Taco Kruidenmix (zelf maken)

Taco kruidenmix. De meeste kruidenmixen kun je prima zelf maken, maar het is altijd een kwestie van de juiste kruiden bij elkaar vinden en de verhoudingen goed in de gaten houden. Teveel van het één of te weinig van het ander kan een wereld van verschil maken. Vandaag deel ik mijn lievelingsrecept voor een heerlijke taco kruidenmix met je.  

Nu kun je er principieel op tegen zijn om kruidenmixen te kopen of je kunt het gewoon erg leuk vinden om eens zelf je eigen kruidenmix te maken. In beide gevallen, doen! Het is leuk, makkelijk én vaak goedkoper dan telkens een kant-en-klare mix kopen.

Licht pittige taco kruidenmix

Deze taco kruidenmix is licht pittig te noemen (althans dat vind ik en ik ben wel wat qua pittigheid gewend). Iedereen ervaart een pittige smaak anders. Voor de één zal deze taco kruidenmix misschien wel héél pittig zijn en voor de ander misschien totaal niet. Dat is meteen ook een voordeel van zelf je kruidenmix maken, je kunt het recept naar eigen smaak aanpassen. Je weet waarschijnlijk wel dat cayennepeper, peper en de chilivlokken welke ik gebruik voor dit recept van nature pittig zijn.

Naar smaak aan te passen

Wil je jouw kruidenmix lekker pittig, dan kun je er natuurlijk ietsje meer bij doen. Liever minder pittig? Dan gebruik je want minder cayennepeper of laat je de chilivlokken achterwege. Voeg dan eventueel wat extra (gerookte) paprikapoeder toe voor meer smaak. Zo simpel is het en zo makkelijk kun je dit recept helemaal naar eigen wens aanpassen. Zorg er alleen wel voor dat je de overige kruiden aanhoudt om die lekker taco kruidenmix smaak te krijgen.

Taco kruidenmix

Het recept om zelf Taco Kruidenmix te maken. Lekker, makkelijk én vaak ook nog eens voordeliger dan elke keer zelf een kruidenmix te kopen.
4.29 van 7 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Hoeveelheid: 1 bakje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel zwarte peper (gemalen)
  • ¾ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • ¼ theelepel chilivlokken (heel)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng alle kruiden door elkaar et voilà de kruidenmix is klaar.
  • Bewaar de kruiden in een afgesloten bakje of potje.
  • Als je de taco kruidenmix gaat gebruiken, meng je tijdens het rullen van het gehakt eerst de helft van de kruidenmix erdoor. Als het gehakt bijna helemaal bruin is, voeg je er 4 eetlepels water aan toe en de rest van de kruidenmix. Laat rustig inkoken tot het grootste gedeelte van het vocht verdampt is en het gehakt is klaar.

handig om te weten:

Het recept voor deze taco kruidenmix is meer dan voldoende voor 500 gram gehakt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 17kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

20 thoughts on “Taco Kruidenmix (zelf maken)

  • Volgens mij liep de pagina vast toen ik een reactie plaatste, dus nog een keer: Wat een goed idee deze kruiden mix! Ik doe meestal maar wat en gooi her en der wat in de pan. Goed idee om hier een eigen mix van te maken!

  • Beste Eef. Een van de redenen om zelf de kruiden te mixen is beperken van het zout. Jouw mix komt overeen met bijna 2 tl zout op 500 gr vlees. Is dat niet erg aan de zoute kant?

    • Hi Ton, dank voor je reactie. Dat is een mooie reden om zelf kruidenmixen te maken maar dit is niet mijn reden en zo heeft ieder zijn eigen reden toch 😉 Wat betreft jouw vraag: het is lastig daar antwoord op te geven omdat dat voor mij niet te zout is maar wellicht voor jou wel. Voel je om dit aan te passen. Groetjes,

    • Beste Eef. Waarom doe je niet alle kruiden bij het vlees bakken, maar de helft met water erbij? Is daar een reden voor, zou ik dat graag weten. Het is inderdaad leuk om eigen kruiden te maken. Zo maak ik al jaren mijn eigen curry.

  • Janneke says:

    Recept is top maar helaas veeeeeeel te veel zout. Ik houd enorm van zout maar deze hoeveelheid heeft mijn gerecht helemaal verpest. Heb speciale maatlepeltjes gebruikt maar helaas. Toch moeten minderen. 1 theelepel is meer dan voldoende!

    • Zout is iets heel persoonlijks. Wat de een veel te zout vindt, vind de ander ‘laf’ van smaak – dit is hoe ik hem lekker vind maar pas hem zeker naar je eigen smaak aan. Goed dat je voor jezelf weet dat 1 theelepel voldoende is. Als je zelf kruidenmixen maakt: proef ze altijd even en voeg beetje bij beetje toe aan je gerecht. Zo verpest je niet je maaltijd omdat je een andere voorkeur hebt qua smaak, tip!

  • Hartelijk dank voor dit heerlijke recept, ik combineer het in Mexicaanse burrito’s met gehakt, Mexicaanse groenten en kidneybonen. Heerlijk!
    Een paar aanpassingen vanwege allergieën (misschien ook handig voor mede-kneusjes): uienpoeder heb ik vervangen voor bieslook, cayennepeper en chilivlokken voor extra gerookte paprikapoeder. Smullen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept