Snel? Lekker? Écht makkelijk? Check, check, check! Aan alle eisen voldoet dit heerlijke recept en er zitten ook nog eens lekker veel groenten in. Hoe je dit maakt? Ik vertel het je!
Af en toe kijk ik op Youtube video’s over streetfood, lokale marketjes en dan met name in Azië. Ik hou ervan. Toen wij zelf op reis waren in Indonesië vond ik dat ook een van de leukste dingen om te bezoeken. Allemaal eettentjes met hun eigen specialiteiten. Eenvoudige gerechten, bomvol smaak.
Koreaanse wraps met biefstuk
In een van die filmpjes zag ik voor het eerst de Koreaanse versie van de wrap: Koreaanse wraps met biefstuk. Jawel! Eenvoudig, makkelijk en bomvol smaak. Gepekelde groenten, gemarineerde biefstuk en een luchtige wrap eromheen. Ik schreef het idee direct op mijn “to-cook-lijstje”.
Snel, makkelijk en vers
Niet veel later kwam ik de wraps weer tegen op Pinterest, maar dan van Hello Fresh. Ik schreef de benodigdheden op mijn boodschappenlijstje, gaf een kleine eigen twist aan het recept et voila! Mijn versie voor Koreaanse wraps. Lekker dat ze zijn! Makkelijk ook en ze staan zelfs binnen 20 minuten al op tafel. Wat wil je nog meer 😉 ?
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram biefstuk
- 100 gram witte kool
- 75 gram wortel
- 8 kleine wraps
- 1 komkommer
- 2 eetlepels azijn
- 3 theelepels suiker
- Japanse mayonaise, peper en zout
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
- 2 theelepels gember (geraspte, verse)
- 2 theelepels sesamolie
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snij de witte kool in dunne reepjes. Rasp de wortel en snij deze julienne. De komkommer snij je in plakjes.
- Doe alles in een eigen kom en meng er in iedere kom 2 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker en naar smaak peper en zout door. Zet apart.
- Snij de biefstuk in blokjes en marineer met de ingredienten voor 'marinade biefstuk'. Zet apart.
- Verwarm onder de wraps even kort om en om in een ruime koekenpan.
- Bak de biefstuk in dezelfde koekenpan mooi bruin (de binnenkant mag nog een beetje rosé zijn).
- Als de biefstuk klaar is, is het tijd om de wraps te vullen. Bestrijk ze met een dun laagje Japanse mayonaise. Verdeel de ingelegde witte kool, wortel en komkommer erover en tot slot de biefstuk blokjes. Garneer naar smaak met een beetje Japanse mayonaise. Eet smakelijk!
Jamie says:
Net gemaakt, was echt heerlijk!! Gisteren op mijn vrije dag alles al voorbereid, dus hoefde alleen de biefstuk nog te bakken, dus heel snel klaar. Dit komt zeker vaker op tafel!!
Eef says:
Wat leuk om te lezen Jamie, dankjewel 🙂
Petra says:
Ziet er heerlijk uit dit klinkt ook als een goed receptje voor vega biefstuck . Ik pin hem om binnenkort te maken!
Eef says:
Wat leuk! Dat kan zeker, lekker met vega biefstuck! Eet smakelijk alvast 🙂
Nick says:
Ik ben het nu aan het maken! In de benodigdheden staat een andere hoeveelheid azijn en suiker als het recept! Hoeveel heb ik nodig?
Eef says:
Ik zie het inderdaad. 2 is voldoende, ik heb het aangepast in het recept