Volg mij:
Toetjes

Pepernoten mousse

Pepernoten mousse

Op zoek naar een heerlijk toetje voor pakjesavond? Zoek niet verder! Ik heb namelijk een heerlijke pepernoten mousse voor je. Ontzettend lekker, makkelijk om te maken en zeg nou zelf, al die laagjes, dat ziet er toch super leuk uit.

Zoals altijd, even een korte toelichting w.b.t. pepernoten en kruidnoten. Dit zijn kruidnoten, iets wat veel mensen pepernoten noemen. Ook ik en dus noem ik dit recept pepernoten mousse. Beetje rebels, niet helemaal juist, maar aangezien de meeste mensen pepernoten zeggen wanneer ze kruidnoten bedoelen wel zo duidelijk. Of niet, net wat je wilt. Daar ga ik geen discussie over houden.

Pepernoten mousse

Overigens is het mijn dochtertje haar eerste Sinterklaas! Niet dat ze er, denk ik, iets van begrijpt, maar mama vind het super leuk dus we gaan er een feestje van maken dit jaar! Een feestje maak je er zeker van met deze heerlijke pepernoten mousse. Een bodem van verkruimelde pepernoten, daarop de smaakvolle, stevige pepernoten mousse en tot slot een laagje slagroom. Lekker én het ziet er leuk uit. Handig in een glaasje zodat ieder zijn of haar eigen portie krijgt. Kan daar ook geen discussie over ontstaan 😉 .

Mousse van pepernoten


Het recept voor pepernoten mousse:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten (+ nachtje opstijven in de koelkast)
Hoeveelheid: 4 glaasjes pepernoten mousse (ga qua inhoud potjes of glaasje waar ca. 250 ml in kan voor het mooiste effect).

Wat heb je nodig voor pepernoten mousse (ingrediënten):

  • 400 ml slagroom
  • 125 gram pepernoten
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 theelepels koekkruiden

Hoe maak je pepernoten mousse:

  1. Wel de blaadjes gelatine in koud water.
  2. Verkruimel 75 gram pepernoten en verdeel dit over de bodem van de glaasjes.
  3. Verkruimel nu nogmaals 50 gram pepernoten en meng hier de koekkruiden door. Houd dit apart.
  4. Klop de 250 ml slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker.
  5. Kook 2 eetlepels water en meng hierdoor de blaadjes gelatine zodat deze vloeibaar worden.
  6. Voeg dit toe aan de slagroom en mix heel kort even mee.
  7. Schep dan de gemalen pepernoten door de slagroom en verdeel dit over de glaasjes.
  8. Zet de glaasjes een nachtje of minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Klop vlak voor het serveren de rest van de slagroom stijf en verdeel dit over de potjes.
  10. Eet smakelijk!

Pepernoten mousse

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter