Volg mij:
Salade

Amerikaanse Coleslaw

Coleslaw

Hoewel je bij Coleslaw vaak aan de zomer denkt, het is immers een ideaal bijgerecht voor tijdens de barbecue, is het ook in de winter heerlijk. De mogelijkheden zijn eindeloos als het om coleslaw gaat en wat mij betreft kun je er het hele jaar door van genieten. Deze salade is niet alleen mooi van kleur, hij is ook nog eens ontzettend lekker én makkelijk om te maken.

Coleslaw of Koolsla om het op z’n Nederlands te zeggen is een salade die zijn origine kent in jawel… Nederland! De Nederlanders brachten deze salade namelijk naar Amerika tijdens het stichten van New York (konden ze zo fijn tussendoor een bakje leegeten). Overigens is de salade wel echt mateloos populair in de VS en wordt het vaak tijdens de barbecue geserveerd maar ook als side dish bij verschillende gerechten.

Coleslaw past trouwens ook perfect bij een broodje pulled pork, het is een fijne tegenhanger bij het kruidige vlees. Het liefst maak ik “mijn” salade lekker fris met mayonaise op yoghurt basis. Uiteraard kun je ook half mayonaise, half yoghurt gebruiken voor dit recept. Wat zuur door de yoghurt & azijn, romig door de mayonaise en een zoetje door de basterdsuiker en de rozijnen, zo vind ik ‘m het allerlekkerst!

Het recept voor Coleslaw

Coleslaw

Ingredienten

  • 300 gram gesneden witte kool
  • 300 gram gesneden rode kool
  • 200 ml mayonaise op yoghurt basis
  • 100 gram rozijnen
  • 2 wortels
  • 4 eetlepels witte azijn
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel uienpoeder

Instructies

  1. Wel de rozijnen voor je begint in heet water (ongeveer 15 minuten)
  2. Schil de wortels en rasp ze fijn. Meng de wortels, witte kool, rode kool, mayonaise op yoghurt basis, witte azijn, water, witte basterdsuiker, zout & uienpoeder goed door elkaar. Giet de rozijnen af, dep droog en meng deze als laatste door de salade.
  3. Laat de coleslaw even trekken voor je deze serveert (ongeveer 30 á 45 minuten) en meng 'm dan nog even kort door elkaar.
https://www.eefkooktzo.nl/amerikaanse-coleslaw/

Coleslaw

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Altijd een fijn gerechtje, breng me in gedachten weer naar Amerika! Deze zoetzure versie klinkt erg lekker!

    24 februari 2016 at 07:29
  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Super Eef, ik zat er al een tijdje aan te denken eens een lekker recept voor coleslaw te gaan zoeken.

    24 februari 2016 at 08:56
  • Beantwoorden Marijke

    Jouw versie klinkt lekker! Ik heb het ooit een keer gemaakt maar vond het toen niet zo lekker. Ga ik jouw versie nog eens proberen. Ik ben trouwens ook eindelijk bij de ‘foodbloggers’ groep. Komende maand doe ik voor het eerst mee. Leuk!

    26 februari 2016 at 09:46
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk! Ik zag je erbij in de groep, super leuk dat je ook mee gaat doen aan de foodblogswap 😀

      29 februari 2016 at 12:19

    Laat een reactie achter