Salade met Boursin, en niet zomaar Boursin. Boursin in een krokant gebakken korstje, dat is zo ontzettend lekker. Het is een heerlijke zomerse salade geworden die je echt eens moet proberen.
Heerlijke salade met Boursin
Waarschijnlijk ken je de klassieker warme geitenkaas salade wel. Daar is deze salade op geïnspireerd, maar dan met krokant gebakken Boursin. Heerlijk warm, zacht en zout met een knapperig jasje. Het eindresultaat is zo lekker geworden, nog lekkerder dan ik had gehoopt.
Deze salade met Boursin gaat hier thuis echt een salade worden die we deze zomer vaak op tafel gaan zetten denk ik zo!

Zomerse salade
Ik ben gek op een goedgevulde salade en ik experimenteer graag met nieuwe smaakjes en combinaties. Bij het warme weer hoort nou eenmaal een goeie salade op z’n tijd, daarvoor heb ik ook een heel erg handig lijstje met zomerse salades.
Deze salade met Boursin is ook zeker een succesnummertje die absoluut bij mijn favoriete zomerse salades hoort.

Salade Boursin maken
Dit recept is echt typisch Eef, super lekker én super makkelijk! De meeste tijd zit hem in de krokante Boursin en het wachten.. dat is wel een lastige! De plakjes Boursin moeten namelijk twee uurtjes in de vriezer waarna je ze lekker krokant kan bakken. Geduld is dus een schone zaak, maar deze salade met Boursin is het wachten zeker waard 🙂.
Krokant gebakken Boursin
De plakjes Boursin bak je in een dun laagje olie, oftewel ‘shallow frying’. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van ‘deep frying’, frituren. Ik weet dat ik de vraag ga krijgen: maar nee, je kunt ze helaas niet in de oven bakken.
Ik heb het allemaal uitgeprobeerd, maar het beste, lekkerste en meest krokante laagje krijg je door ze te bakken in een dun laagje olie!

Maaltijdsalade
Deze salade is lekker vullend en kan zeker als maaltijd worden gegeten. Hij is heerlijk met een vers (stok)brood of je serveert hem als bijgerecht. Serveer hem met wat verschillende (bij)gerechtjes of bijvoorbeeld bij deze kip Boursin.
De lekkerste gevlinderde kip met een Boursin-marinade en aardappeltjes uit de oven. Zo heb je een complete Boursin-maaltijd 😉 !


Ingrediënten
- 150 gram Boursin
- 1 ei
- 50 gram panko
- 2 baby romaine sla (gesneden)
- 150 gram cherrytomaten (gehalveerd)
- ½ komkommer (in plakjes)
- 1 rijpe avocado (in plakjes)
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel chilivlokken
- ½ citroen (sap)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- olie, peper & zout naar smaak
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Rol een beetje Boursin in een bolletje en druk plat zodat er een mooi schijfje ontstaat. Herhaal dit tot de Boursin op is.
- Leg de schijfjes op een bakpapiertje en vries voor minimaal 2 uur in.
- Wentel ze daarna door een geklutste ei en vervolgens door de panko.
- Bak de Boursin krokant en goudbruin in een steelpan met een dun laagje olie.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing.
- Maak de borden op en verdeel daaroverheen sla, cherrytomaten, komkommer, avocado, krokant gebakken Boursin en de dressing naar smaak. Geniet ervan!
Video
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Boursin. We bepalen zelf met welke merken/bedrijven wij samenwerken. Hierdoor kiezen we er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar wij volledig achter staan. Lees voor meer informatie onze disclaimer.


Ik vond het een lekkere salade
Wat goed om te horen, bedankt voor je reactie!
Ga dit zeker deze week maken lijkt mij erg lekker
Ziet er erg lekker uit.
Ga ik vandaag maken met dit warme weer hier in Denemarken.
Wat leuk! Geniet ervan en van het lekkere weer in Denemarken 🙂
Dag Eef, ik ben fan van je recepten. Kan ik de kaasplakjes ook de avond van te voren in de vriezer leggen, ik wil nl voor de lunch dit gerecht maken,
Dat kan zeker, geen probleem! Geniet ervan!
Hoi Eef,
Gaat de krokante boursin er warm op, dus gelijk serveren na het bakken. Of kan dit ook koud, en evt al eerder gebakken?
Hi Annelies, hij gaat er warm op inderdaad! Ik denk als je hem laat afkoelen dat hij dan minder krokant wordt, maar je zou hem dan inderdaad koud erbij kunnen doen.
Halo, dat ziet er lekker uit. Gebruik je hiervoor de gewone boursin uit een paakje óf de smeerbare boursin uit een kuipje?
Hi Tineke, hier is de gewone uit het pakje gebruikt!