Pastinaak-wortelsoep

Pastinaak-wortelsoep

Pastinaak-wortelsoep. De soep-fase is still going strong hier lieve mensen. Dus deel ik vandaag weer heel graag een heer-lijk soepje met je. Dit keer een vegetarische pastinaak-wortelsoep. De groenten rooster je in de oven met kruiden waardoor het echt een smaakbom is geworden. Heel makkelijk om te maken, maar oh zo lekker!

Tijdens onze kookdagen eten wij (Do en ik) graag een soepje voor de lunch. Die maken we natuurlijk zelf en (bijna) iedere week proberen we weer nieuwe variaties uit. We kijken dan graag naar het seizoen en kiezen wat lekkere groenten uit. En dit keer ging ik dus aan de slag met een vegetarische wortelsoep met pastinaak.

Soep met pastinaak en wortel

Ik wilde namelijk al een tijdje graag een soep maken met pastinaak, maar die waren steeds niet verkrijgbaar. Maar gelukkig duurde dat niet al te lang en lukte het me toch om pastinaak te scoren en kon ik aan de slag! Het leek me lekker om dit keer een combinatie te maken met een andere groente, een ‘gewone’ pastinaaksoep staat namelijk al op mijn blog. Wortel en pastinaak, dat kon zomaar eens een goede match worden dacht ik. En wat blijkt? Een pastinaak soep met wortel is de bom!

Soep met wortel en pastinaak

Geroosterde pastinaak-wortelsoep

Wat deze wortelsoep met pastinaak éxtra lekker maakt, is dat ik de groenten eerst rooster in de oven samen met de kruiden. Daardoor trekt de smaak van de kruiden nog meer in de groenten. Ik heb gekozen voor een Midden-oosterse smaak met kruiden zoals kurkuma, koriander en komijn. Beetje gember erbij voor wat pit en een uitje als basis. Lekkere groentebouillon erbij en meer heb je niet nodig! Dus ik zou vooral zeggen: maak deze pastinaak-wortelsoep, je zult er blij van worden 🙂 .

Pastinaaksoep met wortel

Pastinaak-wortelsoep

Pastinaak-wortelsoep

Recept voor een heerlijke soep met geroosterde pastinaak, wortel en kruiden. Een makkelijk vegetarisch soepje bomvol smaak!
4.46 van 11 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram wortel
  • 1 ui
  • 1 cm verse gember (in plakjes)
  • ½ theelepel kurkuma
  • 2 theelepels koriander (gemalen)
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • 1 blokje groentebouillon
Olijfolie, peper en zout

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
    • Snij de pastinaak, wortel, ui en gember in grove stukken en doe in een ruime kom.
    • Doe hierbij een scheut olijfolie bij samen met de kurkuma, koriander en komijn. Schep goed door elkaar en verdeel er naar smaak wat peper en zout over.
    • Verdeel over de bakplaat en zet het geheel in de oven voor ca. 30 minuten tot de groenten zacht zijn.
    • Doe de groenten in een ruime pan, verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg 500 ml water water toe.
    • Breng aan de kook en laat nu zachtjes een kwartiertje koken.
    • Haal de stukken gember uit de soep en pureer hem vervolgens fijn. Breng op smaak met peper en zout.
    • Serveer met (zelfgemaakte) pesto eroverheen en eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 144kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

    Pastinaak-wortelsoep

    Pastinaak-wortelsoep Pinterest Collage

    8 thoughts on “Pastinaak-wortelsoep

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept