fbpx
Limoenijs

Limoenijs (slechts 3 ingrediënten)

Citrusvruchten, ik vind ze heerlijk! Fris, zuur, soms zoet en meestal verfrissend. Heerlijk in ijs zoals in dit recept voor limoenijs. Op zoek naar een verfrissend lekker ijsje met een fijn zuurtje? Zoek niet verder! Ik heb een heerlijk én makkelijk recept voor je.

Mijn recept voor het allerlekkerste citroenijs wordt vaak, heel vaak gemaakt elke de zomer. Ik had er weer eens trek in maar besloot dit keer voor limoenen te gaan in plaats van citroenen. Met een paar kleine aanpassingen op het originele recept was het resultaat…super lekker! Het was zelfs binnen no time op, haha 😉 . Heel vervelend, het was op voor ik een foto kon maken… Omdat het recept zo lekker is maakte ik het nogmaals (ja, iemand moet het zware werk doen 😉 ) en zette het voor je op de foto.

Maak dit heerlijke, zurige limoenijs eens. Hiermee doe je niet alleen jezelf een heel groot plezier, maar iedereen die een bolletje van je krijgt. Het recept voor sorbetijs met limoen is voldoende voor 4 ruime porties en kun je logischerwijs prima bewaren in de vriezer. Verwacht er alleen niet al te lang mee te doen, het is op voor je het weet 😉 .

Sorbertijs met limoen


Het recept voor limoenijs:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 25 minuten | Totale tijd: ca. 30 minuten
Hoeveelheid: ca. 4 (ruime) porties

Wat heb je nodig voor limoenijs (ingrediënten):

  • 500 ml karnemelk
  • 175 gram suiker
  • 2 limoenen

Hoe maak je limoenijs :

  1. Spoel de limoenen goed af onder de kraan.
  2. Rasp de limoenen tot je ca. 1 eetlepel rasp hebt (gebruik een fijne rasp)
  3. Pers vervolgens de limoenen uit en vang het sap op.
  4. Doe de limoenrasp en het sap in een maatbeker samen met de suiker en de karnemelk. Even goed doorroeren tot de suiker volledig opgelost is.
  5. Doe het mengsel in een ijsmachine en draai er in ca. 20 tot 30 minuten een mooi, romig ijs van. (de bereidingstijd kan verschillen per ijsmachine)
  6. Je kunt het ijs bewaren in een afgesloten bak in de vriezer voor ongeveer 2 á 3 dagen (mocht je het zo lang kunnen bewaren uiteraard 😉 ). Eet smakelijk!

Limoenijs

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

4 reacties op “Limoenijs (slechts 3 ingrediënten)”

    1. Niet of je moet elk uur in een bakje in de vriezer roeren. Het beste zelfgemaakte ijs maak je met een ijsmachine (wou dat ik je anders kon vertellen, maar het is niet anders 😉 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top