Paasfudge met paaseitjes. Een heerlijke chocolade fudge met paaseitjes en andere paaslekkernijen zoals bokkepootjes en chocolade kuikens. Met kleine en grote gevulde paaseitjes, een heerlijke combinatie en een echte traktatie om te maken tijdens de Paasdagen!
Toen ik samen met Dominique aan het brainstormen was wat we voor deze Paasdagen allemaal zouden maken kwam Dominique met het idee om paasfudge te maken. Dominique werkt ook voor www.eefkooktzo.nl en ze helpt mij onder andere met wat verschillende werkzaamheden, maar we plannen ook elke week/ elke twee weken een kookdag in. Dan duiken we lekker samen de keuken in. Ik werk de recepten vooraf helemaal uit, een deel koken we samen en meestal kookt of bakt do uiteindelijk mijn recepten terwijl ik aan het fotograferen ben.
Paasfudge voor Pasen
Voordeel, zij checkt direct of mijn idee qua receptuur klopt en of ik het goed en duidelijk heb omschreven en samen komen we vaak tot de leukste en lekkerste ideeën. Heerlijk samen sparren en dingen bedenken om een gerecht nóg lekkerder te maken. Zo vroeg ik haar of ze nog leuke ideetjes has voor Paas recepten. Nu ben ik dol op fudge zoals jullie wel weten dus ik vond dat natuurlijk een heel lekker idee 😉 .
Fudge met paaseitjes
Ik gebruikte mijn basis recept voor chocolade fudge en gooide allerlei lekkers in mijn mandje tijdens het winkelen. Bokkepootjes in paasthema, gevulde eitjes met frambozen cheesecake (aanrader!), van die leuke chocolade keukens en M&M paaseitjes. Want ja, die lieve pastelkleurtjes daar hou ik wel van. Neem deze ingrediënten gewoon lekker als voorbeeld hè, je kunt er naar hartenlust meer variëren en afwisselen om zo jouw eigen paasfudge te maken.
Paaseitjes, chocolade en meer lekkers
Je kunt deze paasfudge namelijk gewoon helemaal naar je eigen smaak aanpassen, mocht je dat willen. Ik bedoel, ik kan je wel vertellen dat onze combinatie in deze fudge écht waanzinnig lekker is. Maar hou jij meer van salted caramel paaseitjes en ga jij helemaal los op van die kleine ronde paaskoekjes – doe eens gek, en ga lekker los!
Je kunt deze fudge namelijk prima een paar dagen van te voren maken (mocht je willen) én omdat het best veel is, is het direct een leuk idee om langs te brengen bij vrienden en familie die je door de maatregelen misschien niet kunt uitnodigen. Zo kun je (op afstand) nog wel samen genieten van deze heerlijke fudge.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 350 gram pure chocolade (in stukjes)
- 5 bokkepootjes (eventueel paas bokkepootjes - gehalveerd)
- 50 gram kleine paaseitjes (bijvoorbeeld paas M&M)
- 1 handje paaseitjes (eventueel gevulde)
- 1 handje chocoladekuikens
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Bedek een ovenschaal van ca. 20 x 20 cm met bakpapier.
- Doe de gecondenseerde melk in een steelpannetje en doe hierbij de pure chocolade in stukjes.
- Verwarm het geheel op laag tot middelhoog vuur tot de chocolade volledig is gesmolten en je een dikke lobbige fudge hebt. Laat het niet koken dan kan de chocolade verbranden en wordt het bitter.
- Verdeel nu een deel van de vulling zoals de bokkepootjes en de paaseitjes over de bakvorm.
- Stort hierop de fudge en steek de rest van de paaslekkernijen erin en leg de chocoladekuikens er zoveel mogelijk op.
- Strijk de bovenkant zoveel mogelijk glad met de achterkant van een eetlepel.
- Zet de fudge nu voor minimaal 4 uur in de koelkast tot hij goed hard is geworden. Daarna kun je de fudge in stukjes snijden met een scherp mes. Lekkerste om te eten op kamertemperatuur. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.