Puddingbroodjes maken

Puddingbroodjes

Puddingbroodjes. Al een héle tijd wil ik heel graag het recept voor deze fantastische puddingbroodjes met jou delen. Want dit is toch zo waanzinnig lekker. Dat heerlijke luchtige broodje gevuld met zijdezachte room onder een dun laagje poedersuiker. Puur genot, dit wil je maken!

Als je dan eenmaal het recept voor witte puntbroodjes op je blog hebt staan, kan het natuurlijk niet lang duren voordat we puddingbroodjes maken. Want dat is toch wel het ultieme genot wat je kunt maken met witte puntjes, vind ik dan hoor! Zo’n heerlijk zacht broodje, gevuld met zijdezachte room met vanillesmaak. Och, ik krijg er spontaan weer trek in nu ik dit schrijf.

Puddingbroodjes maken

Ik raad je echt aan deze zelfgemaakte pudding broodjes eens te proberen. Natuurlijk is het ook hartstikke lekker om ze bij een goede bakker te scoren, maar het is zó leuk om ze zelf te maken. Ik koos ervoor ze echt he-le-maal zelf te maken, dus ook de broodjes. Maar je zou ook alleen de banketbakkersroom kunnen maken en de puntjes kunnen kopen als je iets minder tijd (of zin) hebt. Ook goed!

Puddingbroodjes

De lekkerste zelfgemaakte pudding broodjes

Maar het allerlekkerste is natuurlijk wel om het helemaal zelf te maken. Is het niet dat je dan éxtra geniet van het moment dat je broodje klaar is en opgepeuzeld mag worden. Ik heb echt enorm zitten genieten. Zo’n puddingbroodje, ook wel roombroodje genoemd, is dan ook echt pure verwennerij vind ik. Je mag me er (bijna dan, ik ben nogal gesteld op mijn slaap 😉 ) wakker maken voor zo’n lekker zelfgemaakt puddingbroodje.

Puddingbroodjes recept

Pure verwennerij

Puddingbroodjes lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Met dit recept weet ik zeker dat je pudding gaat lukken. Het is echt niet moeilijk, je moet het alleen even doen en erbij blijven. De witte puntjes zijn, als je die ook zelf gaat maken, ook heel eenvoudig. Deze puddingbroodjes zijn superleuk om te maken als een lekkere verwennerij tussendoor of misschien wel bij de lunch. Hoe dan ook, dit wordt genieten!

Zelfgemaakte Puddingbroodjes

Puddingbroodjes maken

Puddingbroodjes

Recept voor de LEKKERSTE puddingbroodjes. Luchtige broodjes gevuld met zijdezachte pudding. Makkelijk om te maken, verrukkelijk van smaak!
4 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 6 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 witte puntjes
  • 5 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 50 gram maizena (of bloem)
  • 625 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • poedersuiker (ter decoratie)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Eerst maken we de banketbakkersroom. Meng daarvoor de eidooiers met de suiker in een kom. Zeef de maizena erboven. Meng dit goed door elkaar.
  • Pak een steelpan. Doe de melk erin. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en voeg dit toe samen met het stokje.
  • Breng dit aan de kook, zodra het kookt haal je het stokje eruit.
  • Voeg het mengsel met de eieren toe aan de melk en roer goed door. Breng weer aan de kook en laat rustig indikken.
  • Zodra het de consistentie van vla krijgt, is het klaar. Schenk de banketbakkersroom in een kom om af te laten koelen, doe er eventueel wat vershoudfolie overheen zodat er geen velletje op komt.
  • Zodra de room is afgekoeld, kun je de broodjes gaan vullen. Snij hiervoor de witte puntjes in de lengte in het midden in.
  • Doe de room in de broodjes. Je kunt hier een spuitzak met evt. een kartelmondje voor gebruiken of een lepel.
  • Decoreer met poedersuiker en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 307kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 8g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 4g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Puddingbroodjes maken

3 reacties op “Puddingbroodjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept