Pizzabroodjes

Pizzabroodjes uit de Pizzaiolo van Sage Appliances

Briljant! Laat dat het eerste woord zijn waarmee ik dit artikel open. Ik mocht namelijk de Smart Oven Pizzaiolo van Sage Appliances uitproberen en maakte daar niet alleen de lekkerste (écht de lekkerste) pizza’s in, maar ook heerlijke pizzabroodjes waarvan ik je natuurlijk het recept ga geven.

De lekkerste pizza’s maak je uiteraard met zelfgemaakt pizzadeeg, een heerlijke pizzasaus, lekkere toppings en… laten we eerlijk zijn: de lekkerste pizza bak je in een houtoven. Ik dacht vroeger dat ik wel weg kon komen met een pizzasteen in de oven. En ja, dat maakt al een heel verschil. Maar de lekkerste pizza’s maak je nog altijd in een echte houtoven. Daar is geen twijfel over mogelijk.

Pizza uit de houtoven

Er is alleen wel een probleem met zo’n echte houtoven: waar laat je dat ding? Doorgaans niet echt iets om in je keuken te plaatsen. Dus dan moet je maar net gezegend zijn met een heerlijke grote tuin zodat je buiten een pizzaoven kan plaatsen. Alleen sta je dan dus wel in weer en wind buiten om die pizza in de oven te doen. Dat moet makkelijker kunnen. Wat zeg ik? Dat KAN makkelijker. Daar hebben de slimme mensen van Sage Appliances namelijk iets op bedacht: de Smart Oven Pizzaiolo!

Smart Oven Pizzaioli

De Smart Oven Pizzaiolo

Zoals misschien wel weet kan een houtoven wel 400 graden worden. Pizza erin en binnen 2 minuten heb je een prachtige, krokante pizza met heerlijke gesmolten kaas. Nou, dat kan de Smart Oven Pizzaiolo dus ook én daarbij is hij niet zo groot en past daardoor gewoon in de keuken. Geloof mij, als je hem eenmaal gebruikt hebt, wil je er nog net niet een altaar voor inrichten. Hij zit zo ontzettend slim in elkaar, het een ‘oven’ noemen is eigenlijk bijna oneerbiedig voor de resultaten van dit fantastische apparaat. Ik was oprecht ‘blown away’ zoals onze Angelsaksische buren zouden zeggen. En daar is geen woord aan gelogen.

Pizza uit de Sage pizzaioli

Ik schrijf dit artikel in samenwerking met Sage Appliances. En ja, daar ben ik graag zo open, eerlijk en duidelijk mogelijk over. Maar het is nog altijd 100% mijn eigen mening. Het is dat ik de Pizzaiolo al in huis heb, anders had ik hem dus daadwerkelijk zelf ook willen kopen. Want wij zijn dol op pizza in huize Kookt zo en, heel eerlijk, ik ben nu gewoon een beetje verpest voor de rest van mijn leven vrees ik. Want de pizza’s uit de Pizzaiolo zijn gewoon next level.

Even alles op een rij

De Smart Oven Pizzaiolo is dus een vrijstaande pizzaoven die tot wel 400 graden warm kan worden. Je kunt hem binnenshuis gebruiken en hij levert dezelfde prestaties als een enorme steenoven zowel qua geur, smaak als textuur. Naast dat het ook gewoon een mooi apparaat is. Je krijgt hem compleet met pizzaschep (en die heb je nodig want de oven wordt heeeeet) én een pizzapan met afneembare handgreep. Leuk voor als je een keer panpizza’s wilt maken. 

Pizzabroodjes zelf maken

De bediening van de Pizzaiolo is eenvoudig. Je hebt 3 grote knoppen. Een timer die zich automatisch aanpast naar het gekozen programma, een draaiknop waarmee je het ‘programma’ kiest en een kleine knop waarmee je kiest hoe donker of hoe licht je de pizza’s wilt. Binnen de programma zetting kun je kiezen uit 6 vooraf ingestelde bereidingsfuncties waaronder de authentieke houtgestookte pizza, iconische New York-stijl en diepvriespizza. Ideaal!
Mijn voorkeur is het steenoven-programma en middel qua garing/kleur. Verder is het heel simpel: oven voorverwarmen, pizza maken, met de pizzaschep in de oven laten glijden, letterlijk 2 minuten (!) wachten en genieten maar!

Je wilt niets anders meer

Bij de eerste pizza, en misschien zelfs bij de eerste 10 pizza’s zul je verbaasd zijn over het resultaat. Daarna? Daarna wil je niets anders meer. Pizza’s krijg je op een andere manier gewoon niet zo waanzinnig goed gebakken. Zelfs de bodem is prachtig gekleurd, de randen zijn heel licht knapperig, luchtig en mooi van kleur. De geur, de smaak… oh jongens. Ik krijg trek terwijl ik dit typ.

