nieuwsvoorfoodies

Nieuws voor Foodies #3

Als foodblogger probeer je natuurlijk altijd op de hoogte te zijn van al het culi nieuws. Soms spot ik wat ik in de supermarkt, soms ontvang ik persberichten van bedrijven of merken en soms ontvang ik  producten thuis om te proberen. Natuurlijk deel ik graag de leukste nieuwtjes én producten met jullie. Daarom vandaag weer 5 lekkere, leuke & smakelijke nieuwtjes die ik jullie niet wilde onthouden.

jamiehellofreshJamie goes Hello Fresh! Hoewel ik graag mijn eigen recepten bedenk, zelf kook en er ook voor zorg dat ik alles in huis heb vind ik maaltijdboxen nou eenmaal reuze interessant. Je bent foodblogger of je bent het niet, zullen we maar zeggen 😉 Hello Fresh heb ik leren kennen via een vriendin van me waar ik geregeld een vorkje mee prik (en andersom natuurlijk ook). Zij heeft al sinds de start van Hello Fresh de maaltijdbox in huis en na het zelf gezien én geproefd te hebben moet ik toch bekennen dat ik gecharmeerd ben van Hello Fresh. Lekkere gerechten, duidelijk recepten én alles wordt (gekoeld) aan de deur bezorgd. Vanaf januari vind je niemand minder dan Jamie Oliver in je box, je Hello Fresh maaltijdbox wel te verstaan. ‘Helaas’ niet letterlijk maar wél zijn recepten. Uiteraard nog steeds helemaal Hello Fresh maar dan met een vleugje Jamie. Ik ben nieuwsgierig geworden naar deze Jamie goes Hello Fresh maaltijdboxen maar we moeten nog even ruim een maandje wachten.purnaturWist je dat iets pas jam of confituur mag heten als er minimaal 350 gram vruchtenpulp per kilo in verwerkt is? Bij extra jam of extra confituur is dit overigens maar liefst 450 gram per kilo. Het verschil tussen jam en confituur is dat bij confituur hele vruchten worden gebruikt en bij jam fijngemalen of gepureerde vruchten. Pur Natur neemt deze regels ten harte én zijn naam ook want deze extra confituur is gemaakt van uitsluitend natuurlijke producten. Laatst kreeg ik een potje opgestuurd om eens te proberen en lekker dat ‘ie is! Niet voor niets hebben ze inmiddels maar liefst 3 awards én 2 gouden sterren verkregen tijdens de Superior Taste Awards. Lekker vol van smaak, niet te zoet en met lekkere stukken fruit. Deze heerlijke jam wilde ik jullie niet onthouden. Pur Natur is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten in de smaken aardbei, framboos, vijg, abrikoos & 4-vruchten.
SpeltpastaVoor mijn verjaardag kreeg ik een heerlijk pasta pakket cadeau van mijn lieve collega Mayke. Samen met haar man heeft ze een eigen bedrijf genaamd Speltmeelkopen.nl. Dat vind ik super tof én sinds mijn ervaring met de Volkoren Spelt Pasta die ik eerder mocht proberen ben ik namelijk behoorlijk positief gezind over spelt. Ik vertelde Mayke dat ik zo verbaasd was hoe goed spelt eigenlijk ‘vult’. Uiteraard wist Mayke dit allang! De smaak van spelt pasta vind ik erg lekker én bijkomend voordeel: je eet er ook nog eens minder van omdat het beter vult. Inmiddels heb ik dan ook mogen proeven van de pasta van Speltmeelkopen.nl en ik kan niet anders zeggen dan: heerlijk! Pure producten, voedzaam én ook nog eens ontzettend lekker. Spelt pasta kun je via de webshop bestellen als ook speltmeel, kruiden en zelfs speltstroop.640x300CoolBearCool Bear hét merk als het gaat om limonade voor kinderen. Opgericht door Ana Santiago. Haar wens was om betere drank op de markt te zetten voor kinderen én voor volwassenen. Alle drankjes van Cool Bear zijn op basis van natuurlijke ingrediënten. Sinds een tijdje hebben ze ook een 0% suiker variant welke gezoet is met Stevia. Heel eerlijk; ik ben niet zo weg van Stevia. Hoewel het nu ‘hot en happening‘ is qua suiker vervanger ben ik er enigszins sceptisch over en vind ik de nasmaak vaak niet zo lekker. Laatst kreeg ik de een fles Cool Bear in de smaak aardbei opgestuurd om eens te proberen. Ik was behoorlijk sceptisch. Er zit Stevia in én de limonade was behoorlijk licht van kleur waardoor ik vooraf dacht dat er niet zo veel smaak aan zou zitten. De eerste slok…een volle aardbeiensmaak, licht zoetje maar geen gek Stevia nasmaakje en lekker verfrissend. Het glas was zo leeg. Toch grappig hoe je soms vooraf heel erg sceptisch kunt zijn en na het proeven je je mening toch echt moet bijstellen. Hoewel ik nog steeds sceptisch ben over het Stevia als zoetstof is dit een lekkere limo waar ik graag nog een glaasje van in schenk voor mezelf of voor visite met kids. Cool Bear 0% suiker is verkrijgbaar in de smaken Framboos, Citroen, Aardbei, Cassis Appel en de nieuwe smaak Black Ice Tea Citroen. Zelf nieuwsgierig geworden? Op deze pagina kun je alle verkooppunten van Cool Bear bekijken.handsoffWaarschijnlijk ken je het merk Hands Off inmiddels wel. De bekende rondjesrepen waarmee ik een tijdje terug deze heerlijke Havermoutrepen maakte. Nu heeft Hands Off een nieuwe smaak die ze kunnen toevoegen aan het al ruime assortiment: Caramel Macchiato. Eerlijke Belgische chocolade, knapperige karamel, knisperend zout en een vleugje espresso…dat klinkt niet alleen verrukkelijk, dat is het ook! Dit is een reep die je zeker niet wilt delen oftewel ‘Hands Off‘. Verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.

4 reacties op “Nieuws voor Foodies #3

  • Eef Kookt Zo - Eef Test: Hello Fresh | Eef Kookt Zo zegt:

    […] snel klaar maken als wordt gezegd? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer lees je vandaag! Een tijdje geleden schreef ik er al over, vanaf januari kun je namelijk Jamie Oliver tegen komen in jouw Hello Fresh Box. Niet in levende […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *