Dit wil je: orzo met tomaat en spinazie. Deze heerlijke vegetarische maaltijd staat binnen een half uurtje bij jou op tafel. Romige orzo met tomaat, spinazie en kruidenroomkaas erdoorheen. Een eenpansmaaltijd én op en top comfort food. Aanrader!
Makkelijke orzo met tomaat
Dit recept voor orzo met tomaat en spinazie is echt ideaal voor doordeweeks. Het is namelijk lekker snel klaar, je hebt er maar weinig voor nodig, maakt het helemaal in één pan (scheelt weer afwas) en een allemansvriend want hij is volledig vegetarisch, of wat zeg ik, zelfs volledig vegan!

Heerlijke plantaardige roomkaas
Voor de roomkaas gebruikte ik namelijk de plantaardige variant van Boursin en samen met plantaardige kookroom en (optioneel) vegan Parmezaanse kaas, is het dus niet alleen een makkelijke vegetarische orzo geworden maar ook een compleet vegan orzo.
Natuurlijk kun je ook ‘gewone’ kruidenroomkaas gebruiken, maar ik vind de Boursin plant based, zoals je ‘m kunt vinden in de winkel, echt net zo lekker. Het is niet voor niets product van het jaar geworden!

Orzo met tomaat en spinazie maken
Misschien heb je geen idee wat orzo is, kan ik me voorstellen, maar dat is dus een soort pasta wat qua vorm op rijst lijkt. Je bereidt het hetzelfde als pasta en ik vind het echt heerlijk! Ik heb dan ook al meerdere lekkere recepten met orzo op het blog staan, bekijk deze orzo recepten maar eens, maar een vegan orzo ontbrak nog.
Daar is met deze heerlijke orzo met tomaat en spinazie verandering in gekomen. Een makkelijk eenpansgerecht met groenten dat heerlijk romig is door de kruidenroomkaas. Absoluut niet ingewikkeld, maar wel fantastisch lekker!


Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook
- 50 gram zongedroogde tomaten (fijn gesneden)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 300 gram verse tomaten (in blokjes)
- 175 gram orzo
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml kookroom (plantaardig)
- 150 gram spinazie
- 2-3 eetlepels Boursin plant based
- olijfolie, peper en zout
- optioneel: (vegan) Parmezaanse kaas en verse basilicum
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Voeg dan de zongedroogde tomaten toe samen met de tomatenpuree en bak even mee.
- Voeg de gesneden tomatenblokjes toe.
- Dan mag de orzo en de groentebouillon erbij, breng dit aan de kook
- Voeg dan de plantaardige kookroom toe en vervolgens de spinazie, meng tot deze is geslonken.
- Voeg dan 2-3 eetlepels Boursin plantaardig toe. Kook het geheel tot de orzo gaar is en breng tot slot op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Video
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.


Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Boursin. We bepalen zelf met welke merken/bedrijven wij samenwerken. Hierdoor kiezen we er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar wij volledig achter staan. Lees voor meer informatie onze disclaimer.
Mariella says:
Heerlijk gehapt van deze schotel alle smaken gingen perfect in elkaar over. Ga het zeker op mijn lijstje zetten.
Mariella!!
Meriam says:
Super lekker schotel zeker voor de volgende keer aanrader
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen! 🙂
Ellen says:
Ziet er lekker uit en wil dat gaan maken maar heb je misschien een alternatief voor de spinazie? Iets te vaak gegeten de laatste tijd. 🙂
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Leuk dat je het wil gaan maken! Je zou het kunnen vervangen voor een andere bladgroente of eruit laten kan ook.
Jorien says:
Lekker makkelijk en het was super lekker! Omdat ik nog een aubergine had die op moest, deze er ook door gedaan. Heerlijk!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Oh dat klinkt heerlijk!
Monique van Laar says:
Ik vond het heerlijk en de smaken combineerden erg goed met elkaar!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen! Fijn dat het zo gesmaakt heeft 🙂
Priscilla franke says:
Echt heerlijk!!
Combinatie is echt heel
Lekker!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Dankjewel priscilla!
Shirley says:
Heerlijk smeuïg smaakvol gerecht!
Dankjewel!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen! Dankjewel voor het delen 🙂