Pittige Oosterse Biefstuk Salade

Pittige Oosterse Biefstuk Salade

Wat een ontzettend lekker weertje was is het de laatste tijd! Hebben jullie ook een beetje kunnen genieten van het lekkere weer? Hoewel ik het mooiste gedeelte van de dag achter m’n bureautje op kantoor hard aan het werk was (thank god for airco.. 😉 ), heb ik gelukkig na werktijd ook even lekker kunnen genieten in de tuin met lief en gister in de prachtige vernieuwde tuin van een vriendin, heerlijk!

Snelle en lichte gerechten

Lekker ’s avonds buiten eten en na je werk neerploffen in de tuin met een lekker koud glas drinken. Daar kan ik echt blij van worden en op dat soort dagen ben ik ook niet van uren in de keuken staan. Hoewel ik het normaal geen probleem vind lang in de keuken te staan, heb ik nu meer trek in snelle, lichte gerechten die je redelijk snel op de (tuin)tafel kunt zetten.

De Italiaanse biefstuk Salade Tagliata die al tijdje favoriet is, is hier bij uitstek een heerlijk gerechtje voor. Die maak ik nog steeds met enige regelmaat en daarom dacht ik dat het tijd werd om hier eens een lekkere draai aan te geven en zo ontstond de Pittige Oosterse Biefstuk Salade.

Salades tijdens een hittegolf

Salades zijn op dit soort -hittegolf- dagen mijn go to maaltijden. Niet alleen ’s avonds maar ook tijdens de lunch, lekker snel, licht en bomvol vitamientjes. Heerlijk! Eigenlijk was het de bedoeling een salade te maken met een Oosters tintje, maar toen ik eenmaal lekker bezig was werd ‘ie toch een klein beetje pittiger dan ik van tevoren had bedacht.

Desalniettemin is dit een heerlijke pittige oosterse biefstuk salade geworden die een beetje pittig is (dit komt door de chilisaus & rode peper, dus wil je ‘m liever wat minder pittig dan kun je dit verminderen of weg laten), verfrissend door de sla en limoen en toch ook goed vult door de pinda’s en de biefstuk. Eventueel kun je er trouwens nog een stokbroodje of iets bij serveren mocht je dit willen.

Kies overigens zelf een salade uit die je lekker vindt, maar let er wel op dat je er een kiest die een beetje stevig is zoals Romaine sla of (zoals ik heb gedaan) een mix van Batavia sla met Radicchio en gele wortel, dat is een perfecte combi.

Pittige Oosterse Biefstuk Salade

Pittige Oosterse Biefstuk Salade

Pittige Oosterse Biefstuk Salade. Binnen 30 minuten op tafel, lekker pittig en smaakvol dát is deze Oosterse Biefstuk Salade!
Nog geen stemmen
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de biefstuk salade
  • 2 biefstukken
  • 50 gram pinda’s
  • 1 rode peper
  • 1 bosui
  • 1 rode ui
  • 1 winterpeen of 2 bospeentjes
  • 150 gram stevige gemengde sla (bijvoorbeeld: Romaine of Batavia met radicchio)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels suiker
  • peper, zout, olie en boter
Voor de dressing
  • 1 limoen (sap)
  • 5 theelepels suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel chilisaus

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Haal de biefstuk ongeveer een half uur van tevoren uit de koeling.
  • Hak de ongezouten pinda's fijn met een groot mes en rooster ze even kort in een pan op hoog vuur. Haal de pinda's uit de pan en zet ze even apart.
  • Snij het kopje en het kontje van de rode peper en verwijder de zaadjes door de peper zachtjes te rollen tussen je handen. Snij de peper daarna in dunne ringetjes.
  • Snij ook de bosui en de rode ui in dunne ringen. Schil de wortel en snij hier dunne reepjes van.
  • Doe een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de ringetjes van de rode ui even aan. Voeg ondertussen de 2 theelepels suiker en 1 theelepel sesamolie toe en bak de ui tot deze mooi glazig is en door de suiker een beetje gekarameliseerd. Zet de ui even apart.
  • Dep de biefstukken droog en kruid deze met wat peper en zout aan beide kanten. Verhit wat boter en olie in dezelfde koekenpan en bak hier de biefstuk om en om mooi gaar (zoals je 'm het liefst heb; raw, medium of well-done). Leg de biefstuk op een bord en bedek met aluminium folie om 'm nog even een paar minuutjes na te laten garen.
  • Maak ondertussen de dressing alles in een kommetje door elkaar te mengen.
  • Verdeel de sla over twee borden en verdeel ook de dunne reepjes wortel & rode ui. Snij de biefstukken in plakjes en verdeel ze per biefstuk over de twee borden. Garneer met de pinda's, ringetjes rode peper, bosui en drizzle er wat dressing naar smaak overheen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 608kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 50g | Vetten: 36g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Pittige Oosterse Biefstuk Salade

4 thoughts on “Pittige Oosterse Biefstuk Salade

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept