Aardperensoep

Aardperensoep met knolselderij

Aardperensoep met knolselderij, als er een soepje is dat winter schreeuwt, dan is het deze wel. Oké erwtensoep blijft wel de meest winterse soep, daar kunnen we gewoon niet omheen 😉 . Maar deze is ook heerlijk, makkelijk om te maken en ultiem comfortfood.

Winterse soep

Deze soep is zacht van smaak, romig en lekker dik van structuur. Daar hou ik van bij een winters soepje. De peterselie-olie die ik eroverheen heb gedaan geeft het geheel nog een lekkere frisse smaak en maakt het helemaal af.

Aardperensoep at ik voor het eerst in een restaurantje in Zeeland en sindsdien bleef hij in mijn gedachten. Toen ik eindelijk weer eens aardperen tegenkwam bij de groenteboer, MOEST ik natuurlijk zelf aan de slag met deze soep. Het resultaat mag er zijn. Een heerlijk soepje dat lekker snel op tafel staat. Net als deze snelle soepen.

Aardperensoep met knolselderij

Soep met aardperen

Aardperen kunnen soms wat lastig te vinden zijn in de supermarkt, maar kijk eens bij de groentenboer, op de markt of een online winkel als Crisp. Daar vind je ze in het seizoen vaak wel! Net als knolselderij trouwens. Dat is ook een van typisch winterse seizoensgroente en smaakt heerlijk bij deze soep met aardperen.

Benieuwd welke groenten er nog meer in het seizoen zijn? Bekijk dan eens mijn overzicht seizoensgroenten januari.

Soep met aardperen en knolselderij
Aardperensoep

Aardperensoep met knolselderij

Recept voor een makkelijke op en top winterse aardperensoep met knolselderij. Heerlijk met peterselie-olie. Echt een aanrader om eens te maken!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 750 gram knolselderij
  • 500 gram aardperen
  • 1 liter groentebouillon
  • 15 gram peterselie (vers)
  • 40 gram olijfolie (+ extra)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook aan.
  • Schil de knolselderij en aardperen en snij in blokjes. Voeg toe aan de soep en bak even mee tot de groenten wat zachter zijn geworden.
  • Voeg de groentebouillon toe.
  • Pureer het geheel met een staafmixer of in een blender tot een romige soep. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak de peterselie-olie door de peterselie heel fijn te hakken en te mengen met de olijfolie. Garneer de aardperensoep met een swirl van de olie en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 279kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 6g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Aardperensoep

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept