Orzo met tomaat en spinazie

Dit wil je: orzo met tomaat en spinazie. Deze heerlijke vegetarische maaltijd staat binnen een half uurtje bij jou op tafel. Romige orzo met tomaat, spinazie en kruidenroomkaas erdoorheen. Een eenpansmaaltijd én op en top comfort food. Aanrader!

Makkelijke orzo met tomaat

Dit recept voor orzo met tomaat en spinazie is echt ideaal voor doordeweeks. Het is namelijk lekker snel klaar, je hebt er maar weinig voor nodig, maakt het helemaal in één pan (scheelt weer afwas) en een allemansvriend want hij is volledig vegetarisch, of wat zeg ik, zelfs volledig vegan!

Heerlijke plantaardige roomkaas

Voor de roomkaas gebruikte ik namelijk de plantaardige variant van Boursin en samen met plantaardige kookroom en (optioneel) vegan Parmezaanse kaas, is het dus niet alleen een makkelijke vegetarische orzo geworden maar ook een compleet vegan orzo.

Natuurlijk kun je ook ‘gewone’ kruidenroomkaas gebruiken, maar ik vind de Boursin plant based, zoals je ‘m kunt vinden in de winkel, echt net zo lekker. Het is niet voor niets product van het jaar geworden!

Orzo met tomaat en spinazie maken

Misschien heb je geen idee wat orzo is, kan ik me voorstellen, maar dat is dus een soort pasta wat qua vorm op rijst lijkt. Je bereidt het hetzelfde als pasta en ik vind het echt heerlijk! Ik heb dan ook al meerdere lekkere recepten met orzo op het blog staan, bekijk deze orzo recepten maar eens, maar een vegan orzo ontbrak nog.

Daar is met deze heerlijke orzo met tomaat en spinazie verandering in gekomen. Een makkelijk eenpansgerecht met groenten dat heerlijk romig is door de kruidenroomkaas. Absoluut niet ingewikkeld, maar wel fantastisch lekker!

Orzo met tomaat en spinazie

Dit wil je: orzo met tomaat en spinazie. Heerlijk romig en binnen 30 minuten bij jou op tafel. Vegetarische eenpansmaaltijd én op en top comfort food.
4.50 van 20 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram zongedroogde tomaten (fijn gesneden)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 300 gram verse tomaten (in blokjes)
  • 175 gram orzo
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom (plantaardig)
  • 150 gram spinazie
  • 2-3 eetlepels Boursin plant based
  • olijfolie, peper en zout
  • optioneel: (vegan) Parmezaanse kaas en verse basilicum

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Voeg dan de zongedroogde tomaten toe samen met de tomatenpuree en bak even mee.
  • Voeg de gesneden tomatenblokjes toe.
  • Dan mag de orzo en de groentebouillon erbij, breng dit aan de kook
  • Voeg dan de plantaardige kookroom toe en vervolgens de spinazie, meng tot deze is geslonken.
  • Voeg dan 2-3 eetlepels Boursin plantaardig toe. Kook het geheel tot de orzo gaar is en breng tot slot op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 356kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwitten: 11g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Romige orzo met tomaat en spinazie

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Boursin. We bepalen zelf met welke merken/bedrijven wij samenwerken. Hierdoor kiezen we er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar wij volledig achter staan. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

19 reacties op “Orzo met tomaat en spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *