Pancakes_Kokos_Chocolade_640x540_FBlogo

Pancakes met kokos en chocolade

Pancakes met kokos en chocolade. Eigenlijk zou ik ze gewoon “bounty” pancakes willen noemen. Deze tropische pancakes zijn waanzinnig lekker en zorgen direct voor een zomers gevoel. De combinatie kokos en chocolade is een heerlijke klassieker. Maak ze eens voor een extra speciaal ontbijt!

Foodblogswap

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. Al sinds maart 2015 doe ik elke maand mee en kun je aan het einde van elke maand een recept van de foodblogswap verwachten op mijn blog. Tot nu toe vind ik het nog steeds erg leuk om mee te doen dus op dit moment ga ik er zeker nog niet mee stoppen 😉 . Bij de foodblogswap kies je elke maand van een andere foodblog die je willekeurig krijgt toegewezen een recept uit. Dit recept maak je na en hier geef je, je eigen draai aan. Zo leer je andere foodblogs kennen en kook je soms eens heel wat anders dan normaal.

Bij deze foodblogswap maakte ik eigenlijk iets wat volledig in mijn straatje valt namelijk: pancakes met kokos en chocolade. Ik mocht namelijk koken van de blog van Marlies genaamd The Food Voyage. Een leuke, frisse blog met mooie foto’s en lekkere recepten. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Aanpassen

Bij de foodblogswap is het de bedoeling dat je het recept iets aanpast. Toen mijn oog op de kokos pannenkoeken van Marlies viel wist ik direct wat ik wilde aanpassen. Ik wilde namelijk chocolade toevoegen aan het recept. Chocolade en kokos is een klassieke combinatie die waanzinnig goed werkt. Helemaal in deze pancakes. Ik koos voor pure chocolade maar je kunt natuurlijk ook voor melkchocolade kiezen als je dat lekkerder vindt. Maak deze pancakes eens voor het ontbijt: hiermee scoor je zeker punten!

Op zoek naar nog meer lekkere recepten voor het ontbijt? Bekijk dan ook eens mijn andere recepten voor lekkere ontbijtjes.

Pancakes met kokos en chocolade


Het recept voor pancakes met kokos en chocolade:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 6 á 7 pancakes

Wat heb je nodig voor pancakes met kokos en chocolade (ingrediënten):

 • 150 gram tarwebloem
 • 150 ml melk
 • 100 gram suiker
 • 50 gram chocolade
 • 25 gram kokosrasp (fijn)
 • 2 eieren
 • 3 theelepels bakpoeder
 • snuf zout

Hoe je zelf deze pancakes met kokos en chocolade maakt:

 1. Doe alle ingrediënten in een ruime kom en mix het met een garde tot een glad beslag.
 2. Verhit een beetje boter of olie in de koekenpan. Gebruik een soeplepel om het beslag uit de kom te halen en vul je soeplepel voor ongeveer 2/3. Giet het beslag in de pan en verdeel het tot een rond pannenkoekje met de onderkant van de soeplepel. Bak de pancakes om en om in een paar minuten goudbruin.
 3. Serveer de pancakes met wat chocolade schaafsel, kokosrasp of kokos schaafsel. Eet smakelijk!

Pancakes met kokos en chocolade

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

3 reacties op “Pancakes met kokos en chocolade”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top