Raffaello tiramisu recept

Raffaello tiramisu

Ja, dat lees je goed, Raffaello tiramisu. A match made in heaven, zo ontzettend lekker én heel makkelijk om te maken. Een toetje waar je deze kerst zeker vrienden mee maakt!

Ferrero Raffaello

De tiramisu is deels klassiek en deels met een knipoog naar Raffaello, met kokospasta én versierd met Ferrero Raffaello want dat is nou eenmaal heel erg lekker! (En nee, wij worden niet gesponsord door Raffaello voor deze tiramisu – dat even voor de duidelijkheid.) Maar mochten ze dit lezen: hier staan we zeker voor open 😉.

Voor velen zal het vast geen nieuws zijn dat wij écht dol zijn op tiramisu! Om die reden staan er ook al een paar heerlijke receptjes voor deze Italiaanse lekkernij op de blog. Naast deze Raffaello tiramisu vind je bijvoorbeeld een klassieke Italiaanse tiramisu, citroen tiramisu én een pistache tiramisu!

Raffaello tiramisu

Tiramisu met Raffaello

De tiramisu bestaat uit laagjes lange vingers gedoopt in koffie. Ik gebruik geen alcohol dit keer dus hij is zwangerschapsproof en als je decaf gebruikt dan is hij ook voor de kleinste tafelgenoten geschikt. Daartussen en daarop zit een lekkere laag mascarpone, opgeklopte slagroom met kokospasta (te vinden in het schap met ontbijtbeleg). Afgetopt met kokosrasp, wat nougatine (te vinden in het bakschap bij de super) en natuurlijk Raffaello.

Raffaello

Ultiem dessert

Deze Raffaello tiramisu is echt het ultieme dessert – of toetje – als je het ons vraagt. Hij is niet alleen prachtig om te zien, maar ook echt zo ongelooflijk lekker! Heerlijk romig, zoet en een feest aan structuren en laagjes om te proeven. Je moet natuurlijk wel van kokos houden, dat dan weer wel. 😉 Een goed toetje is de perfecte afsluiter voor een diner en je kunt deze dus ook ver van te voren maken, ideaal! Kijk eens naar onze selectie van toetjes voor meer zoete inspiratie.

Je kunt de tiramisu decoreren zoals je zelf wilt. Deze is versierd met stukjes nougatine, kokosrasp en natuurlijk Raffaello. De mooie toefjes die je op de foto’s ziet zijn gemaakt met behulp van een spuitzak met spuitmondje, pro-tip!

Tiramisu met Raffaello
Raffaello tiramisu recept

Raffaello tiramisu

Raffaello tiramisu, een heerlijke tiramisu met Raffaello. Klassiek met lange vingers in koffie en een romig mascarpone mengsel met kokospasta.
4.54 van 13 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Opstijven in de koelkast: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 40 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram kokospasta
  • 1 theelepels vanille extract
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 200 ml espresso of heel sterke koffie
  • 150 gram lange vingers
Ter decoratie: kokosrasp, nougatine en Raffaello

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • In een ruime kom, klop je de mascarpone, kokospasta en het vanille extract los.
    • In een andere kom klop je 400 ml slagroom met de suiker stijf.
    • Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone.
    • Neem nu de lange vingers en haal ze aan één kant door de afgekoelde koffie heen. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal.
    • Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer met een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel. Je kunt hier eventueel ook toefjes op doen, zoals ik deed.
    • Decoreer de tiramisu met de geraspte kokos, nougatine en Raffaello naar smaak.
    • Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 517kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 6g | Vetten: 39g | Verzadigd vet: 23g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
    Raffaello tiramisu recept

    36 thoughts on “Raffaello tiramisu

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept