20 min.
4.69 van 16 stemmen

Koreaanse wraps met biefstuk

Snel? Lekker? Écht makkelijk? Check, check, check! Aan alle eisen voldoet dit heerlijke recept en er zitten ook nog eens lekker veel groenten in. Hoe je dit maakt? Ik vertel het je!

Af en toe kijk ik op Youtube video’s over streetfood, lokale marktjes en dan met name in Azië. Ik hou ervan. Toen wij zelf op reis waren in Indonesië vond ik dat ook een van de leukste dingen om te bezoeken. Allemaal eettentjes met hun eigen specialiteiten. Eenvoudige gerechten, bomvol smaak.

Koreaanse wraps met biefstuk

In een van die filmpjes zag ik voor het eerst de Koreaanse versie van de wrap: Koreaanse wraps met biefstuk. Jawel! Eenvoudig, makkelijk en bomvol smaak. Gepekelde groenten, gemarineerde biefstuk en een luchtige wrap eromheen. Ik schreef het idee direct op mijn “to-cook-lijstje”.

Koreaanse wraps

Snel, makkelijk en vers

Niet veel later kwam ik de wraps weer tegen op Pinterest, maar dan van Hello Fresh. Ik schreef de benodigdheden op mijn boodschappenlijstje, gaf een kleine eigen twist aan het recept et voila! Mijn versie voor Koreaanse wraps.

Lekker dat ze zijn! Makkelijk ook en ze staan zelfs binnen 20 minuten al op tafel. Wat wil je nog meer 😉 ?

Tip: extra lekker om (zelfgemaakte) kimchi toe te voegen aan de wraps of als bijgerecht erbij te serveren.

Makkelijke wraps met biefstuk
Koreaanse wraps met biefstuk

Koreaanse wraps met biefstuk

Heerlijke makkelijke wraps met biefstuk oftewel Koreaanse wraps met biefstuk, gepekelde groenten en een lekker sausje.
4.69 van 16 stemmen
Voorbereiding10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediënten

4 personen
  • 500 gram biefstuk
  • 100 gram witte kool
  • 75 gram wortel
  • 8 kleine wraps
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels azijn
  • 3 theelepels suiker
  • Japanse mayonaise, peper en zout
Marinade biefstuk:
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
  • 2 theelepels gember (geraspte, verse)
  • 2 theelepels sesamolie

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Snij de witte kool in dunne reepjes. Rasp de wortel en snij deze julienne. De komkommer snij je in plakjes.
  • Doe alles in een eigen kom en meng er in iedere kom 2 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker en naar smaak peper en zout door. Zet apart.
  • Snij de biefstuk in blokjes en marineer met de ingredienten voor 'marinade biefstuk'. Zet apart.
  • Verwarm onder de wraps even kort om en om in een ruime koekenpan.
  • Bak de biefstuk in dezelfde koekenpan mooi bruin (de binnenkant mag nog een beetje rosé zijn).
  • Als de biefstuk klaar is, is het tijd om de wraps te vullen. Bestrijk ze met een dun laagje Japanse mayonaise. Verdeel de ingelegde witte kool, wortel en komkommer erover en tot slot de biefstuk blokjes. Garneer naar smaak met een beetje Japanse mayonaise. Eet smakelijk!
Goed om te weten:
Tip: snijd de groenten en marineer de biefstuk 1 dag van te voren voor extra veel smaak én een nog snellere bereiding van je maaltijd.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 582kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwitten: 42g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 2g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Koreaanse wraps met biefstuk
Koreaanse wraps met biefstuk Pinterest collage

10 gedachten over “Koreaanse wraps met biefstuk”

  1. Net gemaakt, was echt heerlijk!! Gisteren op mijn vrije dag alles al voorbereid, dus hoefde alleen de biefstuk nog te bakken, dus heel snel klaar. Dit komt zeker vaker op tafel!!

    Beantwoorden
4.69 van 16 stemmen (16 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie