Wentelteefrolletjes met aardbei en Nutella. Een heerlijk recept waarmee je je moeder kunt verrassen op moederdag, of je lief op valentijnsdag met een ontbijtje op bed. Echt een onweerstaanbaar lekker ontbijt maak je met deze wentelteefrolletjes met aardbei en Nutella.
Misschien heb je deze wentelteefrolletjes weleens gezien, ze komen vaak voorbij op Pinterest en Facebook. Ik durf je eerlijk te zeggen dat ik echt geen idee heb van wie het ‘originele’ recept is, maar het leek me leuk én lekker om eens zelf met dit idee voor wentelteefrolletjes aan de slag te gaan.
Wentelteefjes
Voor het recept ben ik uitgegaan van hoe ik zelf normaal ouderwetse wentelteefjes maak. De hoeveelheden heb ik iets aangepast en in plaats van de kaneel al door het eimengsel te doen, heb ik deze nu door de suiker gedaan. De wentelteefrolletjes rol je namelijk na het bakken door dit kaneel en suiker mengsel. Zo krijgen ze een lekker zoet laagje van suiker en kaneel. Zelf serveer ik ouderwetse wentelteefjes namelijk ook graag met een klein beetje kaneel en suiker, een heerlijke combinatie.
Variatie
Je kunt natuurlijk volop variëren met deze wentelteefrolletjes. In plaats van aardbei kun je er ook kleine stukjes banaan, peer, abrikoos of nectarine doorheen doen. In plaats van Nutella zou je bijvoorbeeld ook roomkaas of ricotta kunnen gebruiken en natuurlijk gewone chocopasta. Als je aardbeien te duur vindt (en dat zijn ze eigenlijk ook zeker nog in deze tijd van het jaar), kun je natuurlijk ook een beetje aardbeienjam of confituur gebruiken, ook lekker. Je kunt volop variëren met dit recept, maar ik kan je vertellen: deze versie met aardbeien en Nutella is echt onweerstaanbaar lekker. Een klein nadeel aan dit heerlijke ontbijtje, ze zijn namelijk op voor je het weet 😉 . Bak er dus zeker genoeg!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 12 sneetjes witbrood (casino)
- 5 aardbeien (middelgroot)
- 1 ei (middelgroot)
- 3 eetlepels Nutella
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- scheutje melk
- boter of olie om in te bakken
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snij de aardbeien in hele kleine stukjes en snij de korstjes van het brood.
- Neem een kom en kluts hierin 1 ei met een scheutje melk en in een ander kommetje meng je de kaneel met de suiker. Gebruik hiervoor kommetjes of bakjes waarin je straks makkelijk de rolletjes kunt rollen.
- Pak de sneetjes witbrood zonder korstjes en rol deze plat met een deegroller. Smeer een dun laagje Nutella over het hele broodje en verdeel ongeveer een theelepel fijngesneden aardbei over de breedte, iets aan de bovenkant van het sneetje brood.
- Rol het sneetje brood op als een rolletje en druk de naad iets aan. Herhaal dit met alle sneetjes brood.
- Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan. Rol de rolletjes door het ei/ melk mengsel en leg ze in de pan. Afhankelijk van de grootte van je koekenpan kun je ongeveer 4 tot 6 rolletjes tegelijk bakken.
- Bak ze rondom goudbruin, haal ze één voor één uit de pan en rol ze rondom in het suiker en kaneel mengsel. Herhaal dit tot alle rolletjes goudbruin gebakken zijn en voorzien van een dun laagje kaneelsuiker. Eet smakelijk!
Sandra says:
Heb deze rolletjes inderdaad wel eens langs zien komen op pinterest, leuk dat je ze hebt gemaakt! Klinkt echt superlekker 🙂
Eef says:
Dank je wel 🙂
Anne-Marie Otter says:
Ik maak vaak wentelteefjes, Bodhi is er gek op, maar rolletjes had ik nog niet eerder gemaakt. Zien er lekker uit!
Eef says:
Ik ook, een heerlijke manier om oud brood op te maken en je weekend te beginnen toch 😉 Als Bodhi wentelteefjes lekker vindt is dit zeker een aanrader voor hem 🙂
Renate says:
Bank je de broodjes twee keer? (stap 2 en 3). Het ziet er heerlijk uit!
Renate says:
Bak
Eef says:
Nee, ik zie dat ik een tikfoutje heb gemaakt dat moet ‘pak’ zijn in plaats van ‘bak’ Nogal een cruciale fout 😉 Een keer bakken is meer dan voldoende, laat je me weten als je ze hebt gemaakt?
Renate says:
Haha ik dacht al… Dankjewel, ga ze zeker proberen
Gisa says:
Moet je ze gelijk na het bakken serveren of kunnen ze ook koud gegeten worden?
Eef says:
Warm zijn ze het lekkerst 🙂
Daniëlle says:
Iedere keer als ik deze rolletjes zie denk ik “Die moet ik maken”! Ze lijken mij zo lekker. Ze zien er goed uit!
Eef says:
Wat een leuke reactie, dank je wel! Zijn echt een aanrader om eens te maken, zó lekker 🙂
Geralde says:
Kun je ze alvast bakken en bijvoorbeeld de volgende dag opwarmen? Zo ja, hoe kun je dit het beste doen?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ik denk het wel hoor! Zou ze dan nog even opwarmen in de pan (en vlak voor het serveren door de kaneelsuiker halen).