Pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes een heerlijk en snel gerecht. Het kruidige van de gehaktballetjes gaat perfect samen met lekkere, luchtige pitabroodjes, rucola en een dotje knoflooksaus naar smaak. Een perfect gerecht om een drukke week mee te beginnen of juist af te sluiten. Met een half uurtje staan deze goed gevulde pitabroodjes bij jou op tafel.
Sinds ik zelf met enige regelmaat pitabroodjes maak omdat ze simpelweg zelfgemaakt zó waanzinnig lekker zijn verzin ik allerlei lekkers om ze mee te vullen. Natuurlijk kun je ze prima “zo” eten maar met een lekkere vulling zijn ze helemaal hemels.
Zelf brood maken
Als ik je één ding mag aanraden: maak de pitabroodjes lekker zelf. Dit maakt het gerecht zó ontzettend veel lekkerder. Pitabroodjes uit de supermarkt vind ik altijd een beetje droog, niet zo lekker. Zelfgemaakt zijn ze zeker niet droog maar juist zacht, luchtig en een krokant laagje aan de buitenkant. Veel werk om ze te maken heb je niet maar het maakt wel een wereld van verschil in smaak.
Kruidige gehaktballetjes
Kijk, ik geef je een heerlijk recept voor pitabroodjes met kruidige gehaktballetjes. Jij kunt er natuurlijk zelf mee doen wat je wilt. Deze kruidige gehaktballetjes doen het namelijk ook ontzettend goed als een lekkere tapas voor bij de borrel bijvoorbeeld. Serveer ze met een beetje knoflooksaus of simpelweg wat mayonaise.
Je kunt dus de gehaktballetjes lekker “zo” eten of je gebruikt het recept zoals ik je deze geef. Een heerlijk pitabroodje gevuld met kruidige gehaktballetjes, rucola en wat knoflooksaus…

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram gehakt
- 75 gram rucola
- 6 pitabroodjes
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 ei
- 1½ eetlepel maizena
- 1 theelepel gember (vers - geraspt)
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel piment
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel zwarte peper
- olijfolie, knoflooksaus naar smaak
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe het gehakt in een keukenmachine samen met de volgende ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 1 ui, 1 ei, 1½ eetlepel maizena, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel geraspte gember, 1 theelepel zout, ½ theelepel piment, ½ theelepel kaneel, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijn en een ½ theelepel zwarte peper. Doe de keukenmachine aan en mix dit tot een egaal en goed gemixt mengsel.
- Draai kleine bolletjes, ter grote van een walnoot, van het gehakt.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes gaar.
- Pak een pitabroodje en doe hierin wat rucola, enkele gehaktballetjes en verdeel er (naar smaak) nog wat knoflooksaus over. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Lekkerrrr, hier kan ik le husband wel blij mee maken denk ik! En mezelf ook trouwens 🙂
Eef says:
Ja toch! Wie houdt er niet van lekker gekruide gehaktballetjes 😉
Roos says:
Wat een heerlijk recept! Ik ben het wel met je eens inderdaad, de pitabroodjes in de supermarkt zijn vaak zo droog en smakeloos. Goed idee om ze zelf te maken!
Manolito van Galen says:
Hoi Eef,
Een heerlijk gerecht.
Wat voor soort gehakt kun je het best gebruiken?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 🙂 Ik gebruik zelf het liefst half om half gehakt (je kunt ook half lam gebruiken als je geen varkensvlees wilt eten). Een mix is wat malser dan alleen rund wat de textuur van de balletjes ten goede komt