Coleslaw

Amerikaanse Coleslaw

Hoewel je bij Coleslaw vaak aan de zomer denkt, het is immers een ideaal bijgerecht voor tijdens de barbecue, is het ook in de winter heerlijk. De mogelijkheden zijn eindeloos als het om coleslaw gaat en wat mij betreft kun je er het hele jaar door van genieten. Deze salade is niet alleen mooi van kleur, hij is ook nog eens ontzettend lekker én makkelijk om te maken.

Coleslaw of Koolsla om het op z’n Nederlands te zeggen, is een salade die zijn origine kent in jawel… Nederland! De Nederlanders brachten deze salade namelijk naar Amerika tijdens het stichten van New York (konden ze zo fijn tussendoor een bakje leegeten). Overigens is de salade wel echt mateloos populair in de VS en wordt het vaak tijdens de barbecue geserveerd, maar ook als side dish bij verschillende gerechten.

Coleslaw past trouwens ook perfect bij een broodje pulled pork, het is een fijne tegenhanger bij het kruidige vlees. Het liefst maak ik ‘mijn’ salade lekker fris met mayonaise op yoghurt basis. Uiteraard kun je ook half mayonaise, half yoghurt gebruiken voor dit recept. Wat zuur door de yoghurt & azijn, romig door de mayonaise en een zoetje door de basterdsuiker en de rozijnen, zo vind ik ‘m het allerlekkerst!

Coleslaw

8 reacties op “Amerikaanse Coleslaw

  • Jouw versie klinkt lekker! Ik heb het ooit een keer gemaakt maar vond het toen niet zo lekker. Ga ik jouw versie nog eens proberen. Ik ben trouwens ook eindelijk bij de ‘foodbloggers’ groep. Komende maand doe ik voor het eerst mee. Leuk!

  • Alice Siesling says:

    Vandaag deze coleslaw gemaakt, via de link bij het pulled pork uit de slowcooker recept.
    Wat een heerlijke colslaw! Voor mij geen kant en klare meer. En het is ook eigenlijk helemaal niet zoveel werk. Ik had voor het gemak gesneden rode en witte kool genomen. Dan is er helemaal geen werk aan. Ik ga hem zeker vaker maken

    • Dominique
      Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Het klopt inderdaad, er is een fout op deze pagina en die proberen we zsm te verhelpen. Bedankt voor je oplettendheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept