Waterijsjes met gember en sinaasappel

Sinaasappelijsjes met gember

Gember, zoals onze Angelsaksische buren zo mooi zeggen, you either hate it or you love it. Nou mijn “cup of tea” is het wel zullen we maar zeggen 😉 . Ik gebruik met regelmaat gember in verschillende gerechten maar wat ik er nog nooit mee heb gemaakt is  ijs. Tot nu toe dan want vandaag geef ik je het recept voor sinaasappelijsjes met gember en lekker dat ze zijn!

Sinaasappel en gember is een combinatie die heel goed samen gaat. Jullie weten ondertussen wel dat ik een beetje in een “citrus-fase” zit qua recepten. Citroen is echt een all-time favoriet maar de laatste tijd komt sinaasappel ook regelmatig om de hoek kijken. Zo maakte ik eerder dit jaar al deze heerlijke sinaasappelcake, sinaasappel curd en een hele kip uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Sinaasappel is een favoriet van de laatste tijd of beter gezegd na de geboorte van mijn dochter. Daarvoor had ik er niet zoveel mee. Grappig, hoe je smaak kan veranderen. Handig ook want het geeft direct veel inspiratie voor nieuwe recepten en combinaties.

IJsjes met gember & sinaasappel

Zoals de combinatie van gember met sinaasappel bijvoorbeeld zoals in deze sinaasappelijsjes met gember. Het idee voor ijsjes met sinaasappel en gember schoot een keer door mijn hoofd en ik besloot direct woord bij daad te voegen. Zie hier het resultaat.

Witte en oranje viooltjes

Sinaasappelijsjes met gember

Ik besloot om zowel gembersiroop als verse gember te gebruiken voor de sinaasappelijsjes met gember. De reden hiervoor is dat gembersiroop lekker zoet en zacht van smaak is. Verse gember heeft echt dat frisje en dat pittige wat ik terug wilde proeven in de ijsjes.

Zelf ijs maken zonder suiker kan (bijna) niet. Door gembersiroop te gebruiken zat er gelukkig al direct wat suiker in het ijs. Een beetje extra (kristal)suiker om de ijskristallen zo goed als mogelijk tegen te gaan. Verder een klein beetje citroensap voor een extra frisje. Even roeren… proeven… lekker! Alles in de ijsvorm, een nachtje wachten en je hebt een van de lekkerste, verfrissende (en tegelijkertijd ook bijzonderste!) ijsjes te pakken. Mijn moeder houdt net als ik enorm van gember (en van mij natuurlijk 😉 ). Het fijne is, is dat ze altijd eerlijk en oprecht is met haar mening, ook als iets niet in de smaak valt. Ik laat haar dus regelmatig wat proeven en zo ook deze ijsjes met sinaasappel met gember. Wat denk je? Goed gekeurd! Nu is de beurt aan jou. Ga jij ze proberen?

Sinaasappelijsjes met gember

Waterijsjes met gember en sinaasappel

Sinaasappelijsjes met gember

Sinaasappelijsjes met gember, een heerlijke, zomerse traktatie. De lekkere combinatie van gember is & sinaasappel.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
In de vriezer: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 10 minuten
Hoeveelheid: 8 ijsjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 ml sinaasappelsap (vers)
  • 50 gram suiker
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • klein stukje gember (ca. 3 centimeter geraspt)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar en proef of de smaak goed is. (Houd er altijd rekening mee dat door het invriezen van de ijsjes de smaak iets afvlakt.)
  • Giet het mengsel daarna in je ijsvorm en vries de ijsjes een nachtje in. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 74kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Waterijsjes met gember en sinaasappel

22 reacties op “Sinaasappelijsjes met gember

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *