Zoete aardappel curry. Op en top comfort food! Een heerlijke vegan curry met veel groenten en heel veel smaak. Romig, zoet, maar ook zeker pit. Een ideaal recept voor de doordeweekse maaltijd, al smaakt deze curry met zoete aardappel eigenlijk op iedere dag van de week heerlijk 😉 .
Het leek mij lekker weer eens een vegetarische curry te maken mét veel smaak. Net zoals deze vega curry met paneer, is ook dit gerecht echt zo eentje waarbij je bijna niet door hebt dat er geen vlees (of vis) inzit. Omdat het zo lekker is en daarnaast vol zit met heel veel groenten. Naast zoete aardappel heb ik in dit gerecht ook pompoen, spinazie, kikkererwten en allerlei heerlijke smaakmakers gebruikt.
Smaakvolle curry met zoete aardappel
Je leest het al, deze curry is een hele voedende maaltijd. Maar liefst drie soorten groente heb ik er in gebruikt en daarnaast nog kikkererwten voor de eiwitten (en de smaak uiteraard). Het is echt een heerlijke vegan curry geworden en weer eens het bewijs dat je niet altijd vlees of vis nodig hebt om een lekker gerecht klaar te maken. De smaak in deze zoete aardappel curry komt naast de groenten, van garam massala kruiden. Dat vind ik zo’n heerlijke kruidenmix en gebruik ik graag. Daarnaast gebruik ik ook een rode curry pasta voor extra smaak én wat pit. Je kunt natuurlijk altijd naar eigen wens minder (of meer) currypasta gebruiken.
Ook lekker, deze kruidige Indiase curry met pompoen die je eventueel met vega kipstukjes kunt maken.
Makkelijke zoete aardappel curry
Doordat we gebruik maken van een kruidenmix en currypasta, is deze curry met zoete aardappel eigenlijk zo gemaakt. Het is vooral een kwestie van de groenten snijden, even aanbakken met de smaakmakers en laten pruttelen. Heerlijk als die geuren zich dan vervolgens door de hele keuken verspreiden, daar krijg je wel trek van kan ik uit ervaring delen 😉 . Dit gerecht is voor ruim 4 personen genoeg als avondmaaltijd. Maar ik kan je verklappen, helemaal niet vervelend als het toch iets meer is. Want de restjes smaken stiekem nóg lekkerder.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 zoete aardappels (ca. 150 gram)
- 400 gram pompoen
- 1 theelepel gember (geraspt)
- 1 blik kikkererwten (400 gram - uitgelekt)
- 4 eetlepels rode curry*
- 1 blik kokosmelk (400 gram)
- 200 ml water
- 1 eetlepel garam masala
- 300 gram rijst
- 100 gram spinazie (vers)
- olie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en de pompoen, snij in blokjes.
- Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en gember even kort aan.
- Voeg de currypasta toe en bak even kort mee (ca. 1 minuut).
- Voeg de zoete aardappel, pompoenblokjes en kikkererwten toe samen met de kokosmelk, garam massala en het water. Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat het vervolgens ca. 20 min. rustig pruttelen. Test of de groenten gaar zijn.
- Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Schep tot slot de spinazie door de curry en breng verder op smaak met peper en zout.
- Serveer met de rijst, naan en garneer met koriander, ingelegde rode ui en limoen. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Ilse says:
Super lekker en makkelijk om te maken.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn om te horen! Dankjewel voor het delen 🙂