Eerder deelde ik op Instagram dat ik de Pizzaiolo ging testen en zelfs gister ontving ik nog de vraag of ik het een aanrader vind. Het antwoord daarop had je vast al uit mijn enthousiasme opgemaakt, maar dat is natuurlijk: Ja. Volmondig, Ja. Hij zit steengoed in elkaar, op geen enkele andere manier kun je zelf thuis zulke lekkere pizza’s maken. Dus hou je van zelfgemaakte pizza’s? Dan kan ik je deze 100% zeker aanbevelen! 

Sage pizzaioli

Eerder deelde ik op Instagram dat ik de pizzaioli ging testen en zelfs gister ontving ik nog de vraag of ik het een aanrader vind. Het antwoord daarop had je vast al uit mijn enthousiasme opgemaakt, maar dat is natuurlijk: Ja. Volmondig, Ja. Hij zit steengoed in elkaar, op geen enkele andere manier kun je zelf thuis zulke lekkere pizza’s maken. Dus hou je van zelfgemaakte pizza’s? Dan kan ik je deze 100% zeker aanbevelen!

De Smart Oven Pizzaiolo van Sage Appliances kost € 799,90 en kun je hier kopen

Ga ik je meteen ook even blij maken met het recept voor de pizzabroodjes zodat je die straks hopelijk ook uit je eigen Pizzaiolo kunt toveren!

Pizzabroodjes recept

Pizzabroodjes

Pizzabroodjes

Heerlijke verse, knapperige pizzabroodjes uit de pizzaioli van Sage met zelfgemaakte pizzadeeg, saus, groenten en kaas.
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Rijzen: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 52 minuten
Hoeveelheid: 12 pizzabroodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het pizzadeeg:
  • 1 recept pizzadeeg
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
Voor de pizzasaus
Voor de topping:
  • 1 gele paprika (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 groene paprika (in blokjes)
  • 150 gram champignons (in plakjes gesneden)
  • 150 gram mozzarella (geraspt)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak het pizzadeeg zoals in dit basisrecept voor pizzadeeg en voeg de Italiaanse kruiden tijdens het kneden toe. Verdeel het deeg voor de laatste rijs in 12 gelijke bolletjes (i.p.v. 4 zoals in het recept aangezien we kleine pizzabroodjes gaan maken).
  • Terwijl het deeg met de laatste rijs bezig is, verwarm je de Pizzaiolo alvast voor op houtoven stand.
  • Bak de champignons even in een pan met een heel klein beetje olie of boter en leg ze daarna op een keukenpapiertje zodat het teveel aan vocht uit de champignons geabsorbeerd wordt.
  • Druk een bolletje pizzadeeg plat met je handen, verdeel er vervolgens ongeveer 1 eetlepel pizzasaus overheen.
  • Verdeel hier naar smaak de blokjes paprika, plakjes (uitgebakken) champignon en kaas over heen.
  • Schuif het pizzabroodje in de Pizzaiolo en bak op de houtoven stand in ca. 1-1,5 minuut gaar. Blijf er dus even bij, want 2 minuten is net even te lang omdat een kleine broodje is. Zo snel bakt deze heerlijke oven!
  • Herhaal dit met de rest van het deeg en bak zo alle pizzabroodjes. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Ik heb voor de topping van de broodjes nu gekozen voor een vegetarisch 'beleg' met lekker veel groenten, maar je kunt hier uiteraard naar hartelust mee variëren met bijvoorbeeld stukjes salami, tonijn uit blik, andere groenten of verschillende soorten kaas.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 108kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwitten: 5g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Pizzabroodjes

Pizzabroodjes Pinterest Collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Sage Appliances. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

2 thoughts on “Pizzabroodjes uit de Pizzaiolo van Sage Appliances

  • Stephanie says:

    3 sterren
    Klinkt als een leuk recept. Kan ik dit ook in een gewone oven maken? Vind 800€ wel een beetje veel ????. Maar geniet enorm van je recepten en vele zijn al vaste prik hier in huis!

    • Ja tuurlijk kan dat ook. Het is een recept en review in een. Ik moet oprecht wel zeggen, in Pizzaiolo van Sage Appliances worden ze echt het lekkerste. Vanavond weer pizza uit gegeten en kan hem je van harte aanraden. Maar anders op 250 graden in de oven voor, ik denk, een minuut of 8-10 (dit moet je zelf even bekijken, ik heb hem zelf niet gemaakt in de oven dus weet de exacte tijd natuurlijk niet). En gebruik bij voorkeur een pizzasteen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept