Mihoen goreng

Mihoen goreng met kip

Mihoen goreng. Wat een heerlijk Aziatisch gerecht is dit! Gemarineerde kip, mihoen, lekker veel knapperige groenten en een heerlijk zelfgemaakte woksaus, waardoor je echt die Aziatische smaak in dit gerecht proeft. Deze mihoen goreng met kip is absoluut een aanrader.

Op mijn blog vind je al het recept voor bami goreng en nasi goreng, beide heerlijk, maar voor mihoen goreng is ook nog plaats! Goreng betekent trouwens niets anders dan gebakken en betekent dat de mihoen (of nasi/bami in de andere gevallen) meegebakken wordt in het gerecht. Superlekker is dat, want daardoor neemt het extra veel smaak van de saus op! Het is daarbij ideaal om restjes op te maken en de perfecte snelle doordeweekse maaltijd waar je lekker veel groenten in kwijt kunt.

Wat is mihoen goreng?

Je vraagt je misschien af, wat zit er in mihoen goreng? Dit is echt een typisch gerecht met allerlei Aziatische invloeden. Het staat ook wel bekend als mihoen goreng Singapore, al is het niet een gerecht afkomstig uit Singapore. Het is eigenlijk een gerecht met van alles wat. En ook niet iedereen maakt het op precies dezelfde manier. Dit is mijn versie voor mihoen goreng met kip. Maar je hebt ook variaties met garnalen, ham of vega.

Mihoen goreng met kip

Mihoen goreng maken

Mihoen goreng is een gerecht wat je ook vaak vindt op de menukaart van het Chinese restaurant. Dat weet ik als geen ander omdat ik als het als klein meisje zelf weleens besteld heb. Ik mocht als we uit eten gingen  altijd zelf wat kiezen van de kaart. Nu was uiteten gaan in het chin.ind.spec.restaurant in de jaren 80/90 behoorlijk populair dus ik koos graag de meest bijzondere gerechten van de kaart.

Zo was ik als klein meisje al dol op garnalen en besloot ooit eens te gaan voor mihoen met garnalen. Ik weet het nog precies. Toen ze het kwamen brengen was het een enorme berg mihoen met een lading gebakken garnalen erop. Veelte veel voor mij op die leeftijd (en de reusachtige berg die het in mijn herinnering is geworden nu misschien ook nog wel..). Dat is mijn eerste herinnering aan mihoen, sindsdien eet ik het nog steeds. Het is weer echt eens wat anders dan bami of rijst bijvoorbeeld en is naast dat het lekker is ook nog eens super snel om te maken.

Mihoen goreng ingredienten

Lekkere mihoen goreng met kip

Mihoen goreng met kip is dan ook bij uitstek een gezonde, snelle en makkelijke maaltijd voor doordeweeks. De kip is echt een smaakmaker in dit gerecht. Het liefst marineer ik de kip een dag van te voren als het even kan, maar een uurtje of tijdens het snijden van de groenten kan ook. Onthoudt alleen wel, des te langer je marineert, des te lekkerder 😉

Pas een beetje op met de five spice kruiden trouwens. Ik. gebruik zelf altijd maar een klein beetje want het wordt snel overheersend. Deze hoeveelheid is perfect om het wel subtiel terug te proeven zonder dat het overheersend wordt.  De kip in combinatie met de knapperige groenten, gebakken mihoen en woksausje erbij maakt dit tot echt lekkere, snelle en makkelijke maaltijd!

Mihoen goreng recept

Mihoen goreng

Mihoen goreng

Deze mihoen goreng is een makkelijke én lekkere Aziatische maaltijd met smaakvolle kip, knapperige groenten, mihoen en een heerlijk sausje.
4.52 van 39 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Kip marinade
  • 300 gram kipfilet
  • 1 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • ½ theelepel witte peper
  • ½ theelepel five spice poeder
Overig
  • 250 gram mihoen
  • 4 eieren
  • 1 rode peper (in dunne ringen)
  • 2 theelepels gember (vers - geraspt)
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 1 ui (halve ringen)
  • 2 paprika's (in blokjes)
  • 1 chinese kool (in blokjes)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 100 gram tauge
  • 4 stengels lente ui

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de kip in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet over de kip. Laat de kip het liefst 1 uur, maar als het even kan een nacht marineren in de koelkast. Lukt dat niet? Geen ramp, maar het is wel het lekkerste.
  • Doe de mihoen in een kom met ruim kokend water. Laat 10 minuten wellen en spoel dan af met koud water.
  • Ondertussen kluts je de eieren en bak er in een koekenpan 2 omeletten van. Laat afkoelen en snij er reepjes van.
  • Verhit vervolgens wat neutrale olie in een wok en fruit de gember, ui, knoflook en rode peper kort aan.
  • Voeg de paprika en kip toe en bak mee tot de kip rondom bruin is.
  • Voeg na een paar minuten de Chinese kool toe en bak mee tot het slinkt.
  • Voeg de oestersaus en sojasaus toe.
  • Doe de mihoen, lente ui en tauge erbij en bak nog even mee. Serveer met de reepjes omelet.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 528kcal | Koolhydraten: 68g | Eiwitten: 26g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Mihoen goreng

Mihoen goreng Pinterest Collage

19 thoughts on “Mihoen goreng met kip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept