Blauwe bessen scones

Blauwe bessen scones met citroen

Blauwe bessen scones met citroen. Heerlijke, kruimelige scones met een vulling van zoete blauwe bessen en frisse citroen. Een feestje om te zien én om lekker van te snoepen.  Want geloof mij, deze heerlijke scones met blauwe bessen zijn op voor je het weet 😉 .

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebook-groep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken. Dat recept geef je dan een eigen twist. Bekijk ook dit overzicht met al mijn ‘foodblogswap-recepten’ voor meer inspiratie.

Blauwe bessen scones

Deze blauwe bessen scones met citroen zijn natuurlijk ontzettend leuk om te maken als je een high tea organiseert, voor een uitgebreide brunch of ontbijt. Maar ook tijdens de aanstaande paasdagen stelen ze natuurlijk de show. Helemaal leuk om te maken met de kids trouwens. Het is namelijk een deegje wat je juist prima met de hand kunt kneden.

Zelfgemaakte scones met blauwe bessen erin

Foodblogswap

Het recept voor scones vind je al op mijn blog, maar toen ik voor de foodblogswap van deze maand weer aan de slag mocht met het blog van Sandra, Culi-Sandra. Viel mijn oog al snel op haar recept voor citroen-scones met maanzaad. Ze zagen er superlekker uit en ik besloot dat recept te gebruiken als uitgangspunt voor mijn recept. Met de foodblogswap hoor je overigens wel een eigen twist te geven en dat deed ik met blauwe bessen. Die passen namelijk ontzettend goed hierbij.

Ingredienten blauwe bessen scones

Scones met blauwe bessen

Het is overigens wel een klusje om die blauwe bessen enigzins leuk door het deeg te mengen. Sconesdeeg is namelijk doorgaans wat compact van structuur, dus daar meng je niet heel eenvoudig even wat blauwe bessen door. Maar door ze her en der er voorzichtig in te drukken, meng je ze er dus door. Dat zorgt er direct voor dat ze goed verdeeld zijn én dat het er leuk uitziet. Het oog wil immers ook wat toch 😉 .

Scones recept met blauwe bessen

Sandra van Culi-Sandra

Nog even over die blog van Sandra hoor, want even voorstellen hoort er ook bij. Daarom vind ik de foodblogswap ook zo leuk, om soms nieuwe blogs te ontdekken, maar ook om aan jullie voor te stellen. Als je mij al langer volgt heb je Sandra vast weleens voorbij zien komen. Zo maakte ik laatst de courgettesoep die ik jaren geleden eens maakte van haar blog, destijds toevallig ook voor de foodblogswap. Sandra en ik kennen elkaar al heel lang, zelfs voordat ik mijn blog ooit ben begonnen. We werkten namelijk voor hetzelfde bedrijf, DFDS, de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Inmiddels werken we allebei niet meer voor dat bedrijf, zijn mama geworden, maar nog steeds hebben we regelmatig contact. Toevallig stuurde ik haar net nog een berichtje. Op Culi-Sandra kun je terecht voor allerlei recepten, maar ze is een ster in het maken van lekkere ontbijtjes, no waste tips en gezonde(re) recepten. Zeker een tip om even een kijkje te nemen!

Dit recept voor scones met blauwe bessen was dan ook een feestje om te maken en om te proeven. Ze zijn heerlijk! Dankjewel Sandra voor de inspiratie voor deze foodblogswap.

Scones met blauwe bessen

Blauwe bessen scones

Blauwe bessen scones

Makkelijk recept voor heerlijke scones met blauwe bessen. Deze blauwe bessen scones moet je echt eens proberen, aanrader!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • zout
  • 50 gram roomboter (koud)
  • 1 citroen (geraspt)
  • 1 ei
  • 75 ml halfvolle melk
  • 100 gram blauwe bessen
Optioneel: frosting voor over de scones (kant en klaar of mix wat poedersuiker met water en druppel dat eroverheen)

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 225 graden boven- en onderwarmte.
    • Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker en een snuf zout in een kom.
    • Snij de koude boter in blokjes. Doe dit erbij in de kom samen met de citroenrasp.
    • Klop het ei los met de melk. Voeg ongeveer 3/4 van het mengsel toe in de kom en kneed alles tot een samenhangend deeg.
    • Schep de blauwe bessen er losjes doorheen of druk ze heel voorzichtig in het deeg (let op dat ze niet stuk gaan).
    • Vorm een mooie ronde lap deeg met een diameter van ca. 18 cm. en ca. 2 tot 3 centimeter dik. Tip: gebruik hiervoor eventueel een springvorm om het deeg in te drukken, zo krijg je een strakke(re) vorm.
    • Leg op een vel bakpapier en bestrijk met de rest van het ei/melk mengsel. Bak de scone in ca. 15 minuten gaar.
    • Snij de scone daarna in punten en laat afkoelen. Decoreer naar wens met wat frosting en eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Tip: scones zijn vers, net afgebakken het lekkerst dus maak ze niet te ver van tevoren.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 204kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 5g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 3g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    Blauwe bessen scones

    Scones recept met blauwe bessen Pinterest Collage

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept