fbpx
Waterijsjes met gember en sinaasappel

Sinaasappelijsjes met gember

Gember, zoals onze Angelsaksische buren zo mooi zeggen, you either hate it or you love it. Nou mijn “cup of tea” is het wel zullen we maar zeggen 😉 . Ik gebruik met regelmaat gember in verschillende gerechten maar wat ik er nog nooit mee heb gemaakt is  ijs. Tot nu toe dan want vandaag geef ik je het recept voor sinaasappelijsjes met gember en lekker dat ze zijn!

Sinaasappel en gember is een combinatie die heel goed samen gaat. Jullie weten ondertussen wel dat ik een beetje in een “citrus-fase” zit qua recepten. Citroen is echt een all-time favoriet maar de laatste tijd komt sinaasappel ook regelmatig om de hoek kijken. Zo maakte ik eerder dit jaar al deze heerlijke sinaasappelcake, sinaasappel curd en een hele kip uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Sinaasappel is een favoriet van de laatste tijd of beter gezegd na de geboorte van mijn dochter. Daarvoor had ik er niet zoveel mee. Grappig, hoe je smaak kan veranderen. Handig ook want het geeft direct veel inspiratie voor nieuwe recepten en combinaties.

IJsjes met gember & sinaasappel

Zoals de combinatie van gember met sinaasappel bijvoorbeeld zoals in deze sinaasappelijsjes met gember. Het idee voor ijsjes met sinaasappel en gember schoot een keer door mijn hoofd en ik besloot direct woord bij daad te voegen. Zie hier het resultaat.

Witte en oranje viooltjes

Sinaasappelijsjes met gember

Ik besloot om zowel gembersiroop als verse gember te gebruiken voor de sinaasappelijsjes met gember. De reden hiervoor is dat gembersiroop lekker zoet en zacht van smaak is. Verse gember heeft echt dat frisje en dat pittige wat ik terug wilde proeven in de ijsjes.

Zelf ijs maken zonder suiker kan (bijna) niet. Door gembersiroop te gebruiken zat er gelukkig al direct wat suiker in het ijs. Een beetje extra (kristal)suiker om de ijskristallen zo goed als mogelijk tegen te gaan. Verder een klein beetje citroensap voor een extra frisje. Even roeren… proeven… lekker! Alles in de ijsvorm, een nachtje wachten en je hebt een van de lekkerste, verfrissende (en tegelijkertijd ook bijzonderste!) ijsjes te pakken. Mijn moeder houdt net als ik enorm van gember (en van mij natuurlijk 😉 ). Het fijne is, is dat ze altijd eerlijk en oprecht is met haar mening, ook als iets niet in de smaak valt. Ik laat haar dus regelmatig wat proeven en zo ook deze ijsjes met sinaasappel met gember. Wat denk je? Goed gekeurd! Nu is de beurt aan jou. Ga jij ze proberen?

Sinaasappelijsjes met gember


Het recept voor sinaasappelijsjes met gember:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 5 minuten | Totale tijd: 10 minuten (+1 nacht invriezen)
Hoeveelheid: ca. 8 ijsjes (afhankelijk van je ijsvorm)

Wat heb je nodig voor ijsjes met gember en sinaasappel (ingrediënten):

 • 500 ml (verse) sinaasappelsap
 • 50 gram suiker
 • 4 eetlepels gembersiroop
 • 1 eetlepel citroensap
 • klein stukje gember (ca. 3 centimeter) geraspt

Hoe maak je ijsjes met sinaasappel en gember :

 1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en proef of de smaak goed is.
  Als je de smaak van gember snel te overheersend vindt kun je de verse gember ook in delen toevoegen. Dan kun je zelf proeven wanneer je het goed vindt. Het mengsel mag lekker zoet zijn en de gember moet je wel terug kunnen proeven. Houd er altijd rekening mee dat door het invriezen van de ijsjes de smaak iets afvlakt.
 2. Giet het mengsel daarna in je ijsvorm en vries de ijsjes een nachtje in.
 3. Eet smakelijk!

Waterijsjes met gember en sinaasappel

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

20 reacties op “Sinaasappelijsjes met gember”

 1. Ik zou ze heel graag willen maken,maar ik heb geen ijsjesvorm. Kan ik het ook gewoon in een bak invriezen en dan scheppen?

 2. Ik zou ze heel graag willen maken,maar ik heb geen ijsjesvorm. Kan ik het ook gewoon in een bak invriezen en dan scheppen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top