Apple butter cake

Apple butter cake

Apple butter cake. Weet je nog dat ik laatst mijn recept voor apple butter met je deelde? Nou, dat is op zichzelf al goddelijk lekker. Maar nu heb ik er dus een fantastische cake meegemaakt. Een ontzettende smeuïge en kruidige cake is het geworden. Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Mocht je het het gemist hebben, hier vind je mijn apple butter recept oftewel appel boter op z’n Hollands. Wat dus een fantastische saus is die een beetje tussen appelmoes en appelstroop inzit. Je maakt het door appels met kruiden lange tijd te laten pruttelen tot het geheel gaat karameliseren, en vervolgens in te dikken tot een jam-achtige structuur. En dan heb je apple butter!

Apple butter cake

Apple butter cake Pinterest Collage

4 reacties op “Apple butter cake

 • 4 sterren
  Heb een vraag over de lekkere Apple Butter cake, hij was overheerlijk maar aan de onderkant nogal nattig, is dat de bedoeling of had ik hem moeten afkoelen op een rooster, ik heb heb de cake namelijk in de vorm laten afkoelen.

  • Eef

   Ik denk dat je cake dan net niet helemaal goed gaar was? Het is echt een smeuïge cake, maar dat ziet hem natuurlijk voornamelijk ook in de bovenkant. In de cakevorm af laten koelen is prima. Ik zou hem volgende keer 5-10 minuutjes langer doen.

 • 3 sterren
  Het was super lekker van smaak maar het lijkt dat onze top laag naar onderen is gezakt en daar is het nog helemaal lopend ook, ik denk dat we wat fout hebben gedaan helaas 🙁

  • Eef

   Wat jammer dat de laag naar beneden is gezakt. Gelukkig was de smaak wel goed! Probeer de volgende keer iets minder te doen of het iets dunner eroverheen te verdelen zodat het niet zo snel zakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept