Saucijzenbroodjes (zelfgemaakte)

Saucijzenbroodjes (zelfgemaakte)

Saucijzenbroodjes, écht zo’n lekkere snack voor heel af en toe. Niet te vaak want een saucijzenbroodje is nou eenmaal niet zo goed voor de lijn maar soms, heel soms heb je er gewoon echt trek in. Althans ik wel. Jij ook? D’as mooi want ik geef je vandaag het recept hoe je deze heerlijke broodjes thuis kunt maken.

Saucijzenbroodjes zijn eigenlijk niet meer dan gekruid gehakt wat omhuld is met bladerdeeg. Simpel maar o zo lekker. Juist het gehakt moet goed gekruid zijn en het liefst een klein beetje vettig. Knapperig bladerdeeg eromheen en smullen maar!

Vroeger…

Toen ik op de middelbare school zat hadden we vlakbij een bakkertje. Bij dat bakkertje kon je allerlei lekkere broodjes halen. Vers belegde broodjes met allerlei soorten beleg maar ook warme snacks en verse sapjes.

Het lekkerst waren daar de saucijzenbroodjes. Al snel werd er gezegd “zullen we even naar het bakkertje gaan” zodra we een tussenuurtje of pauze hadden. Waarschijnlijk ken je het wel van vroeger.

Toen ik laatst langs een warme bakker liep en daar de saucijzenbroodjes voor het winkeltje uitgestald zag liggen, onder zo’n warmte lamp, dacht ik weer even terug aan ‘het bakkertje’. Hoewel ik al veel te lang geen saucijzenbroodjes meer had gegeten leek het me juist leuk om ze eens zelf te maken. Zo ontstond het idee voor zelfgemaakte saucijzenbroodjes.

De ster van de show

Op zich zijn saucijzenbroodjes helemaal niet moeilijk om te maken. Het is bladerdeeg met gekruid gehakt. Maar je moet het gehakt echt goed op smaak brengen voor een lekker saucijzenbroodje. Het bladerdeeg heeft natuurlijk niet heel veel smaak en het lekkere gekruide gehakt is echt de ster van de show in dit broodje.

Het gehakt kruid je met iets pittigs (sambal), zout, peper en nootmuskaat. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de bladerdeeg te maken maar dat is echt een flink karwei. Daarom kies ik vaak voor bladerdeeg uit de diepvries: simpel, snel en ook erg lekker.

Bekijk ook de andere recepten voor de lunch.

Saucijzenbroodjes (zelfgemaakte)

Saucijzenbroodjes (zelfgemaakte)

Saucijzenbroodjes (zelfgemaakte)

Zelfgemaakte Saucijzenbroodjes. Op zich zijn saucijzenbroodjes helemaal niet moeilijk om te maken. Bladerdeeg met lekker gekruid gehakt.
4 van 9 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 10 Saucijzenbroodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram gehakt (half om half of varkensgehakt)
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 sneetje wit brood
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren (middel)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe het gehakt in een ruime kom en laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  • Leg het sneetje brood op een schaaltje en snij de korstjes er van af. Hierover doe je de melk. Knijp het broodje een klein beetje uit en voeg dit bij het gehakt met 1 ei, 1 tl sambal, 1/2 tl nootmuskaat, een beetje peper en ruim zout.
  • Meng alles goed door elkaar. Het gehakt is vrij vochtig maar je kunt er nog goed kleine worstjes van maken. Maak 10 kleine worstjes. Zorg dat het gehakt een beetjes losjes is (dus niet te compact worstje).
  • Kluts het andere ei in een kom en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Doe de worstjes in het midden van de bladerdeeg, vouw dicht en druk even goed aan (eventueel kun je de kantjes een beetje aandrukken met een vork). Leg de saucijzenbroodjes voor ongeveer 10-15 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden.
  • Voor je de saucijzenbroodjes in de oven doet bestrijk je de bovenkant ook met ei, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10-15 minuten goudbruin in de oven. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 247kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 8g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 8g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Saucijzenbroodjes (zelfgemaakte)

33 reacties op “Saucijzenbroodjes (zelfgemaakte)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept