Paastaart. Een geweldige kwarktaart met witte chocolade en een bodem van Speculoos koekjes. Natuurlijk met chocolade paaseitjes in en op de taart! Dit is dé ultieme paastaart.
Taart voor Pasen
Als je iets lekkers wilt bakken voor Pasen, zoek dan niet verder. Dit is namelijk zo’n geweldig leuke en lekkere paastaart! Of nou ja, je hoeft het niet eens te bakken, alleen op te laten stijven in de koelkast. Ook nog eens erg makkelijk dus.. ga jij deze maken?
Ben je op zoek naar meer recepten voor Pasen? Hier vind je al mijn paasrecepten!
Makkelijke paastaart maken
Deze kwarktaart voor Pasen is eigenlijk heel eenvoudig, maar heel rijk van smaak. De vulling bestaat uit, natuurlijk, kwark en daarnaast meng je er nog wat witte chocolade én diverse smaken chocoladepaaseieren door. Die hak je eerst grof waardoor je ook nog eens een prachtig marmereffect krijgt in de taart.
Ook een ideale taart dus om te maken na Pasen mocht je nog paaseitjes over hebben, ik ken niet veel mensen die paaseitjes overhouden maar ze zullen vast bestaan 😉 . Of maak deze paas koekjes, ook heel leuk en lekker!
Ben je sowieso dol op kwarktaart? Neem dan eens een kijkje tussen deze recepten voor kwarktaart.
Taart met paaseitjes
De decoratie van de taart is vrij simpel, maar mega leuk in zijn eenvoud vind ik zelf. Gewoon wat opgeklopte slagroom (daarvoor gebruikte ik Wilton spuitmond 2D, maar je kunt ook een andere spuitmond gebruiken) en die te leuke pastelkleurige m&m paaseitjes erop om het af te maken.
Paastaart recept
In deze paastaart vind je dus zowel paaseitjes in als op de taart en dat maakt het echt onwijs geschikt voor Pasen. Bij de paasbrunch, als dessert van een paasdiner en stiekem lust ik ook wel een stukje bij het paasontbijt hoor. Serveer de taart op een mooi taartplateau en hij steelt helemaal de show.
Door de chocoladevulling is deze taart zeker geschikt voor 12 personen, misschien wel meer. Je hoeft er maar kleine stukjes van te snijden.
Kwarktaart voor Pasen
De bodem van deze geweldige paastaart is gemaakt met Speculoos koekjes. Ook wel bekend als Lotus koekjes. En die smaakt echt fantastisch in combinatie met de kwark en chocolade. Uiteraard kun je ook andere koekjes gebruiken als bodem. En laat je de decoratie weg is het gelijk een taart die ook heel geschikt is voor andere momenten in het jaar.
Ik vind het ook een ideale verjaardagstaart namelijk. Je kunt het prima al 1-2 dagen van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast. Je kunt variëren met de chocolade die je in de taart gebruikt. Net wat jij lekker vindt! Fijne Pasen!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram Speculoos koekjes (fijn gemalen)
- 100 gram gesmolten boter
- 5 gelatineblaadjes
- 200 gram witte chocolade
- 500 gram volle kwark
- 150 gram poedersuiker
- 250 ml slagroom
- 200 gram chocolade paaseitjes (wit, melk en puur – grof gehakt)
- 250 ml slagroom
- 100 gram poedersuiker
- m&m paaseitjes
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Meng voor de bodem de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter goed door elkaar.
- Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een beklede springvorm met bakpapier. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat het iets afkoelen.
- Klop de kwark met poedersuiker in een grote kom even los.
- Verwarm de slagroom en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op.
- Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan de kwark en meng goed.
- Voeg het slagroom-gelatinemengsel toe aan het kwarkmengsel, voeg de chocolade paaseitjes toe en meng opnieuw.
- Giet de vulling over de gekoelde bodem en zet het geheel minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.
- Klop voor de topping de slagroom stijf met de poedersuiker.
- Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een (Wilton 2D) spuitmond.
- Spuit toefjes slagroom op de gekoelde kwarktaart.
- Decoreer de taart met pastel kleurige m&m’s. Geniet ervan!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Diane van Hemsbergen says:
Als ik dit vandaag maak (vrijdag)
Is hij dan zondag nog goed? Ik wil hem zeker maken, maar anders heb ik het zo druk
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Diane, dat lijkt me geen probleem! Geniet ervan!
MJ says:
Maat bakvorm?
Eef says:
Staat netjes in het recept vermeld 😉
Merel says:
Leuk recept, ik ga ‘m deze paas proberen te maken! Alleen is het geen vegetarisch recept, toch? Gezien de gelatineblaadjes. Deze zouden vervangen kunnen worden door agar agar.
Eef says:
Je hebt van dr oetker tegenwoordig vega gelatine die gelijk te vervangen is aan de ‘gewone’ gelatine en makkelijker is dan agar agar
Louise says:
Hij staat in de koelkast ben erg benieuwd. Paaseitjes overal uitverkocht, dus ik heb chocolade van een reep gebruikt voor de vulling.
Eef says:
Dat zal vast ook lekker smaken 🙂