Zalm uit de oven met groenten

Zalm uit de oven

Zalm uit de oven. Vandaag heb ik zo’n ongelooflijk makkelijk en waanzinnig recept voor je! Deze zalm uit de oven ziet eruit als een culinair hoogstandje, maar je hoeft geen topchef te zijn om dit mooie en heerlijke gerecht op tafel te toveren.

Gebakken zalm met groenten

Wanneer ik op drukke doordeweekse dagen geen tijd heb om uitgebreid te kokkerellen, maak ik graag een traybake. Dat is een bakplaat of ovenschaal vol met groenten naar keuze (vaak wat er nog over is in de groentelade #bespaartip ) en soms doe ik er nog wat vlees of vis bij.

Dit marineer ik met bijvoorbeeld een olie en specerijen, die passen bij de smaken van de ingrediënten. Vervolgens stop ik dit in de oven, werk ik een vuile vaat weg of vink ik een andere to do af en <TRING>, dinner is served!

Zalm uit de oven

Recept voor zalm uit de oven

Dit keer koos ik op een drukke doordeweekse dag voor zalm uit de oven. Zalm wordt vaak in de pan gebakken, maar ik vind de smaak van zalm uit de oven echt zó lekker! Ik heb ‘m gemarineerd met onder andere mosterd, knoflook en citroen.

Een super simpele marinade met weinig poespas, maar dit geeft echt een smaakvolle toevoeging aan de zalm. Tot slot heb ik er nog wat asperges en een tros cherrytomaten bijgelegd voordat het de oven inging. Had ik al gezegd dat dit recept binnen 25 minuten op tafel staat? Dit recept is dus een échte win-win 😀 .

Zalm uit de oven recept
Zalm uit de oven met groenten

Zalm uit de oven

Makkelijk recept voor zalm uit de oven met groenten. Simpel recept voor gemarineerde zalm met citroen uit de oven.
4.59 van 39 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram zalm (in 4 moten)
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bieslook (vers – fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 1 theelepel mosterd (dijon)
  • citroen, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 225 graden boven- en onderwarmte.
  • Dep de zalm droog met een keukenpapiertje.
  • Doe de citroensap, olijfolie, bieslook, knoflook en mosterd in een kommetje en meng dit door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de marinade over de zalm en leg één of twee plakjes citroen op elke moot zalm.
  • Zet de zalm (eventueel met asperges, cherrytomaten of andere groenten) in de oven voor 10-15 minuutjes tot de zalm gaar is. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 182kcal | Koolhydraten: 0.4g | Eiwitten: 25g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Zalm uit de oven met groenten

6 thoughts on “Zalm uit de oven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept