Volg mij:
Bij de borrel

Roomkaas mango chili dip + kookvideo

Roomkaas mango chili dip

Yes, ik heb weer een fan-tas-tisch lekker recept voor je. Om te dippen dit keer: een roomkaas mango chili dip. Hij is romig, zoet door de mango en heeft een klein beetje pit door de chili. Hij is zelfs zo lekker dat ik er een prijs mee heb gewonnen en vanaf nu titel “Dipmaster 2019” draag…

Een tijdje geleden werd ik door Lay’s® uitgedaagd om 2 heerlijke Bugles dips te verzinnen. Dat hoef je mij geen twee keer te vragen. Ik vind Bugles heerlijk en ben een echte ‘dipper’. Soms ga ik voor lekker makkelijk en kies ik smeerkaas. Soms maak ik er een feestje van met een extra lekkere dip. Gezellig voor op tafel als je vrienden of familie te borrelen krijgt.

Wist je trouwens dat je Bugles op verschillende manieren kunt eten? Natuurlijk kun je de chips gewoon lekker au naturel eten, maar je kunt ook dippen, vullen of opscheppen. Ben jij ook een echte dipper of meer van het vullen of opscheppen?

Lays Bugles Dipmaster Event

The Ultimate dip off

Op 4 september was het zover, de “Ultimate dip off” stond op het programma. Samen met 4 andere foodies ging ik naar een toffe locatie in Amsterdam om te koken, filmen en natuurlijk onze dips te laten proeven.

Ik maakte twee dips, de eerste dip was een romige feta dip met citroen en verse groene kruiden die de leuke naam “Cheesy Champ” kreeg. De tweede dip maakte ik met roomkaas, zoete mango en chilisaus en die kreeg de toepasselijke naam “Mango made in heaven”.

Na een gezellige middag moesten we allemaal ons eigen ‘standje’ maken met hierop de dips. Er kwam een echte jury langs om onze dips te proeven. De jury kon stemmen op de dip die ze het lekkerst vonden en aan het einde van de dag werd de winnaar bekend gemaakt… Wat denk je? Ik heb gewoon gewonnen!! Whooooeee mijn romige chili mango dip had de meeste stemmen en ik mag dit jaar de titel ‘Dipmaster 2019 Nederland’ dragen. Zo leuk!

Romige feta dip met citroen en verse groene kruiden

Romige feta dip met citroen en verse groene kruiden

Lekker dippen

Ik ga zo het recept met je delen voor mijn heerlijke, prijswinnende dip (hallo, een jaar lang Bugles!). Maar mocht je nou denken die feta dip lijkt mij ook heel erg lekker (en dat is ‘ie ook) dan deel ik alvast het recept daarvoor met je. Men neme: 125 gram feta, 1 teentje knoflook, 3 tot 4 eetlepels roomkaas, 3 eetlepels olijfolie, 1½ eetlepel verse peterselie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroenrasp, een paar blaadjes tijm en dat doe je in een keukenmachine. Mix dit tot een romige dip en breng op smaak met peper en zout. Easy peasy does it! Tip: deze is erg lekker bij de Lay’s® Bugles Sweet Chili of de Lay’s Bugles naturel.

Roomkaas mango chili dip

Het recept voor deze roomkaas mango chili dip is trouwens ook écht makkelijk. Wat mij betreft een voorwaarde voor een lekker dip recept. Het moet een dip zijn die je snel en makkelijk kunt maken als je visite hebt. Dippen is namelijk gezelligheid en dan wil je immers niet te lang in de keuken staan. Ik vertelde je al dat we tijdens het dipmaster event een kookvideo hebben opgenomen. Dan kun je zelf zien hoe makkelijk en snel je deze verrukkelijke dip in elkaar kunt zetten:

Heb je trek gekregen? Bekijk dan snel het uitgeschreven recept hieronder en schrijf de ingrediënten op je boodschappenlijstje. Deze dip is echt een aanrader en combineert ontzettend goed met de Lay’s Bugles Sweet Chili of de Lay’s Bugles Nacho Cheese.

Makkelijke dip met roomkaas, chili en mango


Het recept voor roomkaas mango chili dip:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 5 minuten | Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 ruime kom dip – voldoende voor 1 zak Lay’s® Bugles

Wat heb je nodig voor de roomkaas mango chili dip (ingrediënten):

  • 125 gram rijpe mango in blokjes
  • 125 gram roomkaas
  • 3½ eetlepel chilisaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel peterselie (vers, fijngesneden)
  • peper, zout, chilivlokken

Hoe maak je de roomkaas mango chili dip:

  1. Pureer de mango met een staafmixer of keukenmachine samen met 1½ eetlepel chilisaus en een snuf zout glad.
  2. Klop in een ruime kom de roomkaas los en meng hierdoor ⅔ van de gepureerde mango.
  3. Meng hierdoor ook de rest van de chilisaus, citroensap en de peterselie. Breng op smaak met peper, zout en voor wat extra pit nog een beetje chilivlokken.
  4. Met een vork strijk je de bovenkant van je dip een beetje glad. Druppel de rest van de gepureerde mango erover en naar smaak nog wat extra chilisaus en/of chilivlokken. Dip ze!

Tip: je kunt ook mango uit de diepvries gebruiken voor deze dip. Laat de mango dan iets ontdooien voor je hem met een staafmixer gaat pureren.


Roomkaas mango chili dipRomige dip - Pinterest Collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lay’s Bugles. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter