Volg mij:
Salade

Pittige Oosterse Biefstuk Salade

Pittige Oosterse Biefstuk Salade

Wat een ontzettend lekker weertje was is het de laatste tijd! Hebben jullie ook een beetje kunnen genieten van het lekkere weer? Hoewel ik het mooiste gedeelte van de dag achter m’n bureautje op kantoor hard aan het werk was (thank god for airco..;) ) heb ik gelukkig na werktijd ook even lekker kunnen genieten in de tuin met lief en gister in de prachtige vernieuwde tuin van een vriendin, heerlijk! Lekker ‘s avonds buiten eten en na je werk neer ploffen in de tuin met een lekker koud glas drinken. Daar kan ik echt blij van worden en op dat soort dagen ben ik ook niet van uren in de keuken staan. Hoewel ik het normaal geen probleem vind lang in de keuken te staan heb ik nu meer trek in snelle, lichte gerechten die je redelijk snel op de (tuin)tafel kunt zetten. De Italiaanse biefstuk Salade Tagliata die al tijdje favoriet is, is hier bij uitstek een heerlijk gerechtje voor wat ik nog steeds met enige regelmaat maak en daarom dacht ik tijd het tijd werd om hier eens een lekkere draai aan te geven en zo ontstond de Pittige Oosterse Biefstuk Salade.

Salades zijn op dit soort -hittegolf- dagen mijn go to maaltijden. Niet alleen ‘s avonds maar ook tijdens de lunch, lekker snel, licht en bomvol vitamientjes. Heerlijk!
Eigenlijk was het de bedoeling een salade te maken met een Oosters tintje maar toen ik eenmaal lekker bezig was werd ‘ie toch een klein beetje pittiger dan ik van te voren had bedacht. Desalniettemin is dit een heerlijke pittige oosterse biefstuk salade geworden die een beetje pittig is (dit komt door de chilisaus & rode peper dus wil je ‘m liever wat minder pittig dan kun je dit verminderen of weg laten), verfrissend door de sla & limoen en toch goed vult door de pinda’s en de biefstuk. Eventueel kun je er trouwens nog een stokbroodje of iets bij serveren mocht je dit willen.
Kies overigens zelf een salade uit die lekker vindt maar let er wel op dat je er een kiest die een beetje stevig is zoals Romain sla of (zoals ik heb gedaan) een mix van Batavia sla met Radicchio en gele wortel een perfecte combi.

Wat heb je nodig voor Pittige Oosterse Biefstuk Salade:

Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

  • 2 biefstukken
  • 150 gr stevige (gemengde) sla (zoals bijvoorbeeld: Romain of Batavia met radicchio )
  • 50 gram pinda’s
  • 1 rode peper
  • 1 bosui
  • 1 rode ui
  • 1 winterpeen of 2 bospeentjes
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl suiker
  • peper & zout
  • olie & boter

Hoe je de Pittige Oosterse Biefstuk Salade maakt:

(Haal de biefstuk ongeveer een half uur van de voren uit de koeling)

1. Hak de ongezouten pinda’s fijn met een groot mes en rooster ze even kort in een pan op hoog vuur. Haal de pinda’s uit de pan en zet ze even apart.

2. Snij het kopje en het kontje van de rode peper en verwijder de zaadjes door de peper zachtjes te rollen tussen je handen. Snij de peper daarna in dunne ringetjes. Snij ook de bosui en de rode ui in dunne ringen. Schil de wortel en snij hier dunne reepjes van.

3. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de ringetjes van de rode ui even aan. Voeg ondertussen 2 tl suiker en 1 tl sesamolie en bak de ui tot deze mooi glazig is en door de suiker een beetje gekarameliseerd is. Zet de ui even apart.

4. Dep de biefstukken droog en kruid deze met wat peper en zout aan beide kanten. Verhit wat boter en olie in dezelfde koekenpan en bak hier de biefstuk om en om mooi gaar (zoals je ‘m het liefst heb; Raw, Medium of Well-Done). Leg de biefstuk op een bord en bedek met aluminium folie om ‘m nog even een paar minuutjes na te laten garen.

5. Maak ondertussen de dressing door het sap van 1 limoen te persen, 5 tl suiker, 1 el vissaus, 2 el sojasaus, 1 el oestersaus en 1 el chilisaus in een kommetje door elkaar te mengen.

6. Verdeel de sla over twee borden en verdeel ook de dunne reepjes wortel & rode ui. Snij de biefstukken in plakjes en verdeel ze per biefstuk over de twee borden. Garneer met de pinda’s, ringetjes rode peper, bosui en drizzle er wat dressing naar smaak overheen.

Pittige Oosterse Biefstuk SaladeEet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Ah, daar is ie dan het recept, thnx! Lijkt me idd de ideale maaltijd met dit zomerse weer.

    3 juli 2015 at 09:33
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Haha d’as waar ook was bijna vergeten dat ik de foto al op Instagram had gedeeld 😉

      6 juli 2015 at 22:19
  • Beantwoorden Sandra

    Hmmm dit ziet er echt heerlijk uit Eef!

    4 juli 2015 at 00:24
  • Laat een reactie achter