Banketbakkersroom

Banketbakkersroom (basisrecept)

Banketbakkersroom. Och, een van de lekkerste soorten room als je het mij vraagt. Zijdezacht met een heerlijke vanillesmaak, goddelijk! Het wordt ook wel gele room of créme patissière genoemd en ken je vast wel van tussen een puddingbroodje, tompoes, eclair, vlaai of soes. Vandaag deel ik het basisrecept met je.

Wat wel grappig is, is dat er eigenlijk helemaal geen room zoals slagroom of kookroom aan te pas komt bij banketbakkersroom. De basis is namelijk melk, suiker en ei en daaraan voeg je alleen vanille voor de smaak en een bindmiddel zoals bloem of maizena toe. Het eindresultaat is een pudding-achtige room wat romig is door de melk en het eigeel. Banketbakkersroom maken is eigenlijk heel eenvoudig en toch wel het allerlekkerst als je het zelf maakt.

Banketbakkersroom

3 reacties op “Banketbakkersroom (basisrecept)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept