Coleslaw

Amerikaanse Coleslaw

Hoewel je bij Coleslaw vaak aan de zomer denkt, het is immers een ideaal bijgerecht voor tijdens de barbecue, is het ook in de winter heerlijk. De mogelijkheden zijn eindeloos als het om coleslaw gaat en wat mij betreft kun je er het hele jaar door van genieten. Deze salade is niet alleen mooi van kleur, hij is ook nog eens ontzettend lekker én makkelijk om te maken.

Coleslaw of Koolsla om het op z’n Nederlands te zeggen is een salade die zijn origine kent in jawel… Nederland! De Nederlanders brachten deze salade namelijk naar Amerika tijdens het stichten van New York (konden ze zo fijn tussendoor een bakje leegeten). Overigens is de salade wel echt mateloos populair in de VS en wordt het vaak tijdens de barbecue geserveerd maar ook als side dish bij verschillende gerechten.

Coleslaw past trouwens ook perfect bij een broodje pulled pork, het is een fijne tegenhanger bij het kruidige vlees. Het liefst maak ik “mijn” salade lekker fris met mayonaise op yoghurt basis. Uiteraard kun je ook half mayonaise, half yoghurt gebruiken voor dit recept. Wat zuur door de yoghurt & azijn, romig door de mayonaise en een zoetje door de basterdsuiker en de rozijnen, zo vind ik ‘m het allerlekkerst!

Het recept voor Coleslaw

Ingrediënten

  • 300 gram gesneden witte kool
  • 300 gram gesneden rode kool
  • 200 ml mayonaise op yoghurt basis
  • 100 gram rozijnen
  • 2 wortels
  • 4 eetlepels witte azijn
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel uienpoeder

Bereidingswijze

  1. Wel de rozijnen voor je begint in heet water (ongeveer 15 minuten)
  2. Schil de wortels en rasp ze fijn. Meng de wortels, witte kool, rode kool, mayonaise op yoghurt basis, witte azijn, water, witte basterdsuiker, zout & uienpoeder goed door elkaar. Giet de rozijnen af, dep droog en meng deze als laatste door de salade.
  3. Laat de coleslaw even trekken voor je deze serveert (ongeveer 30 á 45 minuten) en meng ‘m dan nog even kort door elkaar.

Coleslaw

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

4 gedachtes op “Amerikaanse Coleslaw”

  1. Jouw versie klinkt lekker! Ik heb het ooit een keer gemaakt maar vond het toen niet zo lekker. Ga ik jouw versie nog eens proberen. Ik ben trouwens ook eindelijk bij de ‘foodbloggers’ groep. Komende maand doe ik voor het eerst mee. Leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top