Saucijzenbroodjes, écht zo’n lekkere snack voor heel af en toe. Niet te vaak want een saucijzenbroodje is nou eenmaal niet zo goed voor de lijn maar soms, heel soms heb je er gewoon echt trek in. Althans ik wel. Jij ook? D’as mooi want ik geef je vandaag het recept hoe je deze heerlijke broodjes thuis kunt maken.
Saucijzenbroodjes zijn eigenlijk niet meer dan gekruid gehakt wat omhuld is met bladerdeeg. Simpel maar o zo lekker. Juist het gehakt moet goed gekruid zijn en het liefst een klein beetje vettig. Knapperig bladerdeeg eromheen en smullen maar!
Dejlig - The Best of Maart 2015 says:
[…] Op de to do list: Zelf saucijzenbroodjes maken. Saucijzenbroodjes zijn voor mij puur jeugdsentiment en eigenlijk eet ik ze alleen rond kerst, maar […]
Foodquotes - Italiaanse Saucijzenbroodjes says:
[…] kon ik het niet laten om enkele aanpassingen te doen aan het originele recept. Ik heb er een Italiaans tintje aan gegeven door alleen maar Italiaanse kruiden te gebruiken, […]
Sandra says:
Oh heerlijk! Echt een traktatie zo’n saucijzenbroodje. M’n oma was er gek op dus goede herinneringen aan deze broodjes 🙂
Eef says:
Dat klinkt als hele fijne herinneringen
Demi | StudioKOOK says:
Lekker! Hier kun je mij voor wakker maken!
Marijke says:
Wat weinig ingrediënten voor zo’n lekker broodje zeg. Sinds ik geen vlees meer eet heb ik ze nooit meer gegeten. Ik ga jouw recept een keer proberen met vega gehakt, ben benieuwd!
Eef says:
Daar ben ik ook benieuwd naar! Houd je me op de hoogte?
kelly van voorden says:
Oo heeelijk! Als kleine meid kreeg ik er altijd 1 aan het begin van de supermarkt om me zoet te houden tijdens de grote boodschappen. Voorin t zitje oppeuzelen en n leeg zakje afrekenen Zou dit ook smaken met rundergehakt? Ik kan niet tegen varkensvlees.
Eef says:
Rundergehakt is denk ik ietsje droger omdat het minder vet bevat. Ik zou dan denk ik juist voor lamsgehakt gaan maar het wel even steviger kruiden, denk dat je dan een mooi broodje krijgt.
Daphne says:
Ooh heerlijk om zelf te maken! Dat ga ik zeker een keertje doen. Mijn zoontje is er ook dol op. Vooral als vlees in een broodje gaat.
Eef says:
Wat leuk! Ook leuk om ze samen met je zoon te maken 🙂
Dina says:
Sinds ik je site ontdekt heb, december 2016, maak ik ze ook zelf. Regelmatig voor het weekend en iedere keer anders kruiden.
Eef says:
Wat leuk! Lekker zijn ze hè.
Simone says:
Ik las op een andere site 1 el sambal. Weet je zeker dat 1 tl voldoende is?
Eef says:
Ik vind 1 theelepel voldoende voor 250 gram gehakt maar mocht je de saucijzenbroodjes lekker pittig willen dan houd ik je zeker niet tegen 🙂 1 eetlepel op 250 gram gehakt lijkt me een beetje veel maar wie weet is het lekker.
Ben says:
Ik heb er een Limburgs/Brabants/Javaans accent aangegeven door er ook 1 theelepel mosterd en een scheutje ketjap manis aan toe te voegen.
Eef says:
Wat een lekkere toevoeging Ben, lijkt me heerlijk.
Lisette says:
Kan je ze ook invriezen en later in de oven doen.?
Eef says:
Ik durf het je niet te zeggen, ik heb het zelf niet geprobeerd, maar je zou denken dat het moet kunnen?
Ton says:
je kunt ze heel goed invriezen.wil je ze gebruiken laten ontdooiem daarna strijken met ei en vlak voor het afbakken nog maals strijken. op 220 gr afbakke ongeveer 25 minuten. voor het afbakken even inprikken 3x per saucijs het vocht kan dan namelijk weg vorkomt scheuren van het broodje
Ben says:
Ik heb er een Limburgs/Brabants/Javaans accent aangegeven door er ook 1 theelepel mosterd en een scheutje ketjap manis aan toe te voegen.
Angela says:
Ze liggen nu in de koelkast ennik kan niet wachten 🙂 Reactie doe ik op FB
Eef says:
Ik zag het, super leuk en dank ook voor je leuke foto 🙂
Angela says:
Ze liggen nu in de koelkast ennik kan niet wachten 🙂 Reactie doe ik op FB
Eef says:
Ik zag het, super leuk en dank ook voor je leuke foto 🙂
Wendy says:
Suacijzenbroodjes zijn altijd lekker maar 10-15 minuten op 160 graden is het bladerdeeg nog niet eens gaar. Ik doe minimaal 200 graden en 20 – 25 minuten.
Voeg er eens extra kerriepoeder doorheen dat is ook een heerlijke combinatie.
Elly says:
Ook heerlijk met kippengehakt.
Elly says:
Ook heerlijk met kippengehakt.
Goed kruiden.
Eef says:
Lijkt me een heerlijk idee! Ik ben dol op kippengehakt, ga ik eens proberen 🙂
Jacques says:
Morgenavond, oudejaarsavond, heerlijk bij spelletje Mexican Train en champagne !
Eef says:
Goed idee! Hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad 🙂
sander says:
Ha Eef.
Ik zou hetzelfde recept.. comme ci comme ca.. nog eens proberen met wat soezenbeslag door de vulling gemengd.
Ja, dat verdubbeld de bereidingstijd (zelf maak ik altijd Franse korst.. dus kan makkelijk soesbeslag maken tussendoor).
Maar dan ga je pas echt terug naar de tijd in je jeugd met een bakker die zelf de broodjes bakte.
Geloof mij.. Dan bent u straks da bomb op het internet..
Bijkomend voordeel: Het vetgehalte van het gehakt maakt weinig meer uit: Ofwel.. Van Tofu, of kip, of rund is eenzelfde broodje te bakken als van t varken dat de helft van de wereld niet mag eten, en ik niet kan eten door allergie..
groeten Sander.