Limoenijs

Limoenijs (slechts 3 ingrediënten)

Citrusvruchten, ik vind ze heerlijk! Fris, zuur, soms zoet en meestal verfrissend. Heerlijk in ijs zoals in dit recept voor limoenijs. Op zoek naar een verfrissend lekker ijsje met een fijn zuurtje? Zoek niet verder! Ik heb een heerlijk én makkelijk recept voor je.

Mijn recept voor het allerlekkerste citroenijs wordt vaak, heel vaak gemaakt elke de zomer. Ik had er weer eens trek in maar besloot dit keer voor limoenen te gaan in plaats van citroenen. Met een paar kleine aanpassingen op het originele recept was het resultaat…super lekker! Het was zelfs binnen no time op, haha 😉 . Heel vervelend, het was op voor ik een foto kon maken… Omdat het recept zo lekker is maakte ik het nogmaals (ja, iemand moet het zware werk doen 😉 ) en zette het voor je op de foto.

Maak dit heerlijke, zurige limoenijs eens. Hiermee doe je niet alleen jezelf een heel groot plezier, maar iedereen die een bolletje van je krijgt. Het recept voor sorbetijs met limoen is voldoende voor 4 ruime porties en kun je logischerwijs prima bewaren in de vriezer. Verwacht er alleen niet al te lang mee te doen, het is op voor je het weet 😉 .

Sorbertijs met limoen

Limoenijs

Limoenijs

Limoenijs is een heerlijk, verfrissend ijsje voor in de zomer. Met dit recept maak je 4 ruime porties.
4 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 (ruime) porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 limoenen
  • 175 gram suiker
  • 500 ml karnemelk

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Spoel de limoenen goed af onder de kraan.
  • Rasp de limoenen tot je ca. 1 eetlepel rasp hebt (gebruik een fijne rasp). Pers vervolgens de limoenen uit en vang het sap op.
  • Doe de limoenrasp en het sap in een maatbeker samen met de suiker en de karnemelk. Even goed doorroeren tot de suiker volledig opgelost is.
  • Doe het mengsel in een ijsmachine en draai er in ca. 20 tot 30 minuten een mooi, romig ijs van (de bereidingstijd kan verschillen per ijsmachine).
  • Je kunt het ijs bewaren in een afgesloten bak in de vriezer voor ongeveer 2 á 3 dagen (mocht je het zo lang kunnen bewaren uiteraard ???? ). Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 257kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwitten: 4g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Limoenijs

7 thoughts on “Limoenijs (slechts 3 ingrediënten)

    • Niet of je moet elk uur in een bakje in de vriezer roeren. Het beste zelfgemaakte ijs maak je met een ijsmachine (wou dat ik je anders kon vertellen, maar het is niet anders 😉 )

  • Mijn eerste keer!
    Ik vond een ijsmachine in de kast en ik ben gek op limoenijs!
    Ongelooflijk lekker!
    Half uur in de ijsmachine en de smaak was prima. Na een uurtje in de vriezer zag het er al ‘echt’ uit. Na drie uurtjes in de vriezer… het roer om; ik ga een ijssalon beginnen!!;-) Echt lekker. Sorry Capricio, ik maak ze nu zelf!.
    Dankjewel Eef!!

  • 4 sterren
    Een heerlijk en makkelijk recept voor de ijsmachine!
    Ik vond er verhoudingsgewijs wel wat teveel suiker in zitten, ik maak hem de volgende keer met meer limoen.
    Toch overall geslaagd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept