fbpx
Indiase curry met paneer

Indiase curry met paneer (vegetarisch)

Indiase curry met paneer, een makkelijke, lekkere en vegetarische curry om nog net niet je vinger bij op te eten. In India weten ze wel hoe ze lekkere vegetarische gerechten kunnen maken. Vaak met veel groenten zoals bloemkool, kikkererwten, maar ook paneer is een favoriet ingrediënt.

Paneer is nog niet zo lang goed in Nederland verkrijgbaar, maar inmiddels kun je deze volledig vegetarische kaas vinden in de meeste supermarkten. In de koeling naast het voorverpakte kaas. Paneer wordt gemaakt van koemelk, maar bevat verder geen dierlijk stremsel daardoor is het dus volledig vegetarisch én een ander groot voordeel: je kunt deze kaas verwarmen en zelfs bakken zonder dat het smelt. Hierdoor is het een ideale vleesvervanger in bijvoorbeeld Indiase curry’s.

Indiase curry met paneer

Sinds ik paneer heb ontdekt ben ik er weg van. Sowieso ben ik een enorme kaaskop, dus als ik kaas in mijn curry kan doen, dan ben ik fan 😉 . Het lekkere aan paneer is dat het vrij zacht van smaak is en toch een frisse noot brengt aan je curry. Door de subtiele smaak neemt het de smaak van de saus en kruiden goed op. Zelf bak ik paneer ook altijd even kort voor in een klein beetje olie met peper en zout voor ik het in de curry doe. Hierdoor krijgt het een klein krokant randje en wordt de smaak nog lekkerder. Probeer het eens! Bij deze Indiase curry met paneer serveer ik gekookte rijst of naan, gebakken kikkererwten en een frisse spinazie salade. Kort gekookte groene groenten zijn ook erg lekker of voeg wat extra groenten toe aan de curry zoals bijvoorbeeld bloemkool of kook kikkererwten even kort mee.

Snelle Indiase curry met paneer

Indiase curry met paneer

Makkelijke vegetarische curry met paneer
4 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 225 gram paneer
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (a 70 gram)
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • peper, zout, extra garam masala
Voor erbij: naanbrood, witte rijst, salade en/ of sperziebonen

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Dep de paneer even kort droog en snij in blokjes.
    • Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de blokjes rondom even aan tot ze iets verkleurd zijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
    • Leg de blokjes paneer op een keukenpapiertje na het bakken.
    • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
    • Doe opnieuw (indien nodig) een beetje olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook even kort aan.
    • Voeg dan de droge kruiden toe en bak deze even kort mee.
    • Doe de tomatenpuree erbij en bak ook dit even kort mee.
    • Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng dit samen met de kokosmelk even aan de kook.
    • Breng de curry op smaak met peper, zout en eventueel extra garam masala.
    • Voeg tot slot de paneer toe en verwarm kort in de saus. Serveer met rijst/ naan/ salade of groene groenten zoals sperziebonen bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 424kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 32g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 15g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Indiase curry met paneer

    Indiase curry met paneer Pinterest Collage

    Eef

    Eef

    Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    12 reacties op “Indiase curry met paneer (vegetarisch)”

        1. Bij welke supermarkten dan? Bij de Jumbo hebben ze hem een tijdje gehad, maar hij is er nu weer uit. Bij de AH hebben ze het ook niet.

            1. Hoi Eef, ik kan het ook niet vinden bij onze Jumbo of AH, maar Ekoplaza verkoopt het meestal wel, misschien heb je wat aan deze informatie,groetjes Dorine

            2. Eef

              Klopt ze schijnen sinds kort niet meer te koop te zijn van Apetina helaas. In de toko kun je het nog wel vinden of zelf maken. Ik hoop dat paneer snel weer terug komt in de schappen

      1. Eef

        In de oven op 200 graden, afgespoeld, drooggedept en op smaak gemaakt met garam masala en een beetje olijfolie/ peper en zout. Op een bakpapiertje en dan 20-25 minuten in de oven bakken (af en toe even omhusselen) dan zijn ze licht krokant en zo lekker, aanrader 🙂

      1. Eef

        Je vraag is mij niet helemaal duidelijk? Bedoel je hoe je een salade moet maken van spinazie? Ik gebruik zelf vaak baby spinazie als basis en dan doe ik erbij wat ik in huis heb en lekker vind. Denk aan tomaat, komkommer, stukjes paprika, een eitje, wat nootjes e.d. Lekker op gevoel 🙂

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept




    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top