Wrap hapjes met kipfilet, komkommer en heksenkaas. Zo makkelijk als het klinkt, zo makkelijk zijn deze hapjes te maken. Lekker zijn ze zeker en perfect voor bij de borrel, als hapje voor tijdens een verjaardag of tijdens een andere gelegenheid.
Zelf maakte ik ze voor Oud & Nieuw. Op oudejaarsavond hadden we de hele familie uitgenodigd en nu klinkt dat misschien heftig maar mijn familie is niet zo heel erg groot dus het was een gezellig groepje lieve mensen. Aangezien ik bijna 9 maanden zwanger was, was het ideaal. Ik hoefde de deur niet uit en mijn familie is gewoon lekker normaal. Niet deftig opzitten en de hele avond alles verzorgen. Nee, gewoon lekker samen zijn. Kletsen, hapjes op tafel, degene die het leuk vinden nemen zelf ook wat mee en het ene drankje schenken wij in en het andere drankje mag je gerust zelf pakken. Voel je thuis en doe waar je je goed bij voelt.
Geen hapjes?
Nu had ik me, gezien die bijna 9 maanden zwanger, voorgenomen niets te maken. Gewoon wat lekkere dingetjes te kopen bij de slager, kaasboer, notenboer en de supermarkt en dat lekker op tafel te zetten. Oliebollen werden geregeld door mijn moeder en schoonmoeder en de champagne was al in huis. Toch kriebelde het…
Wraps met Heksenkaas
Dus besloot ik toch iets te maken en dat iets werd steeds meer waardoor ik onder andere uiteindelijk 3 verschillende hapjes maakte en mijn goed gekruide gehaktballetjes. Een van die hapjes was dit wrap hapje welke ik maakte met de Heksenkaas die ik onlangs in de Foodybox had gekregen. De Foodybox wordt naar verschillende (food)bloggers gestuurd zodat je kennis kunt maken met (nieuwe) producten. Nu was ik al bekend met Heksenkaas en vind het heerlijk maar ik had het nog niet eerder in een wrap gebruikt. Lekker joh! Deze hapjes gingen dan ook lekker snel op maar gelukkig had ik er wel genoeg gemaakt zodat iedereen ze kon proberen.
Ze waren zelfs zó lekker dat ik nu het recept met je deel. Dan kun jij ze ook maken en serveren bij de borrel, een verjaardag of gewoon omdat ze zó lekker zijn.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 2 wraps
- 125 gram kipfilet (vleeswaren)
- 75 gram Heksenkaas
- ½ komkommer
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de wraps even kort in de koekenpan.
- Laat ze afkoelen en snijd ondertussen de komkommer in de lengte met een dunschiller in dunne lange plakken.
- Verdeel de Heksenkaas over de wraps, leg hierop de kipfilet en tot slot de komkommer.
- Rol de wraps dicht en snijd in stukjes van ca. 3-4 cm dik.
- Steek er eventueel een leuke satéprikker in en eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Jacqueline says:
Ik ga het ook proberen! Dank voor de tip.
Jolanda says:
Supersimpel en superlekker!
Lonie says:
Zit er hel lekker uit ga ze het weekend maken.
Caroline says:
ook geschikt zonder kip als vega hapje
Nicki says:
Ik maak echt nooit wraps moet ik de kipfilet en komkommer verdelen over de hele wrap of alleen in het midden ?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Kan allebei! Makkelijkste is wel in het midden voor het oprollen.
Roos says:
Hallo, miss gene vraag Maar Moët je tortillas altijd eerst afbakken?
Eef says:
Officieel volgens mij niet, maar ik doe het zelf altijd wel omdat ik dit lekkerder vind 🙂
rose says:
Kip wrap met komkommer gemaak. De wrap is veel tenat geworden door de komkommer. Het viel dus erg tegen
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Hi Rose! Dat is rot om te horen 🙁 Wij hebben deze ervaring zelf niet (en ook nog niet eerder gehoord). Dus wellicht was dit een ‘gevalletje pech’ met toevallig deze (te natte) komkommer, of wellicht heb je het té ruim van tevoren gemaakt om later te serveren…? Hopelijk een volgende keer meer succes, want het is wel echt een heel geslaagd borrelhapje 🙂
Nancy says:
Ik had een wrap gemaakt met enkel komkommer, roomkaas en salami. Ook te nat. Tip: de komkommer droogdeppen want daar komt toch wel wat vocht uit.
Hanneke says:
Óf de komkommer eerst met zout bestrooien en dan uitknijpen
Thea says:
Vraagje waarom eerst de wraps warm maken???
De wraps zijn toch altijd kant en klaar
Eef says:
Ik vind het zelf altijd lekkerder om ze even te verwarmen in de pan voor ik ze bereid. Ze worden dan wat spoeler en ik vind de textuur dan ook beter.
milan visscher says:
is het ook mogelijk dat je er hele wraps van maakt?
Eef says:
Tuurlijk dan snij je ze niet door 🙂
Henk says:
Het was super lekker
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn om te horen, dankjewel!