Wrap hapjes met kipfilet, komkommer en heksenkaas. Zo makkelijk als het klinkt, zo makkelijk zijn deze hapjes te maken. Lekker zijn ze zeker en perfect voor bij de borrel, als hapje voor tijdens een verjaardag of tijdens een andere gelegenheid.
Zelf maakte ik ze voor Oud & Nieuw. Op oudejaarsavond hadden we de hele familie uitgenodigd en nu klinkt dat misschien heftig maar mijn familie is niet zo heel erg groot dus het was een gezellig groepje lieve mensen. Aangezien ik bijna 9 maanden zwanger was, was het ideaal. Ik hoefde de deur niet uit en mijn familie is gewoon lekker normaal. Niet deftig opzitten en de hele avond alles verzorgen. Nee, gewoon lekker samen zijn. Kletsen, hapjes op tafel, degene die het leuk vinden nemen zelf ook wat mee en het ene drankje schenken wij in en het andere drankje mag je gerust zelf pakken. Voel je thuis en doe waar je je goed bij voelt.
Geen hapjes?
Nu had ik me, gezien die bijna 9 maanden zwanger, voorgenomen niets te maken. Gewoon wat lekkere dingetjes te kopen bij de slager, kaasboer, notenboer en de supermarkt en dat lekker op tafel te zetten. Oliebollen werden geregeld door mijn moeder en schoonmoeder en de champagne was al in huis. Toch kriebelde het…

Wraps met Heksenkaas
Dus besloot ik toch iets te maken en dat iets werd steeds meer waardoor ik onder andere uiteindelijk 3 verschillende hapjes maakte en mijn goed gekruide gehaktballetjes. Een van die hapjes was dit wrap hapje welke ik maakte met de Heksenkaas die ik onlangs in de Foodybox had gekregen. De Foodybox wordt naar verschillende (food)bloggers gestuurd zodat je kennis kunt maken met (nieuwe) producten. Nu was ik al bekend met Heksenkaas en vind het heerlijk maar ik had het nog niet eerder in een wrap gebruikt. Lekker joh! Deze hapjes gingen dan ook lekker snel op maar gelukkig had ik er wel genoeg gemaakt zodat iedereen ze kon proberen.
Ze waren zelfs zó lekker dat ik nu het recept met je deel. Dan kun jij ze ook maken en serveren bij de borrel, een verjaardag of gewoon omdat ze zó lekker zijn.


Ingrediënten
- 2 wraps
- 125 gram kipfilet (vleeswaren)
- 75 gram Heksenkaas
- ½ komkommer
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de wraps even kort in de koekenpan.
- Laat ze afkoelen en snijd ondertussen de komkommer in de lengte met een dunschiller in dunne lange plakken.
- Verdeel de Heksenkaas over de wraps, leg hierop de kipfilet en tot slot de komkommer.
- Rol de wraps dicht en snijd in stukjes van ca. 3-4 cm dik.
- Steek er eventueel een leuke satéprikker in en eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



ik werk in de catering en we maken regelmatig wraps met zelfgemaakte rode pesto, ijsbergsla, plakken kaas, evt ham, komkommer (de zaadlijsten snijden we eruit) en dan oprollen maar.
Ook lekker met rode pesto, courgette en wortels in smalle reepjes snijden, even aanbraden in de koekenpan (met zout, peper, strooi knoflook) en na afkoelen in de wraps doen met kaas en ijsbergsla.
Wat heerlijk! 🙂
De wraps gemaakt volgens recept, komkommer met de dunschiller gesneden, we vonden het heerlijk. Bij mij was de komkommer niet te nat. Afgedekt in de koelkast gezet en lekker ’s avonds opgegeten. Bedankt voor dit heerlijke recept!
Wat super om te horen, dat klinkt heerlijk zo! Dankjewel voor je reactie.
Ik heb de komkommer verwisseld voor ijsbergsla. Dit omdat ik de rolletjes voor mijn kleinzoon wilde maken voor school, maar ze moesten dus een nachtje blijven staan. En omdat ik al zo’n vermoeden had dat komkommer te nat zou worden, heb ik die veranderd in ijsbergsla, super lekker en geen natte en kleffe wraps/hapjes
Wat goed om te horen! Slim opgelost, klinkt erg lekker zo! 🙂
Ik heb ze ook gemaakt en de wraps vantevoren gewarmd en daarna de hapjes een paar uur in de ijskast gezet.
Ik vond de wraps taai om te eten,waar ligt dat aan.
Lastig om te zo te beoordelen zonder verdere context maar dat kan liggen aan de wraps zelf, of als je ze niet hebt afgedekt in de koelkast (dan drogen ze simpelweg uit) bijvoorbeeld.
Gewoon fff de zaadjes uit de komkommer verwijderen!
Dan wordt het niet zo nat.
Dat kan inderdaad zeker, bedankt voor de tip!
Het was super lekker
Wat fijn om te horen, dankjewel!
is het ook mogelijk dat je er hele wraps van maakt?
Tuurlijk dan snij je ze niet door 🙂
Vraagje waarom eerst de wraps warm maken???
De wraps zijn toch altijd kant en klaar
Ik vind het zelf altijd lekkerder om ze even te verwarmen in de pan voor ik ze bereid. Ze worden dan wat spoeler en ik vind de textuur dan ook beter.
Kip wrap met komkommer gemaak. De wrap is veel tenat geworden door de komkommer. Het viel dus erg tegen
Hi Rose! Dat is rot om te horen 🙁 Wij hebben deze ervaring zelf niet (en ook nog niet eerder gehoord). Dus wellicht was dit een ‘gevalletje pech’ met toevallig deze (te natte) komkommer, of wellicht heb je het té ruim van tevoren gemaakt om later te serveren…? Hopelijk een volgende keer meer succes, want het is wel echt een heel geslaagd borrelhapje 🙂
Ik had een wrap gemaakt met enkel komkommer, roomkaas en salami. Ook te nat. Tip: de komkommer droogdeppen want daar komt toch wel wat vocht uit.
Óf de komkommer eerst met zout bestrooien en dan uitknijpen
ik zelf doe de komkommer tussen twee schone theedoeken (zonderwasverzachter) en rol met de deegroller het vocht er uit en laat het dan nog na drogen aan de lucht
Hallo, miss gene vraag Maar Moët je tortillas altijd eerst afbakken?
Officieel volgens mij niet, maar ik doe het zelf altijd wel omdat ik dit lekkerder vind 🙂
Ik maak echt nooit wraps moet ik de kipfilet en komkommer verdelen over de hele wrap of alleen in het midden ?
Kan allebei! Makkelijkste is wel in het midden voor het oprollen.
ook geschikt zonder kip als vega hapje
Zit er hel lekker uit ga ze het weekend maken.
Supersimpel en superlekker!
Ik ga het ook proberen! Dank voor de tip.