Salade met perzik, tomaat en mozzarella

Salade met perzik, tomaat en mozzarella

Salade met perzik, tomaat en mozzarella. Soms kan het leven zo makkelijk zijn, een heerlijke salade, een beetje zon, goed gezelschap en genieten maar! Deze mega lekkere salade is ook nog eens makkelijk om te maken en juist door de speciale combinatie van ingrediënten een echte blikvanger tijdens een etentje.

Zelf vind ik dit soort makkelijke salades altijd heerlijk in de zomer. Weinig werk, groots resultaat. Het recept is voldoende om de salade als bijgerecht te serveren voor 2 personen. Lekker voor bij de BBQ, bij een soepje met een stokbroodje of juist een avondje AGV bijvoorbeeld. Eet je met meer? Verdubbel dan gerust de hoeveelheid.

Salade met perzik, tomaat en mozzarella, basilicum en balsamico siroop

Het is misschien een niet al te voor de hand liggende combinatie in een salade: perzik, tomaat, mozzarella, basilicum en balsamico siroop maar geloof mij het is een heerlijke combinatie! Maak overigens de balsamico siroop lekker zelf. Dat kun je eenvoudig doen door dit recept voor zelfgemaakte balsamico siroop te gebruiken. Uiteraard kun je ook kant-en-klare siroop kopen maar voor de tijd die je bezig bent met zelfgemaakte hoef je dat eigenlijk niet te doen. Daarnaast vind ik, persoonlijk 😉 , mijn recept voor zelfgemaakte balsamico siroop een stuk lekkerder (en zoeter) dan die uit de winkel. Die is vaak wat zurig en dat heeft dan weer niet mijn, persoonlijke, voorkeur.

Genoeg gekletst over deze heerlijke salade met perzik, tomaat en mozzarella! Tijd om ermee aan de slag te gaan en de zomer te vieren. Geniet van het zonnetje 😀 .

Salade met perzik, tomaat en mozzarella

Salade met perzik, tomaat en mozzarella

Salade met perzik, tomaat en mozzarella

Zomerse salade met perzik, tomaat en mozzarella
4.60 van 5 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 rijpe perziken
  • 1 tomaat (groot)
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • paar blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel balsamico siroop

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Was de tomaat, snijd in parten, verwijder het vruchtvlees en snijd daarna in grove blokjes.
  • Ontpit de perzik en schil deze (indien gewenst). Snijd vervolgens in partjes of blokjes.
  • Scheur de mozzarella in stukken en snijd de blaadjes basilicum fijn.
  •  Neem een bord en verdeel hierover alle ingrediënten met de blaadjes basilicum bovenop. Druppel hier de balsamico siroop over en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 228kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 13g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Salade met perzik, tomaat en mozzarella

10 thoughts on “Salade met perzik, tomaat en mozzarella

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept