocolade en amandel

Lekker bakken

Ik ben gek op zoete baksels, zeker in het weekend! Lekker in de keuken, met de kinderen of alleen om mezelf vervolgens te trakteren op een zoete lekkernij. Ik ben gek op brownies maar deze blondies met chocolade en amandel zijn echt een heerlijke afwisseling!

Hij is natuurlijk zo lekker mede dankzij de chocolade van Ritter. Hun smaakvolle chocolade is in heel veel variaties verkrijgbaar, dus je kunt deze blondies helemaal eigen maken! Ritter Sport is trouwens ook fan-tas-tisch in deze chocolate chip cookies 😉 .

Ingredienten blondie met chocolade

Blondies met chocolade en amandel maken

Het allerfijnste aan deze blondies met chocolade en amandel is dat ze heel erg makkelijk te maken zijn. Eerst klop je de suiker en boter en vervolgens voeg je één voor één de rest van de ingrediënten toe. Even bakken in de oven en tot slot druk je nog wat stukken chocolade in de warme blondies voor je hem laat afkoelen om aan te snijden.

Dat afkoelen is trouwens wel essentieel om mooie stukken te kunnen snijden. Dit vraagt wel om wat wilskracht want het is best moeilijk om de blondies niet direct uit te oven op te eten 😀 !

Blondie met chocolade recept
Blondie met chocolade en amandel

Blondies met chocolade en amandelen

Blondies met chocolade en amandel, een heerlijke variatie op de klassieker. Zoet, smeuïg met een vleugje zeezout en heerlijke chocolade!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren (middelgroot)
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram Ritter Sport honing zout amandel (in stukjes)
  • 75 gram blanke amandelen (eventueel grof gehakt)
Optioneel: extra fleur de sel om eroverheen te strooien na het bakken

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
    • Doe de roomboter samen met de suikers in een standmixer en klop dit in ca. 5 minuten licht en luchtig.
    • Doe het vanille extract en de eieren er 1 voor 1 bij en mix dit nog een paar minuten door.
    • Meng het zelfrijzend bakmeel en het zout er kort doorheen.
    • Tot slot schep je de stukjes Ritter chocolade en amandelen erbij en meng je dit door het deeg.
    • Verdeel dit over een ingevette bakvorm (of bekleed de bakvorm met bakpapier).
    • Zet het in de oven voor ongeveer 25-30 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Haal het uit de oven en druk er nog wat stukjes Ritter Sport en amandelen in zodat de blondies er extra leuk uitzien.
    • Laat volledig afkoelen en dan kun je het aansnijden. Eet smakelijk!

    Video

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 451kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 6g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 15g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
    Blondie met chocolade en amandel

    Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Ritter Sport. We bepalen zelf met welke merken/bedrijven wij samenwerken. Hierdoor kiezen we er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar wij volledig achter staan. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

    8 thoughts on “Blondies chocolade en amandel

      • Wat leuk! Ze blijven zeker een paar dagen goed in een koektrommel, invriezen heb ik zelf nog niet geprobeerd dus dat durf ik je met zekerheid niet te zeggen. Maar ik denk wel dat het zou moeten kunnen 🙂

          • Hi Carlien, wat jammer om te horen! Het zou kunnen liggen aan de stand van je oven, heb je boven en onderwarmte gebruikt? Anders de volgende keer ietsje langer laten bakken 🙂

    • Help, het is volledig mislukt!
      Het recept is volledig gevolgd.
      Desondanks is de binnenkant niet gaar geworden. Ik heb zelfs 20 extra gebakken zonder succes.

      • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

        Hi Jaimie, wat jammer! Het is voor mij wat lastig om op afstand je te helpen als ik niet weet waar het eventueel fout is gegaan. Vooropgesteld; de blondies horen nog ietwat ‘nat’ te zijn van binnen als ze net uit de oven komen, als ze afkoelen stijven ze wat maar blijven ze smeuïg. Kun je me vertellen of misschien zelf weet waar het misschien mis ging? Bijvoorbeeld een te lage oventemperatuur?

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept