Appelplaattaart

Appelplaattaart

Hou van je van appeltaart? Dan wil je deze heerlijke appelplaattaart zeker eens maken! Hij is ontzettend lekker en écht makkelijk om te maken, precies zoals je van me gewend bent.

Als ik mijn vriend blij wil maken dan maak ik appeltaart. Gewoon een klassieke appeltaart. Vindt ‘ie heerlijk! Eigenlijk hoef ik hem niet eens af te bakken want het allerlekkerst vindt hij het deeg van de appeltaart 😉 .

Plaattaart met appel

Nu wilde ik voor zijn verjaardag graag zijn lievelingstaart maken, maar dan natuurlijk wel eentje met een twist. Aangezien ik de laatste tijd helemaal fan ben van plaattaartenen plaatcakes dacht ik, waarom niet lekker een appelplaattaart maken. Wat denk je? Een schot in de roos!

Deze heerlijke appelplaattaart is namelijk net zo lekker als een gewone appeltaart, maar dan net even anders. Het is eigenlijk een soort van ‘open’ appeltaart met die heerlijke bodem van appeltaartdeeg en daarop die heerlijk gegaarde appeltjes uit de oven. Een beetje amandelschaafsel erop en het is een feestje om te zien én om van te snoepen.

Makkelijke plaattaart met appel

Appelplaattaart

Makkelijke plaattaart met appel.
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram rozijnen
  • 3 appels
  • 1 ei middel
  • 2 eetlepels suiker
  • eetlepel amandelschaafsel
  • 1 eetlepel citroensap
  • theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • ½ theelepel kardemom
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Wel de rozijnen in warm water.
  • Kneed een mooi deeg van het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, boter, ei en een snuf zout.
  • Vet de bakplaat in en verdeel hierover het deeg. Zet het daarna in de koelkast.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Giet de rozijnen af en dep ze droog.
  • Meng de stukjes appels in een kom met het citroensap, kaneel, kardemom, koekkruiden, suiker en de rozijnen.
  • Haal de bakplaat en het deeg uit de koelkast en verdeel hierover het appelmengsel. Laat de rondom ca. 1/2 centimeter vrij.
  • Zet het in de oven en bak de appelplaattaart in ca. 40-50 minuten goudbruin af. Verdeel de laatste 15 minuten het amandelschaafsel over. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 436kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwitten: 6g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 12g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Appelplaattaart

Appelplaattaart Pinterest collage

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top