Pastinaak-wortelsoep. De soep-fase is still going strong hier lieve mensen. Dus deel ik vandaag weer heel graag een heer-lijk soepje met je. Dit keer een vegetarische pastinaak-wortelsoep. De groenten rooster je in de oven met kruiden waardoor het echt een smaakbom is geworden. Heel makkelijk om te maken, maar oh zo lekker!
Tijdens onze kookdagen eten wij (Do en ik) graag een soepje voor de lunch. Die maken we natuurlijk zelf en (bijna) iedere week proberen we weer nieuwe variaties uit. We kijken dan graag naar het seizoen en kiezen wat lekkere groenten uit. En dit keer ging ik dus aan de slag met een vegetarische wortelsoep met pastinaak.
Soep met pastinaak en wortel
Ik wilde namelijk al een tijdje graag een soep maken met pastinaak, maar die waren steeds niet verkrijgbaar. Maar gelukkig duurde dat niet al te lang en lukte het me toch om pastinaak te scoren en kon ik aan de slag! Het leek me lekker om dit keer een combinatie te maken met een andere groente, een ‘gewone’ pastinaaksoep staat namelijk al op mijn blog. Wortel en pastinaak, dat kon zomaar eens een goede match worden dacht ik. En wat blijkt? Een pastinaak soep met wortel is de bom!
Geroosterde pastinaak-wortelsoep
Wat deze wortelsoep met pastinaak éxtra lekker maakt, is dat ik de groenten eerst rooster in de oven samen met de kruiden. Daardoor trekt de smaak van de kruiden nog meer in de groenten. Ik heb gekozen voor een Midden-oosterse smaak met kruiden zoals kurkuma, koriander en komijn. Beetje gember erbij voor wat pit en een uitje als basis. Lekkere groentebouillon erbij en meer heb je niet nodig! Dus ik zou vooral zeggen: maak deze pastinaak-wortelsoep, je zult er blij van worden 🙂 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 400 gram pastinaak
- 400 gram wortel
- 1 ui
- 1 cm verse gember (in plakjes)
- ½ theelepel kurkuma
- 2 theelepels koriander (gemalen)
- 1 theelepel komijn (gemalen)
- 1 blokje groentebouillon
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Snij de pastinaak, wortel, ui en gember in grove stukken en doe in een ruime kom.
- Doe hierbij een scheut olijfolie bij samen met de kurkuma, koriander en komijn. Schep goed door elkaar en verdeel er naar smaak wat peper en zout over.
- Verdeel over de bakplaat en zet het geheel in de oven voor ca. 30 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Doe de groenten in een ruime pan, verkruimel het bouillonblokje erover. Voeg 500 ml water water toe.
- Breng aan de kook en laat nu zachtjes een kwartiertje koken.
- Haal de stukken gember uit de soep en pureer hem vervolgens fijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met (zelfgemaakte) pesto eroverheen en eet smakelijk!
Willy says:
Hallo Eef.
Lijkt me heerlijk.
Ga ik proberen.
Wat voor bouillonblokje gebruik je?
Of wat adviseer jij mij?
Ik mag nl geen zout.
Bedankt alvast.
Gr Willy
Eef says:
Hi Willy, ik gebruik zelf groentenbouillon, maar daar zit waarschijnlijk wel zout in. Je hebt bij o.a. AH ook bouillonblokjes zonder zout. Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je die ook prima kunt gebruiken voor deze soep.
Tineke Sanders says:
Met 1/2 liter bouillon is het veel te dik, net puree. Heb er nog 1/4 liter groenten bouillon bij gedaan en zelfs dan is het een stevig soepje…
Saskia says:
Ja, ik herken dit. Smaak is top, maar consistentie beetje problematisch, want nog meer aanlengen maakt dat de smaak ook minder wordt.
Mirte van der Linden says:
Lekker! Inderdaad aan de dikke kant maar ik houd daar wel van. Dank!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn om te lezen! Dankjewel voor het delen 🙂