Bastogne truffels

Bastogne truffels

Bastogne truffels, een heerlijke zoete zonde waarvoor je de oven niet hoeft aan te raken. Makkelijk om te maken en je hebt er ook nog eens niet heel veel tijd voor nodig om ze te maken. Maar pas wel op, ze zijn verslavend lekker!

Afgelopen sinterklaas maakte ik voor het eerst truffels. Pepernoten truffels om precies te zijn naar recept van Uit Paulines Keuken. Waanzinnig lekker en ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Toen ik laatst nog wat roomkaas en bastognekoeken over had, moest ik direct aan dit recept denken.

Bastogne truffels: slechts 3 ingrediënten

Eigenlijk kun je met dit recept alle kanten op en allerlei verschillende soorten truffels maken. Dat maakt een goed basisrecept zo leuk. Deze keer maakte ik de truffels met bastognekoeken en pure chocolade. Een heerlijke combinatie en voor het recept heb je maar 3(!) ingrediënten nodig. Zelf ben ik niet zo dol op witte chocolade, maar mocht jij dat wel lekker vinden is dat met de bastognekoeken natuurlijk ook een erg lekkere combinatie.

Maak ze eens, deze heerlijke bastogne truffels, je zult versteld staan hoe makkelijk ze zijn om te maken en hoe waanzinnig lekker deze bastogne truffels zijn!

Bastogne truffels

Bastogne truffels

Bastogne truffels

Voor dit recept voor Bastogne truffels heb je slechts 3(!) ingrediënten nodig! Ze zijn makkelijk om te maken en ook nog eens heel lekker.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Opstijven: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 14 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram bastognekoeken
  • 120 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150 gram pure of witte chocolade

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine en meng de roomkaas erdoor.
  • Rol vervolgens balletjes van dit mengsel en laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie en leg een vel bakpapier klaar. Wentel de balletjes met een vork door de chocolade en leg ze vervolgens op het bakpapier.
  • Laat daarna de chocolade goed stollen en eet smakelijk! Bewaar de truffels afgesloten in de koelkast.

handig om te weten:

Eventueel kun je nog wat verkruimelde bastognekoek over de truffels doen ter decoratie voordat de chocolade gestold is.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 155kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 2g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 5g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Bastogne truffels

14 reacties op “Bastogne truffels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept