Pancakes met kokos en chocolade

Pancakes met kokos en chocolade. Eigenlijk zou ik ze gewoon “bounty” pancakes willen noemen. Deze tropische pancakes zijn waanzinnig lekker en zorgen direct voor een zomers gevoel. De combinatie kokos en chocolade is een heerlijke klassieker. Maak ze eens voor een extra speciaal ontbijt!

Foodblogswap

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. Al sinds maart 2015 doe ik elke maand mee en kun je aan het einde van elke maand een recept van de foodblogswap verwachten op mijn blog. Tot nu toe vind ik het nog steeds erg leuk om mee te doen, dus op dit moment ga ik er zeker nog niet mee stoppen 😉 . Bij de foodblogswap kies je elke maand een recept uit van een andere foodblog die je willekeurig krijgt toegewezen. Dit recept maak je na en hier geef je een eigen draai aan. Zo leer je andere foodblogs kennen en kook je soms eens heel wat anders dan normaal.

Bij deze foodblogswap maakte ik eigenlijk iets wat volledig in mijn straatje valt: pancakes met kokos en chocolade. Ik mocht namelijk koken van de blog van Marlies genaamd The Food Voyage. Een leuke, frisse blog met mooie foto’s en lekkere recepten. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Aanpassen

Bij de foodblogswap is het de bedoeling dat je het recept iets aanpast. Toen mijn oog op de kokos pannenkoeken van Marlies viel wist ik direct wat ik wilde aanpassen. Ik wilde namelijk chocolade toevoegen aan het recept. Chocolade en kokos is een klassieke combinatie die waanzinnig goed werkt. Helemaal in deze pancakes. Ik koos voor pure chocolade, maar je kunt natuurlijk ook voor melkchocolade kiezen als je dat lekkerder vindt. Maak deze pancakes eens voor het ontbijt: hiermee scoor je zeker punten!

Op zoek naar nog meer lekkere recepten voor het ontbijt? Bekijk dan ook eens mijn andere recepten voor lekkere ontbijtjes.

Pancakes met kokos en chocolade

Pancakes met kokos en chocolade

Pancakes met kokos en chocolade

Pancakes met kokos en chocolade. Een waanzinnig lekkere combinatie. Maak deze pancakes eens voor het ontbijt: hiermee scoor je zeker punten!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 6 pancakes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram tarwebloem
  • 150 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 50 gram chocolade
  • 25 gram kokosrasp (fijn)
  • 2 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • olie of boter om in te bakken

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten in een ruime kom en mix het met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit een beetje boter of olie in de koekenpan. Gebruik een soeplepel om het beslag uit de kom te halen en vul je soeplepel voor ongeveer 2/3. Giet het beslag in de pan en verdeel het tot een rond pannenkoekje met de onderkant van de soeplepel. Bak de pancakes om en om in een paar minuten goudbruin.
  • Serveer de pancakes met wat chocolade schaafsel, kokosrasp of kokos schaafsel. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 262kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwitten: 6g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 5g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Pancakes met kokos en chocolade

3 reacties op “Pancakes met kokos en chocolade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept