Appelplaattaart

Hou van je van appeltaart? Dan wil je deze heerlijke appelplaattaart zeker eens maken! Hij is ontzettend lekker en écht makkelijk om te maken, precies zoals je van me gewend bent.

Als ik mijn vriend blij wil maken dan maak ik appeltaart. Gewoon een klassieke appeltaart. Vindt ‘ie heerlijk! Eigenlijk hoef ik hem niet eens af te bakken want het allerlekkerst vindt hij het deeg van de appeltaart 😉 .

Plaattaart met appel

Nu wilde ik voor zijn verjaardag graag zijn lievelingstaart maken, maar dan natuurlijk wel eentje met een twist. Aangezien ik de laatste tijd helemaal fan ben van plaattaartenen plaatcakes dacht ik, waarom niet lekker een appelplaattaart maken. Wat denk je? Een schot in de roos!

Deze heerlijke appelplaattaart is namelijk net zo lekker als een gewone appeltaart, maar dan net even anders. Het is eigenlijk een soort van ‘open’ appeltaart met die heerlijke bodem van appeltaartdeeg en daarop die heerlijk gegaarde appeltjes uit de oven. Een beetje amandelschaafsel erop en het is een feestje om te zien én om van te snoepen.

Appelplaattaart

Makkelijke plaattaart met appel.
3.98 van 41 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram rozijnen
  • 3 appels
  • 1 ei (middel)
  • 2 eetlepels suiker
  • eetlepel amandelschaafsel
  • 1 eetlepel citroensap
  • theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • ½ theelepel kardemom
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Wel de rozijnen in warm water.
  • Kneed een mooi deeg van het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, boter, ei en een snuf zout.
  • Vet de bakplaat in en verdeel hierover het deeg. Zet het daarna in de koelkast.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Giet de rozijnen af en dep ze droog.
  • Meng de stukjes appels in een kom met het citroensap, kaneel, kardemom, koekkruiden, suiker en de rozijnen.
  • Haal de bakplaat en het deeg uit de koelkast en verdeel hierover het appelmengsel. Laat de rondom ca. 1/2 centimeter vrij.
  • Zet het in de oven en bak de appelplaattaart in ca. 40-50 minuten goudbruin af. Verdeel de laatste 15 minuten het amandelschaafsel over. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 436kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwitten: 6g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

6 thoughts on “Appelplaattaart

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept