Ja, dat lees je goed, Raffaello tiramisu. A match made in heaven, zo ontzettend lekker én heel makkelijk om te maken. Een toetje waar je deze kerst zeker vrienden mee maakt!
Ferrero Raffaello
De tiramisu is deels klassiek en deels met een knipoog naar Raffaello, met kokospasta én versierd met Ferrero Raffaello want dat is nou eenmaal heel erg lekker! (En nee, wij worden niet gesponsord door Raffaello voor deze tiramisu – dat even voor de duidelijkheid.) Maar mochten ze dit lezen: hier staan we zeker voor open 😉.
Voor velen zal het vast geen nieuws zijn dat wij écht dol zijn op tiramisu! Om die reden staan er ook al een paar heerlijke receptjes voor deze Italiaanse lekkernij op de blog. Naast deze Raffaello tiramisu vind je bijvoorbeeld een klassieke Italiaanse tiramisu, citroen tiramisu én een pistache tiramisu!

Tiramisu met Raffaello
De tiramisu bestaat uit laagjes lange vingers gedoopt in koffie. Ik gebruik geen alcohol dit keer dus hij is zwangerschapsproof en als je decaf gebruikt dan is hij ook voor de kleinste tafelgenoten geschikt. Daartussen en daarop zit een lekkere laag mascarpone, opgeklopte slagroom met kokospasta (te vinden in het schap met ontbijtbeleg). Afgetopt met kokosrasp, wat nougatine (te vinden in het bakschap bij de super) en natuurlijk Raffaello.

Ultiem dessert
Deze Raffaello tiramisu is echt het ultieme dessert – of toetje – als je het ons vraagt. Hij is niet alleen prachtig om te zien, maar ook echt zo ongelooflijk lekker! Heerlijk romig, zoet en een feest aan structuren en laagjes om te proeven. Je moet natuurlijk wel van kokos houden, dat dan weer wel. 😉 Een goed toetje is de perfecte afsluiter voor een diner en je kunt deze dus ook ver van te voren maken, ideaal! Kijk eens naar onze selectie van toetjes voor meer zoete inspiratie.
Je kunt de tiramisu decoreren zoals je zelf wilt. Deze is versierd met stukjes nougatine, kokosrasp en natuurlijk Raffaello. De mooie toefjes die je op de foto’s ziet zijn gemaakt met behulp van een spuitzak met spuitmondje, pro-tip!


Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram mascarpone
- 125 gram kokospasta
- 1 theelepels vanille extract
- 400 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 200 ml espresso of heel sterke koffie
- 150 gram lange vingers
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- In een ruime kom, klop je de mascarpone, kokospasta en het vanille extract los.
- In een andere kom klop je 400 ml slagroom met de suiker stijf.
- Schep de slagroom voorzichtig door de mascarpone.
- Neem nu de lange vingers en haal ze aan één kant door de afgekoelde koffie heen. Verdeel de helft over de bodem van een ovenschaal.
- Verdeel daarover de helft van het roommengsel, herhaal weer met een laag lange vingers en sluit af met het roommengsel. Je kunt hier eventueel ook toefjes op doen, zoals ik deed.
- Decoreer de tiramisu met de geraspte kokos, nougatine en Raffaello naar smaak.
- Zet de tiramisu nu in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Mirjam Kuiper says:
Dit recept ga ik zeker uitproberen, ziet er heerlijk uit met die overheerlijke Raffaello’s. Ideaal als afsluiter voor ons kerstmenu.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Niels says:
Is dat met de koffie kant met de lange vingers naar benden of de ‘droge’ kant?
Eef says:
De natte kant naar beneden
Carolien says:
Dat ziet er leuk en lekker uit zeg! Deze wil ik wel gaan maken!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Carla Schoor says:
Hoe lang van tevoren kun je deze maken?
Eef says:
Hij blijft een dag of 2-3 goed in de koelkast mits goed afgedekt.
Jacqueline Lauffer says:
Heb je ook nog tips om dit te maken in kleine varianten voor een grand dessert met kerst?
Eef says:
Ja hoor dat kan prima! Gewoon in glaasjes serveren. Je kunt het recept aanhouden en de volgorde ook alleen dan verdelen over glaasjes. Lange vingers wel even breken dan waarschijnlijk want anders passen ze niet 😉
Ingrid says:
Hoi,
Weet je in welke winkels in België ik de kokospasta kan kopen ? Ik had dit dessert graag geserveerd met kerstavond maar ik vind nergens de kokospasta!! Ik zou het zeer spijtig vinden als dit niet in België verkrijgbaar is….want dit ziet er super lekker 😋 uit.
Eef says:
Ik durf het je niet te zeggen. In Nederland en in Frankrijk ligt het bij het broodbeleg in de meeste supermarkten waaronder Albert Heijn dus ik zou denken in België ook (soms van het merk Bounty). Soms vind je het ook bij Action trouwens dus daar zou je eventueel ook kunnen kijken.
Ingrid says:
Ik heb de kokospasta gevonden bij bio planet……recept gemaakt en was suuuuuper lekker 😋 al veel complimenten gekregen 👏👏
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je berichtje 🙂
Carolien Van Tulden says:
Oh Eef, nu wilde ik deze tiramisu maken en is er geen mascarpone meer in de supermarkt , waarmee kan ik het vervangen? Risotto?
Eef says:
Ik denk dat je ricotta bedoeld? Dat zou ik niet doen die structuur is wel echt heel anders maar je zou ook roomkaas kunnen gebruiken als alternatief
Carolien Van Tulden says:
Ja inderdaad ricotta bedoelde ik , bedankt voor je bericht,
Ik ga even kijken voor wat anders of misschien dat het nog lukt elders mascarpone te kopen. Fijne kerstdagen!
Elisa Kremer says:
Wat een heerlijk recept! Ik kan helaas geen foto toevoegen, maar het ziet er fantastisch uit, en de losse ingrediënten zijn erg lekker. Morgenmiddag ga ik hem serveren ☺️ Dan doe ik ook pas de rafaello erop, zodat ze lekker knapperig blijven.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je berichtje 🙂
Aukje says:
Zou je dit dessert ook in kunnen vriezen? 😊
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Aukje, dat hebben wij zelf nog niet geprobeerd. Het internet verteld me dat je gebruikelijk tiramisu tot een maand zou moeten kunnen invriezen, dus ik zou het gewoon proberen!
Carolien Van Tulden says:
Het was een groot succes! Een heerlijk recept en eenvoudig te maken! Iedereen heeft gesmuld!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dankjewel Carolien!