Plaattaart met witlof

5 x witlof recepten

5 x witlof recepten. Witlof, een van mijn favoriete groenten waarmee je eigenlijk alle kanten op kunt. Je kunt witlof warm eten, maar ook koud is het heerlijk in een lekkere salade bijvoorbeeld. Ik deel mijn 5 favoriete recepten met witlof met je.

Witlof wordt ook wel witloof of Brussels lof genoemd. Wist je dat witlof in het donker gekweekt moet worden? In het licht wordt de krop namelijk groen en is het natuurlijk geen witlof meer. Je hebt trouwens ook groenloof en roodloof, dat laatste lijkt op witlof, maar is rood. Het is allemaal onderdeel van de zogenaamde cichorei familie net als andijvie. 

Recepten met witlof

Zo, dat was mijn spreekbeurt over witlof wel weer voor vandaag 😉 Tijd om er lekker mee te gaan koken, bakken of gewoon lekker rauw te eten! Want deze veelzijdige groente is tegenwoordig vrijwel het hele jaar door in Nederland goed verkrijgbaar, maar het oorspronkelijke seizoen van witlof was december tot en met maart.

Witlof is een lekkere, frisse en licht bittere groente. Vergeet trouwens niet het echt bittere gedeelte te verwijderen van de witlof voor je ermee gaat koken, want dat is niet lekker. Dit doe je door het kontje van de witlof eraf te snijden, de witlof over de lengte in te snijden en het kegelvormige hart eruit te snijden. Dat is hard en dus bitter van smaak.

5 x witlof recepten

 
Witlofsalade met appel

1. Witlofsalade met appel

We starten met een van de meest populaire witlof recepten van mijn blog: witlofsalade met appel. Een superlekker en makkelijke salade die een ideale basis is als bijgerecht voor vrijwel elke maaltijd.
Bekijk het recept voor witlofsalade met appel >>

witlof met ham en kaas aardappelen uit de oven

2. Witlof met ham, kaas en aardappel uit de oven

Dit is zooooo lekker! Witlof met ham, kaas en aardappel uit de oven. Op een bedje van romige aardappelpuree leg je de witlof met ham en kaas. De oven doet de rest voor je.
Bekijk het recept voor witlof met ham, kaas en aardappel uit de oven >>

witlof plaattaart

3. Witlof plaattaart

Ooit gedacht aan een vega plaattaart met witlof? Nee? Think again! Deze is zo lekker, zo makkelijk om te maken en zo klaar! De ideale combinatie van witlof, brie, walnoten en een beetje honing, heerlijk!
Bekijk het recept voor witlof plaattaart >>

Witlof gratin uit de oven

4. Witlof gratin uit de oven

Een goede witlof gratin uit de oven, daar kun je mij bijna wakker voor maken. Zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van warme witlof met lekker veel kaas en kruiden?
Bekijk het recept voor witlof gratin uit de oven >>

Witlof ovenschotel

5. Witlof ovenschotel

We sluiten deze lijst af met een nieuw recept, deze witlof ovenschotel staat nog maar net online, maar hij is al vaak door jullie gemaakt. Blij te lezen dat hij bij jullie ook zo in de smaak valt!
Bekijk het recept voor witlof ovenschotel >>

7 thoughts on “5 x witlof recepten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *