Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes

Pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes

Pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes een heerlijk en snel gerecht. Het kruidige van de gehaktballetjes gaat perfect samen met lekkere, luchtige pitabroodjes, rucola en een dotje knoflooksaus naar smaak. Een perfect gerecht om een drukke week mee te beginnen of juist af te sluiten. Met een half uurtje staan deze goed gevulde pitabroodjes bij jou op tafel.

Sinds ik zelf met enige regelmaat pitabroodjes maak omdat ze simpelweg zelfgemaakt zó waanzinnig lekker zijn verzin ik allerlei lekkers om ze mee te vullen. Natuurlijk kun je ze prima “zo” eten maar met een lekkere vulling zijn ze helemaal hemels.

Zelf brood maken

Als ik je één ding mag aanraden: maak de pitabroodjes lekker zelf. Dit maakt het gerecht zó ontzettend veel lekkerder. Pitabroodjes uit de supermarkt vind ik altijd een beetje droog, niet zo lekker. Zelfgemaakt zijn ze zeker niet droog maar juist zacht, luchtig en een krokant laagje aan de buitenkant. Veel werk om ze te maken heb je niet maar het maakt wel een wereld van verschil in smaak.

Kruidige gehaktballetjes

Kijk, ik geef je een heerlijk recept voor pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes. Jij kunt er natuurlijk zelf mee doen wat je wilt. Deze kruidige gehaktballetjes doen het namelijk ook ontzettend goed als een lekkere tapas voor bij de borrel bijvoorbeeld. Serveer ze met een beetje knoflooksaus of simpelweg wat mayonaise.

Je kunt dus de gehaktballetjes lekker “zo” eten of je gebruikt het recept zoals ik je deze geef. Een heerlijk pitabroodje gevuld met kruidige gehaktballetjes, rucola en wat knoflooksaus…

Pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes


Het recept voor pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes

Voorbereidingstijd: 15 | Bereidingstijd: 15  | Total bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 pitabroodjes

Wat heb je nodig voor pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes (ingrediënten):

  • 500 gram gehakt (half om half)
  • 75 gram rucola
  • 6 pitabroodjes 
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1½ eetlepel maizena
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel piment (gemalen)
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel zwarte peper
  • olijfolie
  • knoflooksaus naar smaak

Hoe je zelf pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes maakt:

  1. Doe het gehakt in een keukenmachine samen met de volgende ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 1 ui, 1 ei, 1½ eetlepel maizena, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel geraspte gember, 1 theelepel zout,  ½ theelepel piment, ½ theelepel kaneel, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijn en een ½ theelepel zwarte peper. Doe de keukenmachine aan en mix dit tot een egaal en goed gemixt mengsel.
  2. Draai kleine bolletjes, ter grote van een walnoot, van het gehakt.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes gaar.
  4. Pak een pitabroodje en doe hierin wat rucola, enkele gehaktballetjes en verdeel er (naar smaak) nog wat knoflooksaus over. Eet smakelijk!

Pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

3 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Lekkerrrr, hier kan ik le husband wel blij mee maken denk ik! En mezelf ook trouwens 🙂

    31 augustus 2016 at 07:37
    • Beantwoorden Eef

      Ja toch! Wie houdt er niet van lekker gekruide gehaktballetjes 😉

      31 augustus 2016 at 09:31
  • Beantwoorden Roos

    Wat een heerlijk recept! Ik ben het wel met je eens inderdaad, de pitabroodjes in de supermarkt zijn vaak zo droog en smakeloos. Goed idee om ze zelf te maken!

    31 augustus 2016 at 10:19
  • Laat een reactie achter